Dodaj do ulubionych

Thermomix, macie? Warto?

28.06.07, 10:45
Czy warto wydać pieniądze na ten sprzęt? Osobiście nie jestem zainteresowana
kupnem, ale moja siostra jest strasznie napalona na używany thermomix (dwa
razy tańszy niz nowy, ale cena i tak zwala z nóg).
Czy naprawde tak ułatwia życie w kuchni?
Obserwuj wątek
    • pikum Re: Thermomix, macie? Warto? 28.06.07, 12:12
      Mam,ale nie za bardzo go używam.Jeżeli ktoś lubi gotować lub piec ciasta to
      jest to idealna sprawa.Ja chyba bez przemyślenia go kupiłam i teraz stoi i
      ozdabia kuchnie.Czasami zrobie sobie kawe mrożoną(mniam,mniam)lub utre w nim
      bułke tartą ale to by było na tyle.Mogłabym gotować w nim zupy dla małego,ale
      niestety syn mój strasznie sie boi wszelkiego typu mikserów itp.itd
      • ant25 Re: Thermomix, macie? Warto? 28.06.07, 12:15
        Mam juz kilka lat uzywam nagminnie i ja i M i nie bardzo sobie wyobrazam kuchni
        bez niegosmile
        Na poczatku tez tylko stał az sie przekonalismy i teraz kreci sie codzienniesmile
    • ankus2 Re: Thermomix, macie? Warto? 28.06.07, 13:07
      Kupiłam , uzywam, kręci się codziennie.... A to cisto, surówka, kluseczki,
      omlety, nalesniki, kawusie i drineczki. Szybko, sparwnie i w prosty sposób
      przygotowujesz ciepłe i zimne posiłki. Obecnie jestem na diecie i nie wyobrażam
      sobie zycia bez termomixu. Nawet na wakacje zabieram go ze sobą. Co prawda cena
      zwala z nóg... , ale nie mam w domu żadnych innych sprzetów potrzebnych do
      mielenia, krojenia, wyrabiania ciasta ....więc....
    • twix8 Re: Thermomix, macie? Warto? 28.06.07, 13:10
      dajcie jakiegos linka z tym urządzeniem bo nie mam pojęcia o czym piszecie
    • mi-mili Re: Thermomix, macie? Warto? 28.06.07, 13:57
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=26236
      ja powiem tylko tyle,że nie wyobrazam sobie zycia bez Thermomixu, gotowanie to
      łatwizna i wieelka przyjemność z takim pomagieremsmile
    • iberka Re: Thermomix, macie? Warto? 28.06.07, 15:49
      warto i to bardzo.....zwłaszca dla takiej ososby jak ja czyli nieumiejącej
      gotowac smile. Zakup ratalny to wydatek rzędu 200 pln/msc.....= mniejsze rachunki
      za komórkę za to dziecko je obiady smile. Teraz sama zaczynam z prezentacjami dla
      klientów

iza
      • twix8 Re: Thermomix, macie? Warto? 28.06.07, 15:56
        Daj mi linka tego urządzenia( chciałabym zobaczyć to coś)
        • iberka link 28.06.07, 18:05
          www.vorwerk.com/pl/thermomix/html/
          iza
          • twix8 Re: link, iberka 28.06.07, 18:10
            ile to cudo kosztuje?
            • iberka re 29.06.07, 13:06
              napisałam na priv
    • oladidi Re: Thermomix, macie? Warto? 28.06.07, 17:21
      Popieram poprzedniczki, wartosmile
    • martas_sa Re: Thermomix, macie? Warto? 29.06.07, 13:28
      a ile to kosztuje ?? i naprawde taki fajny jest ??
      • olka_krakow Re: Thermomix, macie? Warto? 29.06.07, 14:22
        kosztuje 3 tysiace. Moja szwagierka ma i poleca.
        • gosiavip1 Re: Thermomix, macie? Warto? 29.06.07, 16:39
          u mnie na początku "odpoczywał", ale teraz Małemu codziennie robie w nim zupki,
          placki ziemniaczane tylko w tym, no i czesto pieke chleb czy buleczki. Ogolnie
          polecam jak tylko kogos stac, w Krakowie zaplacilam 4.000zl, czasami sie w
          sumie zastanawiam czy wart jest swojej ceny smile?
          • weronka77 4000 29.06.07, 20:19
            to kosztował starszy modelwink
            • iberka najnowszy nawet 4 nie kosztuje 29.06.07, 22:30
              zatem weronko bardzo proszę jesli czegos nie wiesz do konca nie wprowadzaj w
              błąd

iza
              • weronka77 a mniej? 30.06.07, 00:03
                Dziewczyna która "para" się prezentacjami w Krakowie mówiła mi swego czasu że
                najnowsze urządzenie tej marki właśnie w takich granicach cenowych będzie
                oscylować.Znajoma kupiła i ponieważ niezbyt jest zadowolona z użycia(bo
                generalnie użyła go raz)proponowała żebym odkupiła dla mojej mamy za 3000.To
                okazja czy nie?poradż.
                • iberka Re: a mniej? 30.06.07, 09:15
                  Ja generalnie nie lubie używanych rzeczy ale jesli był on uzyty 1x to cena jest
                  ok. Zalezy jeszcze , który to jest model, najnowszy to TM31 i ma, jak to bywa,
                  więcej funkcji niz poprzednicy. Ja nie umiem gotować więc dla mnie ta maszyna
                  to wybawienie smile i uzywam do wszystkiego....na targu mam sprzedawcę ziaren,
                  który smieje się,że piekarnię mam w domu. Bo prawda jest taka,że niezadowolone
                  osoby to te, które nie umieją uzywac thermomix'a smile)) dlatego ja zawsze
                  powtarzam,że na terenie krakowa i okolic jestem do dyspozycji i moge pomóc smile

iza
                  • weronka77 no właśnie ten TM31;-) 30.06.07, 10:07
                    ja też gotować nie umiemwink Iza ja do Ciebie na priv napiszę to mi doradzisz
                    osobiście ok? Bo ja też z Krakowawink
                    • iwek33 Re: do Iberki-prośba 30.06.07, 10:35
                      Iberko, ja co prawda nie z Krakowa, ale też jestem zainteresowana tym
                      urządzeniem. Wczoraj rozmawiałam o nim z mężem, ale to taki typ, że jak czegoś
                      dokładnie nie pozna i "nie rozgryzie" to w ciemno nie kupi. Ja tymczasem nie
                      potrafiłam mu wyjaśnić prawie nic, bo sama mało o tym urządzeniu wiem. Jeśli
                      byłabyś uprzejma napisać mi choć trochę wiadomości o tym cudzie, to kto wie,
                      może może... Napisałam Ci na adres gazetowy mój adres mailowy, jeśli to nie
                      problem, odpisz proszę.
    • iberka do iwek33 i weronki77 :-) 30.06.07, 17:14
      Dziewczyny,

napisałam do Was na priv : iwek na podany, weronka na gazetęsmile

iza
    • ju_mi Re: Thermomix, macie? Warto? 01.07.07, 00:01
      Mam model TM31 od półtora roku i nie wyobrażam sobie życia bez niego! Używam go
      częściej niż kuchenki: robię obiady, soki, napoje, piekę ciasta. Dostałam gpo w
      prezencie od teściowej (która też ma ten model), ale jeśli bym go nie dostała
      to na pewno kupiłabym sama. Uważam, że jest wart swojej ceny.
      • duxmm Re: Thermomix, macie? Warto? 01.07.07, 22:14
        generalnie z TM gotuje sie po pierwsze szybko (zupa krem np. 10 min) ale
        przede wszystkim zdrowo, tylko trzeba zaczac go po prostu czesciej uzywac bo
        faktycznie jezeli komus na poczatku cos nie wyszlo to moze sie zniechecic ale
        na prawde warto uzywac go codziennie. Jezeli ktos ma z nim jakies klopoty albo
        chcialby sie czego wiecej dowidziec zawsze moge pomoc i doradzic. jestem z
        Warszawy. piszczie na maila gazety
        • zebra51 w końcu znalazłam mój wątek :) 02.07.07, 09:14
          Thermomix kupiony, siostra z a używany (chyba dwuletni) dała 1700zł.
          Kurczę, sama się zaczynam zastanawiać. Gotowanie zupki dla dziecka w tym
          cudzie, to tylko moment.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka