lis888 12.05.07, 13:32 www.swiatdziecka.pl/shop.html?cat=217 Trochę drogo wg mnie (dla porównania bardziej wypasiony buggster za 780 + gratis wysyłka), ale może ktoś się skusi, niektóre kolorki miodzio, jagoda mniam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-smyka Re: roemer/britax verve juz w Polsce - wsz. kolor 12.05.07, 15:18 Ech, kusicielka... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: roemer/britax verve juz w Polsce - wsz. kolor 12.05.07, 15:22 Teraz pytanie - limonka (mieliśmy takiego Zappa, był boski!), czy turkus (w sumie mamy takie Caddy...)? A może czarny? Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
lolka33 do Mamy-Smyka 12.05.07, 15:42 Ja mam czarny, chociaż marzyłam o limonce. Ale ogólnie czarny też jest OK. Tapicerka po wyjęciu wózka z kartonu mnie przeraziła, ale w użytkowaniu rewelacja. Mam go chyba od lutego nie ma najmniejszych śladów użytkowania ( oczywiście oprócz kółek ). Jednak jest zupełnie inaczej wyważony niż zapp i będzie Ci się trudno przestawić. Jak na rączkach od zappa zawiesiłam siatkę to mi się wózek przewrócił do tyłu, a dla verve'a to lepiej jak go dociążę wypchaną siatką z tyłu - lepiej się wtedy prowadzi. Szkoda, że córka w ogóle już nie chce jeździć tylko chodzić bo jeszcze by się coś kupiło Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: do Mamy-Smyka 12.05.07, 17:46 Nie mamy Zappa od jesieni, więc już się trochę odzwyczaiłam. Też myslę o czarnym - byłby fajny na chłodne dni, zwłaszcza gdy zrobi sie błotko albo będzie mokro. "Dostałaby" go niania do jeżdżenia na place zabaw itp. A mozesz mi napisać jak ze składaniem i rozkładaniem? W Zappie to był jedyny koszmarek, w Spiderze znowu było boskie a jak jest tutaj? Odpowiedz Link Zgłoś
lolka33 Re: do Mamy-Smyka 12.05.07, 19:07 Składa się bardzo łatwo, przy czym ja na początku się mocowałam z nim jak głupia, bo miałam siatkę przyczepioną na rączce, która praktycznie uniemożliwia złożenie i dopiero po 3 razie wpadłam na to, że niestety muszę zdejmować te opaski mocujące siatkę na zakupy. Pod spodem jest kosz, który mi nie wystarcza gdyż używam tego wózka na wypady po zakupy i siłą rzeczy ten koszyk nikomu nie wystarczy. Mam w nim folię przeciwdeszczową, chustki mokre i suche i kartoniki z sokiem, flipsy i herbatniki - więc na zakupy musi być jeszcze siatka na rączce Składa się poprzez przyciśnięcie przycisku i podciągnięcie do siebie plastików na rączce i to wszystko. Tyle, że zapp po złożeniu był na pewno mniejszy. Ten się składa jakby na płasko. Gdybyś była zainteresowana to mam jeszcze sporo zdjęć w realu - mogę Ci wysłać, łacznie ze złożonym wózkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: do Mamy-Smyka 12.05.07, 23:44 Ooo, z góry dziękuję, dobra kobieto. A nie planujesz może sprzedaży tego wózeczka? Prześlij mi na gazetowy, jesli możesz. Odpowiedz Link Zgłoś
lolka33 Re: do Mamy-Smyka 13.05.07, 14:10 Posłalam Ci na gazetowy ponad 20 zdjęć więc miłego oglądania. W sumie to czasem myslę o sprzedaży ale głownie dlatego, że Młoda już b. mało jeździ, a jak przestanie zupełnie to nie będzie podstaw do wymiany na inny, a jeszcze tyle fajnych modeli przed nami ... Nie planujemy drugiego dziecka, bo to które mamy daje nam w kość za trzech więc "koniec z wózkami" zbliża się wielkimi krokami (( Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: do Mamy-Smyka 13.05.07, 15:26 Wielkie dzięki! No cóż, wiem przynajmniej, że nie chcę niebieskiego. Tak więc czarny lub lime. Daj znać, gdybyś zdecydowała się na sprzedaż. Zawsze masz pretekst, by spróbować coś nowego, malutkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
lolka33 Re: do Mamy-Smyka 15.05.07, 15:44 No więc gadałam z szanownym małżonkiem i kategorycznie stwierdził, że jeżeli chcę jeszcze zdążyć z nowym innym wózkiem to ten mam sobie sprzedać. Nie wiem tylko na co się skusić chociaż po głowie chodzi mi trochę spider więc jakbyś mogła napisać coś o nim (najlepiej porównując do zappa bo z maluchów to tylko nim jeszcze jeździłam). Chyba, że coś podpowiesz, moze coś mi umknęło ? Mogę tanio kupić uzywanego spidera i tak się waham bo sprzedająca wychwala pod niebiosa, a wolałabym też wiedzieć o mankamentach. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: do Mamy-Smyka 17.05.07, 00:27 Dla mnie SPider miał nieco za mały podnóżek - Antek miał problemy, by dobrze w niego trafić i w rezultacie nóżki mu zwisały. Poza tym koszyk jest symboliczny, trzeba sobie coś doczepić z tyłu wózka. To tylko 2 wady jakie znalazłam. Wózek jest świetny, fajnie się prowadzi, ma obszerne siedzisko i oparcie, piękny jest zielony kolor. GENIALNIE się go składa, zawsze się pchałam, by go złożyć, bo to jest fantastyczny patent - pociągasz uchwyt i siedzonko odskakuje do góry ukazując rączkę - ciągniesz ją do góry razem z wózkiem, który SAM składa się w powietrzu!!! Wygląda to tak, jakbyś niosła w ręce neseserek. No dobra - spory neseser. W porównaniu do Zappa Spider ma większe koła, kosz na zakupy, sztywniejsze i wygodniejsze siedzenie z oparciem i przede wszystkim jego opracie jest rozkładane (płynnie regulowane). Gdybyś sprzedawała Verve poślij mi foty i cenę na priv i ustawiam się pierwsza w kolejce. Odpowiedz Link Zgłoś
sharpeikaa Re: do Mamy-Smyka 15.05.07, 14:43 ja poproszę fotki na thi-hi.shar-pei@wp.pl Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś