Dodaj do ulubionych

Czy wózki Chicco są naprawdę złe ??

11.08.03, 10:00
Witam serdecznie !

Czy wózki Chicco naprawde są kiepskiej jakości....bo wciąż w sklepach z
wózkami innych producentów słyszę takie komentarze.." ..ja nie chciałbym sie
wypowiadać o tych wózkach bo ich nie sprzedaje ale..." i tu pada masa
ironicznych wypowiedzi o trwałości , serwisie itp.

Nas interesuje mocno Chicco 2003 i tak nam mącą w głowach...
Czy gondola w tym modelu wg.waszych doswiadczen jest przystosowana do pory
zimowej ???.Moja żona martwi sie ze dziecko bedzie marzło smile?

Pozdrawiam serdecznie -Noski
Obserwuj wątek
    • michalinka11 Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 11.08.03, 11:01
      Co do wózków nie wiem, ale zdecydowanie nie polecam krzesełka do karmienia
      Chicco. Moj obecnie 3-letni chrzesniak uzywał takie za ponad 600 zl i juz sie
      dawno rozsypało, jak je ostatnio widziałam, to nie mogłam uwieżyc, ze tak
      wyglada Chicco po niespełna 2 latach uzytkowania. Rodzice chcąc nie chcąc dla
      młodszej siostrzyczki musieli własnie kupic nowe, tym razem tradycyjne
      drewniane za 100 zł i nie sprawuje sie wcale gorzej.
      Pozdrawiam
      Michalinka
      • michalinka11 Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 11.08.03, 11:02
        uwierzyc oczywiscie, a nie uwiezyc - nie wiem jak mi to wyszlo.
      • polaszea Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 13.08.03, 13:38
        Co do krzesełka Chicco Mamma to nie zgodzę się z tą opinią. Ja mam takie od
        trzech lat i bardzo sobie chwalę. Najpierw użtykowała je moja córka przez dwa
        lata a teraz synek już od roku. Krzesełko z wyjątkiem małego naderwania
        tapicerki przy pasach i startego napisu Chicco na stoliczku wygląda jak nowe. W
        porównaniu z innymi krzesełkami ma duże wygodne siedzisko, kółeczka do
        przesuwania krzesełka, super pasy. Ja jestem bardzo zadowolona i gdybym miała
        jeszcze raz wybierać to właśnie wybrałabym to. Zabawki i ubranka tej firmy też
        są trwałe i funkcjonlane. Niestety nie miałam wózka tej firmy chociaż
        przymierzałam się do Chicco London (trafił mi się używany BebeComfort po
        przyzwoitej cenie)
    • k1234561 Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 11.08.03, 11:46
      Ja już tu wielokrotnie pisałam,że chicco jest super.Ale dla Twojej wiadomości
      napiszę jeszcze raz.Wózek chicco 2003 trio ( gondola+ spacerówka+ nosidełko)
      jest świetne i godne polecenia.Ja mam od 2 lat, używam i nic złego z tym
      wózkiem się nie dzieje.A przejechał sporo i w różnym terenie.Mam też krzesełko
      do karmienia i nadal po 2 latach jest w bardzo dobrym stanie.Ale oczywiście to
      Wasz wybór i Wy musicie być przekonani.
      W każdym razie ja chicco nie zamieniłabym na nic innego.Pozdrawiam Anika
    • wana Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 11.08.03, 12:27
      Ja kupiłąm 5 lat temuu Chicco Cortinę i jestem bardzo zadowolona, a to, co ten
      wózek przeszedł nadaje się na niezły thriller. Teraz dokupiłąm adaptorek i
      fotelik chicco 0-13, będe montować to na wózkowej ramie i.. polecam wszystkim.
      Jedya zapora może by cena - 5 lat temu taki wózek kosztował 1600 - teraz
      napewno sa juz nowocześniejsze rozwiązania, ale ja ze swojego jestem zadowolona
      bardzo.
      Pozdrawiam
      Gosia
    • leontyna Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 11.08.03, 14:14
      Hej,
      ja bardzo polecam! Chicco 2003 Trio użytkujemy od września'02. Dziecko
      przejechało w nim całą zimę aż do połowy marca (jeśli chodzi o gondolę zimą, to
      my dokupiliśmy ciepły śpiworek), kiedy to już nie chciało spać na spacerach, a
      oglądać świat. Wtedy zrezygnowaliśmy z gondoli i jeszcze przez jakiś czas
      woziliśmy małą w cieplutkim śpiworku. Zimą jest jedynie problem z prowadzeniem
      wózka w śniegu i chodnikowej breji. Ale po zablokowaniu przednich kół i ta
      przeszkoda była do pokonania. Choć ciężko się pchało.
      Mimo to dla mnie ten wózek jest rewelacyjny i nie kupiłabym innego. Jest lekki,
      składa się w parasolkę (nie zajmuje dużo miejsca ani w domu, ani w
      aucie),możliwość montowania fotelika na wózku bardzo przydatna- szczególnie na
      zakupach, nie trzeba przenosić śpiącego dziecka z fotelika, a po prostu fotelik
      z dzieckiem zatrzasnąć na wózku.
      Jest jednak dość niski, więc dla wysokich osób się nie nadaje, musiałyby
      prowadzić go zgarbione. Raczej do "jazdy" po mieście, niż w lesie. Gondola też
      nie jest zbyt duża, ale moje dziecko nie należące do malutkich spokojnie się w
      niej mieściło. Po piątym miesiącu jednak musiałam rezygnować albo ze śpiworka
      albo z grubego kombinezonu, ale na dworze było już cieplej.
      Słowem, naprawdę polecam. Bardzo lubię ten wózek.
      • noski Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 11.08.03, 15:38
        Dziekuję za odpowiedz i jednoczesnie zapytam o amortyzacje.....czy Waszym
        zdaniem ten model chicco jest wystarczająco amortyzowany..bo żonie wydaje sie
        że maluszka trochę wytrzęsie w tej gondoli ???? Jakie macie doświadczenia ???

Pozdrawiam - Noski
        • wana Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 12.08.03, 09:16
          Hej!
          Na to pytanie chyba mogę odpowiedziec z całą pewnością: ja jeździłam moją
          cortiną (duże kółka) po lesie, po strasznch wykrotach, dziecko miało od 3 dni
          do 9 miesięcy i... amortyzacja była super. Naprawdę, polecam. Nie wiem, jak
          sprawują sie modele z małymi kółkami, ale cortina zdała egzamin.
          Pozdrawiam
          Gosia
    • polinetka Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 11.08.03, 14:31
      Ja użytkuje wózek chicco pick up i jestem bardzo zadowolona, lekki, ma skrętne
      koła, bardzo duży kosz na zakupy, przykrycie na nóżki, jest w środku bardzo
      mięciutki, wszystko ściąga się do prania. Jednym słowem polecam!

Polinetka mama Kuby - 11 miesięcy
    • gosia.mama.wojtusia Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 11.08.03, 14:34
      no i tu widac wlasnie konkurencje"nie sprzedajemy chicco to mówimy ze sa
      kiepskie a te co sprzeajemy to sa wszystkie super",nie słuchalabym tego,z
      chicco mialam wózek i foetelik samochodowy i bylam bardzo zadowolonasmile)
      • michalinka11 Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 11.08.03, 14:56
        My tez fotelik mamy Chicco- jeszce, bo w tym tygodniu musimy juz kupic wiekszy
        przed wyjazdem na wakacje. Ma jedna ważną zaletę - jest dość duzy w porownaniu
        z innymi i moja juz 14 miesieczna corcia jeszcze spokojnie sie w nim miesci,
        no ale na zmiane nadszedl juz najwyzszy czas. JEdna ma za to wade - tapicerka
        nie jest bawełniana i coreczce bardzo poci sie w nim główka i plecki. Ale jak
        go kupowalismy to jakos tak na to nie zwrocilismy uwagi, ale byl wtedy w
        promocji i dalismy za niego duzo mniej niz normalnie, wiec cos za cos.

Pozdrawiam
        Michalinka
        • wana Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 12.08.03, 14:21
          Ja już mam 3 foteliki Cicco - każdy dla innego wieku wink)) To prawda z
          tapicerką, ale można ratowac się w ten sposób, że poszukać fotelika z
          zeszłorocznej lub wcześniejszej kolekcji (w 2003 rzeczywiście zmienili
          tapicerkę na synteteyk ) te starsze mają bawełnianą - i - co jest super - z
          racji zmiany kolekcji maja niższą cenę przy doskonałej jakości.
          Pozdrawiam
          Gosia
    • noski Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 11.08.03, 15:34
      Bardzo dziękuję za wszystkie opinie !!!!

Pozdrawiam
    • joana123 Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 11.08.03, 22:08
      Ja mimo wszystko polecam tradycyjna gondole.sama kupilam Inglesinę Max dla
      noworodka i nie sprawdziła sie za bardzo mimo iż inglesina ma troche lepsza
      amortyzacje niz chicco.Pozyczyłam gondole,taka zwykła na okres zimowy i małej
      bylo jednak dużo wygodniej.A na wiosne znów wsiadlysmy do maxa.PozdrawiaAsia i
      Ola(ur.10-11-02r)
    • aniamr Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 12.08.03, 13:18
      Ja się podpisuje pod postem o wózku chicco 2002 gondola +spacerówka+
      nosidełko. Dla mnie rewelka!!! Typowo miejski wózek troche trudno nim po
      śnigu jeżdzić i po piachu, no ale to tylko czasami czyniłam. Przejeździłam
      całą zimę, bo mała urodziła się w październiku. Dla mnie rewelacyjnym
      rozwiązaniem jest to, że nosidełko, które jest też fotelikiem samochodowym
      można montować na kołach. Częste wypady do miasta na zakupy były ułatwione
      nawet jak mała zasnęła w aucie nie musiałam jej wybudzać - przenosiłam razem z
      nosidekiem i w drogę. Obicia są rewelacyjne, bo można je zdemontować i wyprać,
      niezależnie czy z nosidełka, gondoli czy spacerówki. Model 2003 jest lepszy,
      bo do spacerówki ma już w wyposarzeniu budkę, a w moim był taki bardzo
      nieudany daszek, który był chyba jedynym mankamentem, który mi przeszkadzał.
      Budkę dokupiłam. Gondola ma również ruchome dno po stronie głowy dziecka. Nie
      trzeba już poduszeczki, a jak dziecko robi się ciekawskie to można mu
      podwyższyć i wszystko gra. Jeszcze sa amortyzatory do regulacji dla małego
      dziecka, średniego i jak juz podrośnie.

Pozdrawiam
    • meme1 Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 12.08.03, 15:28
      uzywalam przez pol roku chicco pick up duo air i sprzedalam z ulga.drogi ciezki
      beznadzieja!!!!teraz mam inglesine i polecam!
    • iffona Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 14.08.03, 13:27
      hmmm

ja mam krzesełko do karmienia chicco mamma , obaj synkowie używali i w zasadzie
      oprócz nielicznych rys nic się nie zmieniło, może po prostu użytkowanie
      było "zbyt" dosadne ? wink są dzieci i dzieciaczki, moje maja ogień w rączkach
      przy wszelakich zabawkach

poza tym używam już 4 sezon wózka chicco trekking i jak dla mnie rewelacja,
      fakt po drugim dziecku nie wiem czy będzie sie nadawał do eksploatacji, ale ja
      swój zachowuję na ewentulną wpadkę z córeczką wink

używałam wiele rzeczy z chicco, np gryzaki, zabawki, lampki, smoczki, uważam że
      akurat te artykuły co wymieniłam niewiele się różnią jakościa od innych firm,
      ale wózek i krzesełko z chicco sobie cenię
    • nervusmama Re: Czy wózki Chicco są naprawdę złe ?? 17.08.03, 13:43
      powiem wprost laski obojetnie czy to deltim chicco czy inglesina z nakladana
      gondola absolutnie nie nadaja sie dla noworodka nie wiem kto wogole taka
      glupote wymyslil i nic nie dadza materecyki i cuda od takich madrych rozwiazan
      nasze dzieci potem wlocza sie po ortopedach maja pokrzywione kregoslupy ...
      dziecko musi miec dobrze amortyzowany wozek a jak juz pewnie siedzi mozna sie
      przesiasc na spacerowe... to tyle odemnie jezdze inglesina zippy corka ma
      prawie dwa latka ale nie wyobrazam sobie dokupic do tego wozka gondole i wozic
      noworodka wiezdzanie na te krawezniki i po tych krzywych chodnikach nieraz moja
      marta trzesie sie jak galareta a co dopiero takie malenstwo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka