Dodaj do ulubionych

Wózek Adbor

05.08.03, 20:42
Zamierzam kupić wózek firmy ADBOR, model Ring albo Miś-lux. Czy ktoś może
posiada taki wózek i mógłby podzielić się ze mną swoimi uwagami? Z góry
bardzo dziękuję za pomoc. Każda informacja będzie dla mnie niezwykle cenna.
Agnieszka.
Obserwuj wątek
    • w_ania Re: Wózek Adbor 12.08.03, 22:18
      kochana nie rób tego błędu!!!!!!
      Mam ten wózek od 5 miesięcyi:
      wymieniałam w nim hamulec 3 razy i sprężyny.
      wózek ma gwarancję tylko na 6 miesięcy.
      jest potwornie ciężki - siłownia za darmo!
      jest nie dorobiony - skrzypi bo jest jakoś nitowany i nie idzie tego nasmarować.
      moje dzięcię już wyrosło z gondoli a jesze nie siedzi.
      jako spacerówkę wcale nie idzie go prowadzić to wózek prowadzi mnie.
      szelki od spacerówki są za wysoko montowane i nie ma regulacji diecko ociera
      sobie szyjkę. torba do wózka zapinana na rzep po 1 miesiącu już nie zapniesz.
      folia przeciwdeszczowa która przychodzi na część budki nie jest przypinana i
      jak zawieje wiatr to sobie fruwa.
      To chyba wszystko ja jestem zła na siebie że go kupiłam teza kupuję spacerówkę
      i pierwsze kryterium to musi być lekka.
      pozdrawiam Ania
      • gusiek9 Re: Wózek Adbor 13.08.03, 13:31
        Wielkie, wielkie dzięki za opinię! Ale czy Możesz podać jaki model wózka Adbor
        Masz. Ja interesowałam się modelem Adbor "Ring" na paskach. I mam wrażenie, że
        jak na wózek wielofunkcyjny to nie jest on ciężki (ok 11-12kg lub 13-14kg na
        pompowanych kołach). Z tego co dowiedziałam się w sklepie to gwarancja jest na
        rok (bardzo miła Pani w sklepie /i mam wrażenie, że obiektywna/ powiedziała mi,
        że współpracują z tą firmą od ponad 5 lat i reklamacje były sporadyczne).
        Tak czy inaczej bardzo dziękuję za wszelkie rady!
        A może ktoś jeszcze coś o tym wózku słyszał??? - Pomocy!!!
        Agnieszka.
        • borsuczatko Re: Wózek Adbor 13.08.03, 14:20
          Tez mam wozek tej firmy, nie powiem jaki model, bo dostalam 2 karty gwarancyjne
          i na jednej pisze model Ring, a na drugiej model Adus. Uzywam go od poczatku
          lipca br i jak na razie jestem zadowolona. musze jednak przyznac, ze zle sie go
          prowadzi z przelozona raczka. Wedlug mnie nie ma co sie martwic, jak sie
          zepsuje to go oddam w ramach reklamacji i kupie sobie nowy.pozdrawiam
          Monika
    • w_ania Re: Wózek Adbor 13.08.03, 14:33
      nie wiem jaki model chyba Aduś ale na pewno gwarancja jest na 6 miesięcy.
      wózek ten fatalnie się prowadzi jako spacerówkę( nawet mój mąż ma problem)
      koleżanka jest zadowolona bo ma go dopiero od lipca. Ja też byłam zadowolona
      dopóki mi się nie zaczął psuć.
      • borsuczatko Re: Wózek Adbor 13.08.03, 14:42
        Gwarancja gwarancja, a istnieje jeszcze rekojmia, ktora obowiazuje 2 lata.
        Dziwie sie, ze naprawialas wozek zamiast od razu w ramach rekojmi wymienic go
        na nowy lub zazadac zwrotu pieniedzy.
    • w_ania Re: Wózek Adbor 13.08.03, 15:58
      patrz a na to nie wpadłam ale ze mnie - gamzol.
      spróbuję tak zrobić. Dzięki.
      Ale i tak nie zmienię zdania o tym produkcie.
      pozdrowionka ania
      • gusiek9 Re: Wózek Adbor 14.08.03, 09:39
        Dzięki dziewczyny! Nadal więc będę poszukiwała wózka dla mojej Dzidzi, która z
        pewnością liczy na to, że wybiorę dla niej wygodny pojazd.
        A może ktoś może mi polecić inny wózek wielofunkcyjny (który będzie nadawał
        się na zimę), tylko taki nie za bardzo drogi? Pomóżcie.
        Pozdraiam i dziękuję - Agnieszka.
        • utalia Re: Wózek Adbor 16.08.03, 22:27
          A ja mam wozek Adbor, nie wiem jaka wersja ale jest to calkiem ladna
          spacerowka. Jestem z niej bardzo zadowolona, smieje sie ze to terenowka bo
          mieszkam Na mazurach w srodku lasow i odbywam spacery karkolomne i wozek
          wytrzymuje fakt, ze kolka troche skrzypia ale mnie sie to podoba. Mozna te
          spacerowke rozlozyc na plasko i wtedy dziecko w niej spi, jesli jest malutkie
          (jak moja mala -6mies.). Wozek byl bardzo tani 275zl i dlatego go wybralam a
          okazal sie i dobry wozkiem. Utalia
          • julinek1 Re: Wózek Adbor 17.08.03, 17:44
            A ja użyam obecnie wózka też polskiej produkcji "Kajtex" model Skippy.
            Najpierw kupiliśmy ABC Design-super ekstra, ale dla nas bo mała za nic nie
            chciała w nim siedzieć.Nie powiem ile kosztował bo od razu ciśnienie mam
            wyższe, ale musieliśmy go sprzedać.Teraz używam modelu o którym pisałam na
            początku (do obejrzenia na stronie www.kajtex.com.pl. I ja jestem szczęśliwa i
            mała też. Wózek nie jest może super ładny, ale ma w naszym przypadku jedną
            ważną zaletę: jest SZEROKIE siedzisko. Ma też oprócz pałąka z przodu wymmienną
            część, którą dopinasz i powstaje coś w stylu gondolki.Oprócz tego przekładana
            rączka, pompowane koła.Jestem naprawdę bardzo zadowolona.
            I kto by pomyślał,że mądre dziecko zechce wózek za 500zł, a nie za 1200zł(ABC
            Design)
            • borsuczatko Re: Wózek Adbor do Utalii 17.08.03, 19:55
              Kiedy (w jakim wieku było) Twoje dziecko przesiadło się do spacerówki?
              • utalia Re: Wózek Adbor do Utalii-DO bORSUCZATKA 17.08.03, 21:27
                Malwina przesiadla sie do tego wozka jak skonczyla 3.5-4 miesiace. Utalia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka