Dodaj do ulubionych

wózek Chicco 2002 lub 2003

05.06.03, 00:13

Chce kupic ten wozek ale moja zona ma kilka ale. Do uzytkownikow: czy macie
z nimi jakis problem? czy cos Wam w nim preszkadza ?( mojej zonie np nie
pasuje ze jest zbyt twardy i nie bedzie mogla bujac dzidzi... czy male kolka
od typowej parasolki spelniaja sie przy gondoli ? czy za bardzo nie trzesie?
co jeszcze wychodzi w praniu ?

S.
Obserwuj wątek
    • jl101 Re: wózek Chicco 2002 lub 2003 05.06.03, 08:50
      czesc, ja mam chicco 2002 od paru dni ale jako parasolka a nie glowny wozek. no
      i moj sym skonczyl 8 m-cy. jesli chcecie kupic ten wozek jako gleboki to trudno
      mi cos doradzic, ale jak jechalam z synkiem po chodniku to wytrzeslo go
      porzadnie, ale ja wykorzystuje tego wozka jako drugiej spacerowki bo wlasciwa
      mam emmaljunge i porownania jesli chodzi o komfort jazdy nie ma. mysle, ze to
      chicco jest ok wlasnie jako szybki wozek dla troszke starszego dziecka a nie
      dla noworodka. ja gleboki mialam peg-perego na pompowanych kolach i byl super.
      jesli natomiast chodzi o bujanie, to juz raczej malo wozkow sie do tego nadaje
      i nawet sprzedawcy w sklepach uprzedzaja, zeby nie bujac bo sie rozklekocze.
      nie pamietam nawet czy w tym moim mozna bylo bujac czy nie. jesli chodzi o
      wozki trzyfunkcyjne to ja polecam ci emmaljunge, podobno najlepsza na rynku
      (tak w sklepach mowia). ja nie wiem jak to dokladnie wyglada bo mam spacerowke
      ec sport i to jest zupelnie co innego ale tez jest super. gdybym teraz maiala
      wybierac to na pewno na ta emmaljunge bym sie zdecydowala.
      pozdr
      justyna
    • k1234561 Re: wózek Chicco 2002 lub 2003 05.06.03, 14:17
      Hej!
      Może będę mogła Ci pomóc bo mam chicco 2003(gondola+spacerówka+ fotelik
      samochodowy)Osobiście uważam,że wózek jest bardzo dobry,chociażby dlatego, że
      wystarczy na bardzo długo.Gondola jest rewelacyjna.Wentylowana,oparcie można
      podnosić za pomocą pokrętła,przez co robisz to delikatnie a nie tak jak
      w innych wózkach.Całą tapicerkę zarówno z gondoli,spacerówki czy fotelika można
      zdjąc i wyprać w pralce.(Sama to przetestowałam).Myślę,że maluszka w gondoli
      nie wytrzęsie bo przecież zawieszenie jest regulowane w 3 stopniach.Najpierw
      trzeba używać soft.Potem w miarę wzrostu dziecka gdy przejdziecie na
      spacerówkę można wyregulować zawieszenie w zależności od wagi dziecka.Myślę,że
      ewentualnym mankamentem mogą być małe kółka.Ale ten problem pojawia się tylko
      wtedy gdy musicie jechać po piachu np.plażą.W codziennym użytkowaniu nie
      widziałam żadnej różnicy.Ponadto cały wózek składa się jak parasolkę co ma
      niebagatelne znaczenie jeśli mieszkanko jest małe lub bagażnik w aucie
      niewielki.Po złozeniu wózek sam stoi niezabierając zbyt wiele miejsca.Fajną
      sprawą przynajmniej dla mnie była możliwość montowania fotelika sam.zamiast
      gondoli.Przydatne gdy mama musi zrobić zakupy z noworodkiem.Najpierw fotelik
      do samochodu a potem na wózek i na zakupy.Ja polecam.Nasze chicco zostało
      przez Kasię wytestowane dokładnie.Teraz Kasia ma 2 lata i wózka używamy
      sporadycznie np. z okzji wyjazdów na wakacje,dłuższych spacerów,czy pobytów
      nad jeziorem.Myślę,że trochę wątpliwości rozwiałam.Ale to przede wszystkim Wy
      musicie zdecydować co kupić i Wam musi się to podobać.Pozdrawiam gorąco.Anika
      • sebania Re: wózek Chicco 2002 lub 2003 09.06.03, 00:03
        wielkie dzieki Twoja odpowiedz byla mi baaaaardzo pomocna

S.
        • sebania Re: wózek Chicco 2002 lub 2003 08.07.03, 00:26
          juz kupilismy ten wózek wydaje się nam naprawde super. Zobaczymy jak bedzie
          później

pozdrawiamy wink))
    • aniamr Re: wózek Chicco 2002 lub 2003 23.07.03, 09:19
      Dołączam się do pozytywnej opinii!!!!!
      Też mam tę wersję i jakbym miała jeszcze raz kupić to bym to zrobiła.
      Miłych spacerów.

Pozrawiam Ania
      • jr25 Re: wózek Chicco 2002 lub 2003 24.07.03, 23:45
        Ja absolutnie nie przyłączam się do tych zachwytów. Mieliśmy ten wózek (2002) i
        nie marzyliśmy o niczym innym , tylko o tym aby się go jak najszybciej pozbyć.
        Kółka zupełnie się nie nadają na nasze chodniki, regulacja zawieszenia to
        według mnie fikcja, nic nie daje. Gondola rzeczywiście w porządku, ale
        spacerówka wygląda bardzo ubogo, nie ma nawet budki, którą trzeba sobie
        dokupić.Fotelik od kompletu też beznadziejny, moje dziecko leżało w nim cały
        czas zgięte w pałąk, ponieważ nie rozkłada się do pozycji leżącej (moim zdaniem
        nie nadaje się dla noworodka). Sprzedaliśmy w końcu ten wózek i kupiliśmy wózek
        firmy Quinny na dużych, pompowanych kołach (w stosunku do poprzedniego po
        prostu rwewlacja!
        Pozdrawiam Justyna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka