Dodaj do ulubionych

robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, ktory?

13.12.07, 14:21
Pomozcie wybrac robot kuchenny. Ktory bedzie lepszy:
zelmer prymus (jest 877 i 878-ten chyba nowszy
www.allegro.pl/item277833398_robot_zelmer_878_prymus_mix_rozne_kolory_600_wat.html
czy Kasia mpm
www.allegro.pl/item281281928_mpm_kasia_116_b_800w_blender_hit_hurtownia_.html
Chce zeby mial duzo funkcji ale tez zeby mial dobra jakosc. Moze
ktos ma lub zna opinie na temat tych produktow. Czym zasadniczo sie
roznia i ktory wybrac??? Dzieki
Obserwuj wątek
    • nataliam2 Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 13.12.07, 14:51
      Ja na Twoim miejscu wzięła bym zelmera. Mój mąż pracuje jako serwisant sprzętu
      AGD. Jak chcę kupić coś do domu, to tylko zelmera. Jest bardziej wytrzymały, to
      polska firma i jak coś się zepsuje dostaniesz do niego części zamienne i w
      niskiej cenie.
      MPM nie jest polska i nie opłaca się takich rzeczy naprawiać bo wychodzą drożej
      lub w tej samej cenie co nowe.
      Ja mam zelmera i naprawdę polecam. Chyba wszystko w domu mam zelmera, no może
      poza suszarki do owoców bo mam MPM, mam ją rok i już po naprawie.
    • aklekotka Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 13.12.07, 16:39
      A ja mam w domu robot Julia firmy mpm. Efekt jest taki, że musiałam
      np dokupić sokowirówkę Zelmera. bo ta z Julii do niczego się nie
      nadawała. Zdecydowanie polecam Zelmera
    • aga_sama Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 13.12.07, 20:36
      znajomy pracuje w media, kupił zelmera, bo jakieś tam cześci miał metalowe, a
      nie plastikowe jak większość robotów, np. mój braun, który spalił się przy
      cieście na kisz ....
      • szamalka Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 13.12.07, 20:42
        MPM jest firmą polską z Milanówka i istniej dopiero do 20lat a
        Zelmer już przed wojną działał i ma dużo większe doświadczenie.
        Wybierz Zelmer'a bo MPM są mniej trwałe żeby nie napisac "tandetne".
        • nataliam2 Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 14.12.07, 00:10
          MPM jest produkowany w Polsce w Milanówku ale nie jest firmą Polska.
          • szamalka Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 14.12.07, 01:03
            To przepraszam ale z poniższego linku wynika, że jest. Chyba, że
            firma MPM Product z siedzibą w Milanówku ma konkurencje o takiej
            samej nazwie, w tym samym miasteczku.
            A to cytat z tej strony:
            Marka MPM Product
            "Pod marką MPM Product funkcjonuje dynamicznie rozwijająca się
            polska firma.
            Od momentu powstania firmy w 1989 roku, główną dziedziną
            działalności jest branża drobnego zmechanizowanego sprzętu AGD. W
            początkowym okresie asortyment ograniczał się do produkowanego we
            współpracy z angielską firmą Strix czajnika bezprzewodowego Samba
            oraz innych modeli czajników. Zainteresowanie rynku spowodowało
            stopniowe powiększanie się oferty o kolejne urządzenia
            zmechanizowane: roboty kuchenne, termowentylatory.
            Dziś w asortymencie firmy dostępnych jest blisko 200
            zmechanizowanych produktów do kompleksowego wyposażenia kuchni i
            innych pomieszczeń domowych:..."

mpmproduct.pl/?link:o_firmie,id:4
            • nataliam2 Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 14.12.07, 20:16
              Spróbuj dostać gdzieś w Polsce części do produktów mpm, a zobaczysz jak będzie
              ciężko. Wszyscy Ci powiedzą, że choć produkowana jest w Polsce (i nie tylko)
              części są zagraniczne. Jest to firma zagraniczna, ale produkująca na polski
              rynek. Zadzwoń do serwisu i sie zapytaj. Na priv mogę podać Ci numer do głównego
              serwisanta.
              • gwiazdka1977 Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 14.12.07, 20:25
                ja mam mpm kasia od 8 lat
                jestem zadowolona jeszcze nic sie nie zapsuło
                a częci kupiłam bez problemu w sklepie z takimi rzeczami a nie
                mieszkam w jakims wielkim miescie
                najpier złamałam koncówke do ubijania pianysmileucierając nią ciasto
                hehe
                ale to dobiero się uczyłam obsługiwac robota
                a drugim razem spadła mi miska i złamał mi se ten bolec co wchodzi w
                robot, poszłam na drugi dzien do sklepu i kupiłam miske bez problemu

na robota namówił nas kolegoa właściciel sklepu agd chyba nie
                wciskał by nam kitu

acha i te czesć były śmiesznie tanie , już teraz nie pametam ile
                dokładnie

• gwiazdka1977 Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 14.12.07, 20:29
                  przekeciałam internet
                  i tez tego sporo
                  www.agd-czesci.bazarek.pl/category/28456/mpm-product-czesci-.html

czesciagd.pl/index.php?cPath=1225_2349
                • nataliam2 Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 14.12.07, 20:37
                  Nie chcę się kłócić. Każdemu pasuje co innego, każdy ma inne wymagania. Nie
                  uważam firmę mpm za złą, są po prostu lepsze ale jak uszkodzi sie coś poważnego
                  np. łożysko czy silniczek, wtedy jest problem.
                  Dla udowodnienia forumowiczce, która uważa że mpm jest firmą polską cytuję
                  artykuł z fachowej pracy technicznej.

"MPM Product z Milanówka, oferująca tani sprzęt AGD, chce zawojować rynek w
                  naszym kraju. Sprzęt produkuje w CHINACH. Aby wzmocnić firmę kapitałowo, jej
                  prezes nie wyklucza wejścia na giełdę.

Jeszcze niedawno mało kto traktował poważnie firmę z Milanówka jako gracza na
                  rynku sprzętu AGD. Dziś już niekoniecznie. Firma należąca do Piotra
                  Płochowskiego ruszyła z ogólnopolską kampanią reklamową swojej marki. Pod hasłem
                  „W praktyce najlepszy”, z budżetem na kampanię w wysokości 1,5 mln zł, chce
                  wzmocnić markę i przyciągnąć nowych klientów. Kampania będzie prowadzona do
                  wiosny przyszłego roku. W prasie promowane są trzy produkty: czajnik („Służy
                  wrzątkiem…”wink, robot kuchenny („Dobrze robi…”wink i suszarka („Dmucha na zimno i
                  ciepło…”wink. Reklamy poza centralnie umieszczonym hasłem, eksponują design
                  produktu w kontraście z tłem obrazu. Te same artykuły promowane są w trzech
                  różnych spotach telewizyjnych. - W październiku emitowane były billboardy
                  sponsorskie przy wybranych programach rozrywkowych, serialach, teleturniejach,
                  prognozie pogody. Zaistnieliśmy na antenach TVP 1, TVP 2, Polsatu. Reklama w
                  prasie obejmuje tytuły kobiece: „Olivia”, „Naj”, „Świat Kobiety”, „Gala”, „Tina”
                  – wyjaśnia w rozmowie z Brief.pl Anna Pietrzak, specjalista ds. marketingu MPM
                  Product.
                  MPM, która pod swoją marką sprzedaje sprzęt tanio PRODUKOWANY W CHINACH, ma w
                  ofercie około dwustu produktów. W niektórych działach, jak np. roboty kuchenne,
                  jest liderem sprzedaży w Polsce. Stawia jednak tylko na ilość, lecz nie na
                  jakość. Kampania reklamowa ma wzmocnić markę i pozycjonować ją na równi z
                  uznanym Zelmerem.
                  - Produkty sprzedawane są w większości placówek z drobnym sprzętem AGD. Trafiamy
                  do sklepów detalicznych, hipermarketów, sieci handlowych Avans, NeoNet, MIX i
                  innych, a także sklepów specjalistycznych, jak Media Markt, Saturn, Euro – mówi
                  Anna Pietrzak z MPM Product.
                  Do firmy z Milanówka należy również CHIŃSKA marka Smile; popularna ze względu na
                  niskie ceny produktów, produkująca większość części do MPM. Ceny są tak tanie,
                  że ich serwis gwarancyjny oznacza zawsze wymianę sprzętu na nowy. To odpowiada
                  wielu klientom, o czym świadczy popularność MPM." (KR)
                  • szamalka Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 15.12.07, 01:38
                    Tylko krowa nie zmienia zdania więc jeśli się myle to przepraszam.
                    Mi osobiście jest obojętne czy firma MPM jest z Milanówka, Mediolanu
                    czy Maroka. Może czytam nieuważnie ale w cytowanym przez ciebie
                    tekście jest napisane, że:
                    "MPM Product z Milanówka, oferująca tani sprzęt AGD, chce zawojować
                    rynek w naszym kraju. Sprzęt produkuje w CHINACH. Aby wzmocnić firmę
                    kapitałowo, jej prezes nie wyklucza wejścia na giełdę."
                    i ja rozumiem przez to, że firma jest polska ale produkuje w Chinach
                    tak jak wiele markowych firm np produkujących ciuchy, samochody
                    (przecież Deawoo niebyło polskim autem mimo, że u nas robionym,
                    ciuchy z H&M na moich metkach są różne państwa, kosmetyki clinique
                    produkowane w paru krajach, takich przykładów można podać wiele).
                    Dalej cytat:
                    " Jeszcze niedawno mało kto traktował poważnie firmę z Milanówka
                    jako gracza na rynku sprzętu AGD. Dziś już niekoniecznie. Firma
                    należąca do Piotra Płochowskiego ruszyła z ogólnopolską kampanią
                    reklamową swojej marki."
                    I dla mnie czarno na białym jest napisane, że firma MPM jest z
                    Milanówka a jeśli jest z Milanówka to też z Polski. Zaznacze, że w
                    tekście jest napisane "firma Z Milanówka" a nie "firma z siedzibą W
                    Milanówku".

I dalej cytat:
                    " Do firmy z Milanówka należy również CHIŃSKA marka Smile; popularna
                    ze względu na niskie ceny produktów, produkująca większość części do
                    MPM. Ceny są tak tanie,że ich serwis gwarancyjny oznacza zawsze
                    wymianę sprzętu na nowy. To odpowiada wielu klientom, o czym
                    świadczy popularność MPM." (KR)"
                    i tu też jest napisane, że firma jest z Milanówka.
                    Jeśli się myle to przyznam Ci racje bo jestem tylko człowiekiem ale
                    ja naprawdę niewidzę w cytowanym przez Ciebie tekście informacji o
                    tum, że firma jest zagraniczna. Bo według mnie nie jest (a 20 lat
                    mieszkałam 7km od Milanówka i pamiętam pojawienie się produktów tej
                    firmy). Oczywiście każda z nas ma ważniejsze sprawy niż kłótnie
                    dlatego proszę przekonaj mnie argumentem. Być może on jest w tekście
                    ale ja go nie widze.

• nataliam2 Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 15.12.07, 21:01
                      Ale czy ja kwestionuję, że jest z Milanówka, nie. Oczywiście, że jest i mają
                      również swój oddział w szczytnie.
                      Ale firma ta nie jest polska. Jest to spółka i tylko jeden jej udziałowiec jest
                      polakiem. I dla Polskich mediów wypowiada się właśnie jeden z właścicieli
                      (polak) Piotr Płochowski.
                      Idź do urzędu w Milanówku i zapytaj gdzie najpierw była zarejestrowana i tam
                      może udzielą Ci odpowiednich informacji skąd dokładnie sie wywodzi.
                      Nie nudźmy innych forumowiczek. Jak chcesz dalej podyskutować to pisz na priv.
                • aneskw do gwiazdka1977 16.12.07, 22:41
                  A możesz mi napisać, jak włączyć ten robot. Mam właśnie Kasię, ale w instrukcji
                  nie znalazłam tej informacji. Nie rozumiem jak posługiwać się tym jednym
                  pokrętłem do wszystkiego.
    • ania762 Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 14.12.07, 21:19
      Mam zelmera i jestem bardzo zadowolona więc polecam
      • nelka00 Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 15.12.07, 00:34
        nie mam tego robota zelmera więc nie napiszę jaki jest ale nie lepsze byś miała
        coś takiego:
        www.allegro.pl/item283442966_maszynka_do_miesa_zelmer_886_84_szatkownica_.html
        i do tego takie coś
        www.allegro.pl/item282563135_mikser_robot_zelmer_robi_281_6_grafit_sklep_w_wa.html
        ja mam taki komplet i sobie chwalę uważam że jest bardziej podręczny bo jest i
        maszynka do mięsa czego w tamtym co podałaś link nie ma i ma szatkownicę do
        wszystkiego włącznie do placków ziemniaczanych a do tego dokupić mikser z miską
        obrotową i na nim również wszystko zrobisz mikser masz podręczny do tego jest
        kubek do miksowania zupek dla dzieci albo do koktaili i kubek prosty np. do
        robienia majonezu z blenderem w tym linku ta nasadka jest plastikowa ale można
        zakupić z metalową jakbyś chciała (ja mam plastikową parę lat i nic się z nią
        nie dzieje) jak do tej pory wszystko mi działa i to prawda że do zelmera zawsze
        możesz dokupić i części i inne bajery pojedyncze serwisy są w większości miast
        • nelka00 Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 15.12.07, 00:36
          tu jest ten mikser z kubkiem na zupki i koktaile wyżej podałam link ale bez tego
          kubka

www.allegro.pl/item284539843_robot_mikser_zelmer_381_61_wyprzedaz_sklep_gw.html
          • a.dka Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 15.12.07, 19:47
            Dzieki wszystkim. Nelka Twoja propozycja jest dobra i masz racje,
            chyba duzo lepsza od prezentowanych przeze mnie sprzetow. dzieki
            • nelka00 Re: robot kuchenny Zelmer Prymus czy Kasia mpm, k 16.12.07, 01:37
              mam nadzieję że również i tobie sprawdzi się super jak mismile Ja jestem bardzo
              zadowolona troszkę drożej wychodzi cenowo jak ten z twojego linku ale robot z
              maszynką do mięsa i mikser ma 100% lepsze rozwiązanie
    • weronka77 ZELMER!!! 15.12.07, 21:18

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka