Dodaj do ulubionych

Jak działa Baby Born - pilna sprawa, POMOCY!

03.06.07, 13:36
Właśnie przyjechali chrzestni i dali małej Baby Born Wróżkę (kupiłam ją w ich
imieniu na allegro). W środku tylko w dwóch akcesoriach była polska
instrukcja, natomiast nie było głównej instrukcji jak działają wszystkie
funkcje. Lalka jest 8 funkcyjna, kiedy karmimy ją butelą, woda wylewa się z
tyłu szyi, albo niespodziewanie chlusta dołem. Po naciśnięciu ręki wydaje
tylko dźwięk jak gumowe piszczące zabawki. Pozostałe funkcje są niewiadomą, a
powinna płakać, ruszać rączkami i nózkami itp. Jak to wszystko się uruchamia.
Kupiłam ją od sprzedawcy który ma sklep, więc jeśli coś jest nie tak to mam
nadzieję, że lalkę wymieni. Napiszcie mi jak toto uruchomić, bo mała jest
zrozpaczona, a chrzestnym jest przykro.
Obserwuj wątek
    • pia_ Re: Jak działa Baby Born - pilna sprawa, POMOCY! 03.06.07, 18:02
      A może ktoś może mi przesłać na maila zeskanowaną polską instrukcję Baby Born?
      • annulak Re: Jak działa Baby Born - pilna sprawa, POMOCY! 03.06.07, 18:45
        Wiesz co,wydaje mi sie,ze to np to ze rusza raczkami i nozkami,oznacza to ze sa
        ruchome a nie ze same sie beda ruszac.Mozesz poic,to raz dwa,ze potem zaraz
        zrobi siku,wiec dobrze jak ma pieluszke. Karmisz kaszka,wiec potem robi kupke.
        Faktycznie po nacisnieciu raczki piszczy,nic wiecej.Oni po prostu kazdy ruch
        opisali jako funkcje(poisz-siku,kaszka-kupka,mozna poruszac raczkami i
        nozkami,piszczy w zgieciu raczka)
    • lolka11 Re: Jak działa Baby Born - pilna sprawa, POMOCY! 03.06.07, 18:47
      Nie chce ci martwic, ale ta lalka ogolnie tak "dziala". Pic i karmic musisz na
      siedzaca. Jesli woda sie wylewa z tylu to moze juz jej w nia za duzo wlaliscie.
      Zeby "plakala" lzami nalezy nacisnac raczke - juz nie pamietam ktora, a corka w
      tej chwili poza domem. W kazdym razie nie ta ktora powoduje ze lalka "piszczy".
      Jak lalke kladziesz po "karmieniu" to wlasnie niby robi siusiu...zyby
      zrobila "kupke" nalezy ja posadzic na nocniku...oj reszty nie pamietam, ale tez
      bylam baaaardzo zawiedziona ta lalka....

Pozdrawiam
      Dorota
      • pia_ Re: Jak działa Baby Born - pilna sprawa, POMOCY! 03.06.07, 19:25
        No to ta lalka to wielka ściema, generalnie można kupić zwykłą niefunkcyjną i
        zrobić dwie dziurki i także będzie robić siusiu sad. Faktem jest, że lalka jest
        poręczniejsza niż Baby Annabell i łatwiej się nią bawić, ale te funkcje to
        jakiś żart. Niestety nasza lalka nie płacze, próbowaliśmy wszystkiego na tej
        rączce: ściskania, machania, pompowania, efekt tego taki, że i tak wylewało się
        dołem, czyli było siusiu. Jutro spróbujemy nakarmić ją kaszką i zobaczymy czy
        będzie kupa smile. Ale nie wiem, czy np brak łez może być podstawą reklamacji?
        Swoją drogą to Chou Chou i Baby Annabell mają funkcje o wiele fajniejsze,
        szkoda, że nie ma całej gumowej lalki z podobnymi funkcjami (na kąpaniu lalki
        akurat mi nie zależy).
        • lolka11 Re: Jak działa Baby Born - pilna sprawa, POMOCY! 03.06.07, 19:32
          Hei,

Trzeba napelnic zbiorniczek na lzy, musicie lalke napoic i to sporo na pocztek.
          Zgadza sie, lalka jest przereklamowana...i choc ja osobiscie wole Annabell, to
          moja 5 latka BB.
          D.
        • annulak Re: Jak działa Baby Born - pilna sprawa, POMOCY! 03.06.07, 19:33
          Zeby plakala,trzeba ponoc scisnac za ramionko,chyba prawe.
    • maczkama Re: Jak działa Baby Born - pilna sprawa, POMOCY! 03.06.07, 19:58
      No właśnie, BB poręczna i do kąpania się nadaje i goła wygląda ok (a nie tak
      koszmarnie jak BA), ale funkcje są bardzo umowne. Te piski trudno nazwać
      płaczem, a przy robieniu kupki też się trzeba napracować. Trzeba po nakarmieniu
      jakoś tak przyciskać ramiona na nocniku, wkład pracy w porównaniu do efektu
      bardzo niewspółmierny, my na jednej testowej kupie poprzestaliśmy. Funkcje BA
      zdecydowanie bardziej realistyczne. Moja córka uwielbia ruszanie buzią przy
      ssaniu smoczka i teki prawdziwy płacz, no i taką czasami nieprzewidywalność
      reakcji...
    • weronka77 Anabell 03.06.07, 20:49
      No właśnie..Nasza powinna płakać łzami po napojeniu wogą a tutaj
      kiszka...POdobno tak jest w większości przypadków-konsultowałąm z
      innymi "użytkowniczkami".Generalne nie jest nam to do szcześcia potrzebne bo
      mała "sfiksowała" po nieustannym włączaniu funkcji Chou Chou.Funkcjie Anabell
      wogóle jej nie interesują( 2.5 roku) ale na wszelki wypadek chciałam
      się "dopytać" co zrobić żeby płakała łazami.Może ją żle poję albo co?
      • maczkama Re: Anabell 03.06.07, 21:07
        tu nie pomogę, nasza BA model przedłzowycrying
    • mamaemmy Re: Jak działa Baby Born - pilna sprawa, POMOCY! 04.06.07, 01:06
      moja niby tez "przedłzowa" a jednak placze jak sie jej scisnie ta raczke co
      piszczy(chyba)
      • maczkama Re: Jak działa Baby Born - pilna sprawa, POMOCY! 04.06.07, 12:27
        że przedłzowa pisałam o B. Annabell smile
        • monika_wroclaw Re: Jak działa Baby Born - pilna sprawa, POMOCY! 04.06.07, 12:42
          Też uważam, że lalka mocno przereklamowana, dlatego szybko sprzedaliśmy i w to
          miejsce kupiliśmy 2 inne, dziewczyny o wiele bardziej zadowolone.

Jeżeli chodzi o łzy, to musi być napełniony zbiornik na łzy, na początek trzeba
          wlać 2 buteleczki wody w lalkę i wążna informacja, ten dziubek od butelki
          trzeba wepchnąć bardzo głęboko ( prawie cały się chowa ), jak wepchnie się za
          płytko to woda leci do przewodów, w które ma lecieć kaszka i wtedy pojemnik na
          łzy się nie napełni.

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka