robson242 10.08.07, 09:44 Witam, będę chrzestnym i nie wiem co mam kupić. zaznaczam, że dziecko ma 4 lata. Będę wdzięczny za poradę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tunia78 Re: prezent na chrzciny 10.08.07, 10:02 Witam, jestem jak najbardziej w temacie bo własnie za tydzień będę wyprawiała chrzciny, więc powiem Ci na czym mi zależy i tak tez poumawiałam sie z rodziną, która jest bardzo zadowolona bo nie ma juz problemu z wyszukiwaniem prezentu) -jeżeli rodzice chrzesniaka mają auto to może fotelik samochodowy( 15-36 kg dla twojego chrzesniaka)ja właśnie o taki poprosiłam i jestem b. zadowolona, -jeżeli pochodz ą z dużego miasta to dodatkowo karnet do domu zabaw- dla dziecka radość po pachy) -zawsze mile widziane są książeczki, więc może jakiś ładny komplet, albo atlasy dla dzieci -no i zawsze to co chyba cieszy rodziców to...peniążki) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
olamazur Re: prezent na chrzciny 10.08.07, 10:08 To zależy, czy ma to być związane z chrztem czy nie. Bo jak z chrztem, to możesz zaproponować, że sfinansujesz ubranko, świecę i inne akcesoria. Jeśli nie ubranko, to typowym chrzścielnym przentem jest łyżeczka srebrna z wygrawerowaną datą i imieniem dziecka lub jakimś napisem typu "Natalce - wujek Robert" czy "Natalce - ojciec chrzestny". Można też zakupić ikonę - jest gustowniejsza niż inne święte obrazki, i też na ikonie z tyłu można zamówić napis. Biblia z obrazkami dla dzieci. A jak prezent nie musi być związany z chrztem, to cokolwiek, co lubią 4-letnie dzieci: lalka, samochód itp. Niektórzy dają po prostu pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
yonkaa Re: prezent na chrzciny 11.08.07, 22:48 Miłą pamiątką a zarazem praktyczną może być kocyk z imieniem dziecka i jego datą urodzenia oraz wagą i wzrostem. Jakiś czas temu kupiliśmy taki prezent z okazji chrztu dla chrześniaczki męża. Kocyki można zobaczyć tutaj: www.kocyki.eu Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: prezent na chrzciny 11.08.07, 23:41 A doczytałas, że chodzi o czterolatka, a nie o czteromiesięczniaka? Przeciętny czterolatek ma ponad metr wzrostu, kocyk o metrowej długosci bedzie zwyczajnie za mały. No i prezent powinien spodobać się obdarowanemu, a niekoniecznie czteroletnie dziecko będzie zachwycone pastelowym kocykiem, nawet wiekszym. Wolałoby pewnie raczej ulubionego bohatera bajki czy ogólnie coś ciekawszego niż własne wymiary. Odpowiedz Link Zgłoś
frid_ka Re: prezent na chrzciny 17.08.07, 15:10 My ostatnio kupiliśmy dziecku na pamiątkę Chrztu złotą monetę (koszt od 150zł w górę) i dodatkowo daliśmy pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś