Dodaj do ulubionych

Maxi Cosi czy Romer 15-36 kg ?

10.04.07, 22:48
Juz opadaja mi ręce i nie wiem, który wybrać fotelik Maxi Cosi Priori Xp czy
Romer kidifix ( z isofixem). W testach wypadaja bardzo dobrze ale nie wiem
jak Wasze dzieci sie w nich czują. Jesli macie jakieś doswiadczenia z tymi
fotelikamo to proszę o radę.

pozdrawiam
Mama Amelki
Obserwuj wątek
    • mira31 Rodi xp 11.04.07, 08:11
      rodi xp, użytkowany 2 lata od 4 roku życia córki. duzy fotelik, przesadziłam ją
      jak miała ok. 105 cm wzrostu i to jest minimum, zeby pasy przebiegały nad
      ramieniem a nie na wysokości szyi. Obecnie prawie 6 latka ponad 120 cm wzrostu
      i fotelik jest wyciągnięty dopieto o 2 stopnie do góry, więc jeszcze kilka lat
      w nim pojeździ. baza, na której montuje się fotelik umożliwia odchylenie go do
      spania, nie jest to duży kąt, ale jak dziecko zaśnie to nie przekreca się na
      boki, ani nie opada głowa. łatwy montaż w aucie - przeciagasz pas barkowy przez
      klamrę, a biodrowy pod podłokietnikami i przypinasz dziecko z fotelikiem. mam
      tapicerkę z serii top line - orange falsh czarna z pomarańczowymi lamówkami, na
      lato dokupiłam jasny pokrowiec frotte ze wzgledów praktycznych-dziecko po
      przedszkolu jest zapiaszczone - piorę ten pokrowiec co 2-3 tygodnie. mam klimę,
      więc nie wiem jak z poceniem się. ja polecam dobry fotelik za stosunkowo
      nieduże pieniądze.
      de.shopping.com/xPF-Maxi-Cosi-Rodi-XP-TopLine-Orange-Flash
      ps. może ktoś mi wyjaśni po co w fotelikach 15-39 kg system isofix - przecież
      przypinasz fotelik razem z dzieckiem pasami samochodowymi, więc ryzyko błędnego
      montażu odpada, a temu ma głównie służyć isofix.
      • mira31 Re: przepraszam pomyłka myślałam, że chodzi o prze 11.04.07, 08:16
        dział 15-36 kg jak jest w tytule postu, potem doczytałam, że chodzi o priori
        xp, który jest do 18 kg i nie ma dobrych wyników w testach, dużo lepsze ma tobi
        też maxi-cosi. pozdrawiam
        www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=322

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka