Dodaj do ulubionych

Althea Village- Kato Doratso

IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.08.06, 13:06
Witam,czy leci ktoś do tego hotelu 21 września? Opinie o hotelu w necie są
pozytywne więc myslę,że będzie OK. Może ktoś był ostatnio i ma chęć wyrazić
swoja opinię?
Z góry dziekuję i pozdrawiam.

PS. Lecimy we dwójkę na tydzień z Pyrzowic,biuro Traveltime(Orbis).
Obserwuj wątek
    • Gość: bagata Re: Althea Village- Kato Doratso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 09:24
      Witam,
      Właśnie wróciliśmy z Althea Village dwa dni temu :(
      Hotel bardzo ładny, obsługa bardzo miła i jedzenie bardzo dobre - dość duży
      wybór chociaż po dwóch tygodniach wydaje się trochę monotonny.
      Do plaży ok. 500 metrów ale to nie stanowi problemu. Plaża piaszczysta, morze
      czyste i ciepłe.
      Kato Doratso nie jest miejscowością rozrywkową ale raczej spokojną - chyba, że
      ktoś chce przejść przez ulicę i to już nie jest spokojne :)
      Do Chani jedzie autobus miejski - 15 minut do centrum Bilet do kupienia po
      drodze na przystanek w markecie kosztuje 0,75 eurocentów. Można też kupić u
      kierowcy ale tam kosztuje 1 Euro.

Życzę miłego wypoczynku.
      bagata
      • Gość: jerry Re: Althea Village- Kato Doratso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:10
        Dzieki za info:)
        Mam jeszcze 2 pytania:
        - przylot jest na lotnisko w Heraklionie, ile trwa transfer do hotelu? Z tego
        co się orientuję jest to spory kawał drogi:( Nie wiem czemu nie ma lądowania w
        Chanii,tam też jest lotnisko i lata tam LOT
        - czytałem,że w niektórych hotelach toalety maja rury kanalizacyjne o małej
        średnicy i nie wrzuca sie papieru do muszli tylko do kosza, czy w Althea
        Village również jest ten "patent"?
        Pozdrawiam
        • Gość: Jerry Re: Althea Village- Kato Doratso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 19:06
          Podbijam wątek
        • bob75rob1 Re: Althea Village- Kato Doratso 11.08.06, 19:33
          Co do rur kanalizacyjnych to sądzę, że również tam nie należy wyrzucać papieru
          do toalety, a do kosza. Tak jest tutaj w zasadzie wszędzie, poza niektórymi
          hotelami 5* lub nowymi budynkami, które mają wmontowane specjalne maszyny
          rozdrabniające. U nas w mieszkaniu np. nie ma takiej konieczności, ale
          powiedziano nam, że byłoby miło z naszej strony gdybyśmy jednak nie wrzucali.
          Pomiędzy Heraklionem a Kato Doratso jest 135km, wszystko zalezy w ilu hotelach
          się zatrzymacie by zostawić turystów.
          Pozdrowienia z Chani,
          Malgosia (Cafe Vafe)
          • Gość: mark Re: bagata IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.06, 19:56
            To byliśmy razem w Althei:)
            9 sierpnia wracała chyba Warszawa?
            • Gość: bagata Re: bagata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 10:29
              Tak, 9 wracała Warszawa :)

Peniw byliśmy razem....było dość dużo osób z Polski w tym terminie.
          • Gość: bagata Re: Althea Village- Kato Doratso IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 10:33
            Gosiu, w naszym hotelu nie było kartki, że nie można tam wrzucać papieru
            aczkolwiek nasz rezydent powiedział, iż lepiej tego nie robić. On był jedyną
            osobą, która o tym wspomniała, chociaż, pokoje sprzątali codziennie więc pewnie
            taki nakaz był.

Pozdrawiam już niestety z Warszawy (zimnej)
            Agata (pzdr. dla kotków, mam nadzieję,że nakarmione)

ps. Co do transferu z Heraklionu to nie wiem, ponieważ my lądowaliśmy w Chani.
            • bob75rob1 Althea Village- Kato Doratso - do Bagaty 14.08.06, 10:51
              Kotki nakarmione i bardzo dziękują za te pyszności!

Pozdrawiam z wciąż niemiłosiernie upalnej Chani!
              Małgosia
              • Gość: mark Re: Althea Village- Kato Doratso - do Bagaty IP: 83.238.232.* 16.08.06, 17:19
                Może wykarze się ignorancją ale o co chodzi z tymi kotami na Krecie?:)
                Nawet na terenie hotelu było małe stadko kotów (mama + 3 młode).
                • Gość: bagata Re: Althea Village- Kato Doratso - do Bagaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 08:19
                  Ja jestem znaną miłośniczką kotów i mam w zwyczaju dokarmiać wszystkie istotki
                  tego gatunku. W hotelu również dbałam o mamusię, ponieważ przychodziła do nas
                  na taras, natomiast w Cafe Vafe upatrzyłam sobie rudzielca i właścicielom
                  zostawiłam puszki aby go karmili :)
                  pzdr,
                  Bagata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka