nataliam2 Re: Błagam, pomóżcie mi ze spacerówką!!! 10.11.07, 00:52 Sorry, mój syn wcisnął enter i poszło bez wytłumaczenia o co mi chodzi. Mam mały problem. Wiem że zbliża się zima ale ja mam bardzo ciężki wózek. Chciałabym zmienić go na lżejszy i chyba spacerowy, żebym na lato nie musiała kupować kolejnego. Chodzi mi o wózek lekki, i szybko składający się ale żeby nie był zbyt twardy (chodzi mi o miejsce w którym siedzi dziecko). Nie chcę zwykłej spacerówki "parasolki". Chciałabym jakiś wózek który nadawałby się też na tą porę roku. W obecnym moje dziecko siedzi przodem do kierunku jazdy i wieje na niego wiatr, chlapią samochody itd. Wiem że mało jest spacerówek z wyborem kierunku ułożenia dziecka ale może wy coś poradzicie. Może macie jakieś inne rozwiązania, jakie wózki u Was się sprawdziły. Pomóżcie. Jak sobie pomyślę że mam pchać tego wielkiego słonia, to mnie trafia. Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: Błagam, pomóżcie mi ze spacerówką!!! 10.11.07, 08:54 My posiadamy x-landera (czterokołowca) tez nie jest lekki ale za to na pompowanych kołach co umożliwia swobodna jazdę w warunkach zimowych. W lecie tego roku kupiliśmy maclarena xt techno , wózek bardzo lekki, super sie go prowadzi ( parasolkowaty)ale nie wyobrażam sobie nim jeżdzic w zimie. Także moim zdaniem lepiej kupić na wiosne , lato cos lekkiego a w zimie jeżdzić cięższym jak się takowy posiada bo jest wygodniej, chociażby ze względu na duże koła. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 Re: Błagam, pomóżcie mi ze spacerówką!!! 10.11.07, 12:27 Ja też mam X landera x1. Moje dziecko jest dość ciężkie i strasznie się go pcha. A jak odwracam małego żeby na niego nie wiało (czasem ja nie mogę oddychać od wiatru a co dopiero on) jest ciężki w prowadzeniu. W zeszłym roku sprawdzał się super. Może masz rację i poczekam do wiosny żeby kupić coś lekkiego. Wkurza mnie to, że nie można go odwracać, gdyby miał np. przekładaną rączkę to dla mnie były to wózek ideał. Odpowiedz Link Zgłoś
blueberry77 Re: Błagam, pomóżcie mi ze spacerówką!!! 10.11.07, 10:30 Ja niedawno szukałam spacerówki i miałam podobne wymagania: -żeby miał pompowane koła -żeby nie był zbyt ciężki -żeby się zmieścił w bagażniku -żeby dziecko mogło jechać przodem lub tyłem Niestety nie znalazłam ideału i kupiłam Casualplay S4, w którym dziecko może siedzieć tylko przodem do kierunku jazdy. Poza tym wózek jest super . A jeżeli nie zależy Ci na pompowanych kołach, to pan w sklepie polecał Casulaplay Vintage - jest lekki i ma przekładaną rączkę. Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Błagam, pomóżcie mi ze spacerówką!!! 10.11.07, 11:25 ja kupilam baby dreams smart, niezbyt ciezki i ma przekladana raczke i nie jest drogi! Odpowiedz Link Zgłoś
nataliam2 A co powiecie na ten? 10.11.07, 12:29 Co myślicie o tym wózku? www.allegro.pl/item267206928_chicco_for_me_spacerowka_bez_wad_nowosc_2008.html Odpowiedz Link Zgłoś
jumami Re: A co powiecie na ten? 10.11.07, 13:39 Witam A może wózek Baby Design sprint- ok 400zł. www.babydesign.pl lub zerknij na ten link www.allegro.pl/item262301020__babydesign_baby_design_sprint_wawa_3_kolory.html Osobiście kupiłam tej firmy wózek Atlantic(gondola+ spacerówka) i jestem b.zadowolona. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
blueberry77 Re: A co powiecie na ten? 10.11.07, 14:54 Ja bym go nie kupiła - plastikowe kółka i słaba amortyzacja, a cena raczej wysoka. Odpowiedz Link Zgłoś
adad05 Re: A co powiecie na ten? 11.11.07, 12:13 Wózek który zalinkowałas nadaję sie super ale nie na zimę moim zdanie...Kółka są małe, plastykowe i skrętene.Według mnie odpada na zimę, raczej nie dałoby sie przejechać przez śnieg.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ro1975an Re: Błagam, pomóżcie mi ze spacerówką!!! 11.11.07, 16:32 A moze Volant z Implasta albo jego młodszy brat Bolden. Nie wiem jak Bolden ale Volant ma przekłądane siedzisko wiec mzoesz i przodem i tyłem jechac duze koła lekki moz enie jest ale fajnie sie go prowadz sprawdzil sie nam jako głeboki zesłej zimy to i tej ta spacerwka tez sie chyab sprawdz. Siedzisko ma duze wiec dacie rade no i spacerówk arozkłąda sie na poziomo Odpowiedz Link Zgłoś
gdynianka_11 Re: Błagam, pomóżcie mi ze spacerówką!!! 11.11.07, 16:25 My mamy wózek chicco i jestem z niego bardzo zadowolona. Córka jeszcze jeździ w gondolce, spacerówkę zaczniemy używać za jakieś 2 miesiące. Jest to bardzo lekki wózek, świetnie się prowadzi i narawdę zajmuje mało miejsca po złożeniu. Skrętne przednie koła można zablokować, a co do małych kółek, jeżeli mieszkasz w mieście, to nie kłopot, chodniki są przecież odśnieżane, a przez średnio głęboki śnieg na pewno wózek przejedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia2007 Re: Błagam, pomóżcie mi ze spacerówką!!! 13.11.07, 14:22 Ja jakieś 3 tygodnie temu zakupiłam spacerówkę Jane Nomad i jestem zachwycona. wózek jest ładny, leciutki (6,5 kg) i swietnie sie go prowadzi. Jedyny mankament to to że nie ma przekładanej rączki, ale nam to nie przeszkadza gdyż w zestawie z wózkiem jest spiworek który oslania synka, a jak bardzo wieje to zakładam folie i otwieram małemu okienko. Wspomne jeszcze że syn ma 4,5 miesiąca i przenieśliśmy sie juz do spacerówki bo miałam dosć taskania 15 kg gondoli. Niestety nie miałam możliwosci zostawiania jej na dole gdyz mieszkam w kamienicy i bardzo dużo ludzi sie tu kręci. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
zilka9 Peg-perego Atlantico!!!! 13.11.07, 16:11 Tylko i wyłącznie.Nasz synek ma 7msc i jesteśmy strasznie zadowoleni z tego wózka.Jest to największa spacerówka choć zajmuje mało miejsca.Największa tzn.ma najszersze siedzisko.Skrętne koła ale o wiele większe od tych małych typowo spacerowych.Nie ma zmiany ustawienia kierunku jazdy ale nam to nie przeszkadza gdyż budka jest bardzo duża i można nią zakryć wręcz całe dziecko.Do tego śpiwór- dokupiłam osobno,taki ciepły sięga aż pod brodę. Świetnie się prowadzi.Kółka są dobrze amortyzowane.Można zablokować funkcję skręcania.Rączke ustawić na 5 wysokościach tak samo jak siedzisko.Wózek jest bardzo miękki w środu choć łatwo się go pierze.U nas ma same +. Pozatym jeśli chcesz naprawdę dobry,lekki,duży a zarazem zajmujący mało miejsca to zdecyduj się płaśnie na niego.Co do jeżdżenia zimą to ja mieszkam w mieście i zasze jest odśnieżona.Znajoma również ma ten wózek i 2.5letnią córeczkę i powiedziała,że w zimie wózek również sprawdza się idelanie. Zatem same + z małym minusem cena.No ale wózek naprawdę na lata także się opłaca. Oto on choć zdjęcie nie oddaje jego uroku calineczka.pl/sklep/product_info.php?manufacturers_id=5&products_id=1801 Odpowiedz Link Zgłoś