clio_1 14.10.07, 13:07 Dziewczyny poradźcie - chcemy kupić spacerówkę do 500 zł. Myslałam o Chicco albo Inglesinie, jakie ewentualnie firmy jeszcze polecacie? I które modele konkretnie? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clio_1 Re: Do mam wózkomaniaczek 14.10.07, 13:09 Gwoli ścisłości - chodzi mi o spacerówkę - parasolkę. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Do mam wózkomaniaczek 14.10.07, 13:30 Rok i miesiąc, ok. 11 kg i 90 cm, zaczął chodzic, nie bardzo chce siedzieć w spacerówce, mamy starszy model xlandera xt, który bardzo na pasuje, ale jest już za ciężki. Odpowiedz Link Zgłoś
viki76 Re: Do mam wózkomaniaczek 14.10.07, 13:36 Ja nie jestem wózkomaniaczką ale miałam dla córki inglesinę max - polecam, bardzo fajny, lekki i zwrotny wózeczek, chicco caddy - nie polecam ze względu na dość mocno wysunięte tylne kółka na które wchodziłam (a mój mąż i mama to już ewidentnie przezywali na ten wózek, właśnie z tego powodu), i ostatnia ze spacerówek maclaren quest jak dla mnie rewelacja! (kupiłam w promocji za 540 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Do mam wózkomaniaczek 14.10.07, 17:03 dla roczniaka volo raczej nie takie dziecko lubi pospac czasem na spacerze a volo sie chyb nie rozklada. Moze maclaren quest, ale ten juz troche drozzszy, albo mutsy easyrider fajna poreczna parasolka, i niedroga. Odpowiedz Link Zgłoś
betty1234 Re: Do mam wózkomaniaczek 14.10.07, 18:51 Obejrzyj mutsy easyridera - naprawdę fajna, rozkładana parasolka. Koleżanka dla rocznej córeczki wybierała jeszcze pomiędzy jane energy, inglesiną trip i peg perego pliko xlite. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Do mam wózkomaniaczek 14.10.07, 21:15 Easyrider trochę za ciężki. Na forum wózkowym dobre opinie ma też Jane Energy, nie wiecie czy zmieści się do bagażnika seicento? Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Do mam wózkomaniaczek 14.10.07, 21:22 easyrider na pewno jest lzejszy niz jane energy, pamietaj ze waga energy jest podawana jako samego stelaza do tego dolicz kolka, w kazdym razie ja porowanywalam oba energy i mutsy i na pewno mutsy jest lzejszy Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Do mam wózkomaniaczek 14.10.07, 21:27 Hmmm, muszę zobaczyć. Jeżeli dobrze przeliczyłam, to mutsy waży ok. 7 kg, a wg producenta energy 5,6 kg Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Do mam wózkomaniaczek 14.10.07, 21:44 7 to waży Spider chyba a nie Easyrider))) Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Do mam wózkomaniaczek 14.10.07, 21:46 www.mutsy.nl/products/easyrider/technical to ile to jest 15,4 funta? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiajot Re: Do mam wózkomaniaczek 14.10.07, 21:23 Ja polecam Chicco London. Mam go ponad rok i uwielbiam. Do seicento się on z łatwością zmieści, bo już go nie raz do takiego pakowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaliaa Re: Do mam wózkomaniaczek 14.10.07, 21:56 easyrider wazy ok 5,5 kg -na pewno nie wiecej, a energy z kolkami wazy chyba 6,5 Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Do mam wózkomaniaczek 15.10.07, 10:00 Easyrider waży ok 7,5 kg napewno nie mniej, jest lekki ale Maclaren Quest np jest od niego trochę lżejszy. Miałam obydwa w domu i porównywałam, Energy też waży więcej niż podają jakieś 6,5 - 7 kg ogólnie producenci zaniżają wagę wózków. Parasolka z budą i rozkładanym oparciem ważąca ok 7kg to wózek lekki, po prostu nie da się chyba wyprodukować lżejszego wózka niż 6,5 - 7kg z tymi funkcjami. U mnie easyrider się kompletnie nie sprawdził, za zimę już kompletnie sobie nie wyobrażam tych mikroskopijnych kółeczek ale fakt że siedzisko ma super, duże i wygodne, podbija się też bardzo dobrze. London z tych tutaj zaproponowanych jest najcięższy i kółka się bardzo szybko zużywają. Pomyśl o Energy, Inglesinie Trip lub Maclarenie Queście tyle że kosztują troszkę ponad 500zł (oprócz Inglesiny). Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Do mam wózkomaniaczek 15.10.07, 10:10 Chyba kupimy Energy. Wczoraj oglądaliśmy Trip, dzisiaj zobaczymy obydwa i jeszcze porównamy. W Łodzi z kartą stałego klienta i Energy i Trip kosztują ok. 400 zł, a Maclaren w innym sklepie chyba 670. Odpowiedz Link Zgłoś
weronka77 Re: Do mam wózkomaniaczek 15.10.07, 22:48 easyrider cięższy od spidera?)) Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Do mam wózkomaniaczek 15.10.07, 23:06 spider cięższy, z kółkami 19,8 funta czyli 9,81 kg (waga w funtach x 0.45) dane ze strony producenta Ale o mutsy się nie wymądrzam, bo nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Do mam wózkomaniaczek 15.10.07, 10:03 15,4 funta to dokładnie 6,93 kg Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Do mam wózkomaniaczek 15.10.07, 10:14 Jesli możesz kupić Energy za tak małą kase to pewnie że bierz, w Warszawie nie widziałam Energy za mniej niż 550zł a Quest kosztuje w moim ulubionym sklepie 576zł. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Do mam wózkomaniaczek 15.10.07, 10:27 W ich sklepie internetowym wózki kosztują odpowiednio: trip 439 zł i energy 449 zł. Może to zeszłoroczna kolekcja? Ale w sumie mi nie zależy na tegorocznych kolorach, ważne żeby wózek spełniał swoje funkcje. Odpowiedz Link Zgłoś
koma.edziecko Re: Do mam wózkomaniaczek 15.10.07, 10:48 Z tego wynika że Tripa mają drogo a Energy taniej a możesz mi podać linka na priv do tego sklepu? Bo tutaj to nie wiem czy można. Odpowiedz Link Zgłoś
snarel Re: Do mam wózkomaniaczek 15.10.07, 12:24 Ja mam Chicco PickUp i polecam. Niedrogi, szerokie siedzisko (!), oparcie rozkładane 3-stopniowo do pozycji poziomej, podnóżek także regulowany, DUŻY kosz na zakupy, duża budka, w budce okienko, ochraniacz na nóżki w komplecie, skrętne kółka, LEKKI. Brakuje moim zdaniem: przekładanej rączki, parasolki (dokupiliśmy). Odpowiedz Link Zgłoś
snarel Re: Do mam wózkomaniaczek 15.10.07, 12:26 Nie doczytałam, to nie spacerówka. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Kupiliśmy Inglesinę 15.10.07, 15:29 Trip. Jakoś tak nam się bardziej spodobała, Jane ciężej się składał i ogólnie nie bardzo nam podszedł. Wagowo obydwa wyglądały mniej więcej tak samo. Dziękuję za wszystkie rady i sugestie, pozdrawiam. Magda Odpowiedz Link Zgłoś