Dodaj do ulubionych

krzesełko do karmienia

23.03.07, 13:41
Dziewczyny poradźcie jakie krzesełko do karmienia jest najlepsze, jakie się u
Was sprawdziły i jakie sa orientacyjne ceny?Dziękuje z górysmilesmilesmile
Obserwuj wątek
    • zuzalus Re: krzesełko do karmienia 23.03.07, 13:48
      Ja mam peg perego prima papa- bardzo fajne choć niestety dość drogie około 500
      PLN ale my dostałyśmy je od dziadkówsmile Ma zalety- łatwo się składa i rozkałada
      zajmuje dość małomiejsca, ma dwa blaty- jeden do jedzenia drugi do zabawy są
      dość duże, kilka wysokości na których może być krzesełko, może być krzesełko
      pionowo albo bardziej na półleżąco- kilka stopni nachylenia, ma kółeczka więćc
      można swobodnie nim się poruszać, ma zdejmowany blat więc można dosunąć go np.
      do stołu jak dziecko będzie starsze, ma pasy bezpieczeństwa, łatwo go czyścić,
      no i moja Mała ma fioła na pukcie misia który jest na tapicerce
      oparciasmile)))))... Nam służy i do jedzenia i do zabawy kiedy to muszę coś
      zrobić, Mała jest ze mną ale bawi się sama. Ładnie w nim je. Polecam choć tak
      jak napisałam wiem że to spory wydatek.

Pozdrawiam
      Ola
      • kadewu1 Re: krzesełko do karmienia 23.03.07, 14:28
        POlecam najtańsze chyba na rynku - Antilope z Ikei. Koszt ok. 70 PLN.
        Plastikowe, lekkie i funkcjonalne. Nie ma oczywiście żadnych bajerów, ale mnie
        się wydaje, że bajery niepotrzebne przy jedzeniu.

KmJ
        • twarz2 Re: krzesełko do karmienia 23.03.07, 14:34
          kadewu1 napisała:

> POlecam najtańsze chyba na rynku - Antilope z Ikei. Koszt ok. 70 PLN.
          > Plastikowe, lekkie i funkcjonalne. Nie ma oczywiście żadnych bajerów, ale mnie
          > się wydaje, że bajery niepotrzebne przy jedzeniu.

Podpisuje się pod tym.
      • mysza_myszynska Re: krzesełko do karmienia 23.03.07, 14:34
        mam to samo i też jestem b.zadowolona - można w nim bez wahania sadzac malucha,
        który jeszcze sam nie siedzi - bez ryzyka uszkodzenia kręgosłupa.
    • ewa_mama_jasia Re: krzesełko do karmienia 23.03.07, 19:45
      Drewniane typu wieża, z możliwością rozłożenia na fotelik i stolik. Rewelacja.
      Kosztowało razem z szelkami (które można odpiąć i wykorzystywać w innych
      celach) i z kosztem wysyłki chyba ze 70 zł (kupowałam przez internet, z
      allegro).
      • asieksza Re: krzesełko do karmienia 26.03.07, 11:01
        Dołanczam się do pochwał. Syn miał takie teraz córcia takie dostała. Służy naprawdę bardzo długo stolik syna ma 9 lat i nadal jest meblem w jego pokoju, krzesełko zjadł pies ale jeszcze do niedawna służyło młodszym kolegom przedszkolakom . Jedyny mankament to to, iż oparcie nie jest odchylane i właściwie może służyć dziecku które potrafi siedzieć z oparciem - u nas służyło od 5- 6 miesiąca
        • ewa_mama_jasia Re: krzesełko do karmienia 26.03.07, 11:18
          U mnie nawet później, ale w zasadzie i tak wcześniej nie powinno być
          wykorzystywane smile. Bo teoretycznie stałe pokarmy wprowadza się gdzieś w
          okolicach 6-7 miesiąca smile
    • agnipe Re: krzesełko do karmienia 26.03.07, 12:37
      Witaj, ja polecam krzesełko plastikowe firmy ProBaby. Kosztuje ok. 250 zł. U
      mnie sprawdza się znakomicie. Ma wszystkie potrzebne elementy wyposażenia:
      regulację wysokości siedziska, regulowany podnóżek(dla mnie bardzo przydatna
      sprawa, bo gdy jest w pozycji poziomej, to mniejsze dziecko ma miejsce na
      rozłożenie zabawek i może sobie trzymać prosto nóżki), pięciopunktowe pasy
      bezpieczeństwa, regulowaną głębokość zamocowania blatu, dodatkową tacę, koszyk
      na zabawki, zmywalne obicie siedziska, hamulce na tylne koła. Łatwo się je
      składa i wtedy zajmuje mniej miejsca. Moja córka badzo lubi w nim jeść, lubi
      też się w nim bawić. Krzesełko ma kółka więc łatwo możemy się poruszać po całym
      domu. Polecam!
      --
      • asiakal Też mam z Ikei i uważam że....... 26.03.07, 16:51
        ......spełnia swoje zadanie. Jest plastikowe a więc łatwe do utrzymania w
        czystości czystości, ma szeroko rozstawione nogi, pasy i moim zdaniem to
        wystarcza a reszta to tylko niepotrzebne bajery które "robią" cenę. Oczywiście
        nic mi do tego co, kto i za ile kupuje ale ja bym się chyba przekręciła jakbym
        miała kupić krzesełko za 500 zł. Skoro "do karmienia" to wkładam tam dziecko
        tylko na czas karmienia, nie przesiaduje w nim pół dnia ani w nim nie śpi. Ale
        decyzja należy do mamy...
        P.S. Swoje z Ikei kupiłam używane na allegro za 20zł!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka