kropkacom 27.03.08, 14:12 Jeśli mam kartę płatnicza angielską i adres tamże to czy trudno jest założyć konto w sklepie internetowym Next? Czy są jakieś koszty oprócz przesyłki(ile ona wynosi?)? jak długo czeka się na zamówienie? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minkapinka Re: Next. Do forumek z UK. 27.03.08, 14:22 Ja nie z UK, ale mogę odpowiedzieć, bo konto miałam. Przy założeniu konta musisz zapłacić 3,75 za katalog. Innych kosztów dodatkowych nie ma. Na przesyłkę czekasz w zależności od dostepnosci w magazynie.. Na potwierdzeniu jest informacja, czy jest in stock czy bedzie za tydzien, dwa. Rzeczy, które sa w danej chwili dostepne, dostarczaja w ciagu 2 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: Next. Do forumek z UK. 27.03.08, 14:23 Nie powinnas miec zadnych problemow, aczkolwiek na poczatek dostaniesz niewielki kredyt. Ja swoje konto zakladalam b. dawno temu i od tego czasu troche sie pozmienialo, np. o ile sie nie myle, na dzien dobry obowiazkowo wciskaja ci katalog, za ktory musisz zaplacic (ale nie jestem na 100% pewna). Jesli chodzi o dostawe (ja za nia nie place, bo uzywam kodow, ktore mozna znalezc w sieci ) to do mnie dochodzi na drugi dzien (w trakcie skladania zamowienia on-line wybierasz sobie dzien i przedzial czasowy), chyba ze mowimy o wyprzedazach - wtedy trzeba czekac dluzej. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Next. Do forumek z UK. 27.03.08, 14:28 Można płacić normalna kartą płatniczą czy musi być kredytowa? Ile kosztuje przesyłka? Czy orientujecie się jak to działa w Irlandii czy są te same zasady? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Next. Do forumek z UK. 27.03.08, 14:35 I jeszcze, czy jest jakiś obowiązek co do częstotliwości zakupów ) ? Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: Next. Do forumek z UK. 27.03.08, 15:05 Przesylka 3.75 (chyba), w Irl. chyba dziala na tych samych zasadach, tylko karta i adres musza byc irlandzkie (mowimy o Republice, tak?). Nie ma zadnych regul jesli chodzi o czestotliwosc zakupow. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Next. Do forumek z UK. 27.03.08, 15:08 > mowimy o Republice, tak? Tak Dziękuje za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzikd Re: Next. Do forumek z UK. 27.03.08, 15:34 a powiedz mi prosze ile czeka sie na przysylke po wyprzedazy? Wiecej jak 4 dni? Odpowiedz Link Zgłoś
sylaluk1 Re: Next. Do forumek z UK. 27.03.08, 16:40 Hej Ja zakładałam konto w sumie nie tak dawno, dostalam kredyt ok 140 funtów i dodatkowe 100 funtów za polecenie 3 osób.Katalog papierowy (a właściwie 2)przyszedł na drugi dzień bez żadnych dodatkowych opłat. Przesyłka ubrań kosztuje ok 3,75, ale zawsze mozna zamówione rzecyz odebrac w najbliższym sklepie lub tak jak juz ktos pisał znaleźć kody w sieci na darmowa wysyłke(ja tez to praktykuje czasami) Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: Next. Do forumek z UK. 27.03.08, 19:00 Roznie bywa - czasami w ciagu tygodnia, a czasami dluzej. Przychodza czesto na raty, ja niektore dostalam po tygodniu, a jedna rzecz po blisko miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzikd Re: Next. Do forumek z UK. 28.03.08, 20:17 pyza_uk napisała: > Jesli chodzi > o > dostawe (ja za nia nie place, bo uzywam kodow, ktore mozna znalezc w sieci ) powiedz mi jak mozesz gdzie sie dokładnie wkleja ten kod? Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: Next. Do forumek z UK. 28.03.08, 20:48 Jak sie logujesz, to masz okienka: customer no, data urodzin, kod pocztowy i ponizej - promotional code (optional) - i tam wpisujesz kod. Jesli kod jest nieaktualny, to nie wyskoczy ci zadna wiadomosc - normalnie sie zalogujesz, ale pozniej oplata za przesylke normalnie sie pojawi w podsumowaniu; jak masz wiecej kodow do wyprobowania to musisz sie niestety wylogowac i powtorzyc wszystko raz jeszcze, z innym kodem. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzikd Re: Next. Do forumek z UK. 28.03.08, 20:52 pyza_uk napisała: > Jak sie logujesz, to masz okienka: customer no, data urodzin, kod pocztowy i > ponizej - promotional code (optional) - i tam wpisujesz kod. Jesli kod jest > nieaktualny, to nie wyskoczy ci zadna wiadomosc - normalnie sie zalogujesz, ale > pozniej oplata za przesylke normalnie sie pojawi w podsumowaniu; jak masz wiece > j > kodow do wyprobowania to musisz sie niestety wylogowac i powtorzyc wszystko raz > jeszcze, z innym kodem. Hmmm... no mi sie nie wyswietla niestety cos takiego. Mam tylko numer, date i kod pocztowy i od razu pod spodem Sign In... Chyba jakas zmeczona jestem, bo sie nie umiem polapac A powiedz mi czy kod dany na moim koncie dziala tylko raz czy moge danego dnia skorzystac z niego wiele razy? Odpowiedz Link Zgłoś
pyza_uk Re: Next. Do forumek z UK. 28.03.08, 21:26 rzeczywiscie nie ma w tej chwili tej opcji, mysle, ze to z powodu wyprzedazy, ktora zaczyna sie jutro; zwykle podczas wyprzedazy kody nie sa akceptowane... Odpowiedz Link Zgłoś
busy_bee do zuzikd - Kody promocyjne 11.04.08, 23:07 zuzikd napisała: > Hmmm... no mi sie nie wyswietla niestety cos takiego. Mam tylko numer, date i > kod pocztowy i od razu pod spodem Sign In... > Chyba jakas zmeczona jestem, bo sie nie umiem polapac Bo to zalezy od komputera. Ja na swoim tez tego PROMOTIONAL CODE nigdy nie widze. Az nawet pisalam do NEXT w tej sprawie, bo mi ciagle kody przysylaja, a za Chiny nie moge z nich skorzystac. A jak sie loguje u rodziny w PL to widze to okienko bez problemu. NEXT odpisal, ze to ma cos wspolnego z 'cookies', ale ja niekumata jestem w tych sprawach, wiec nie za bardzo wiem co zrobic, zeby moj komputer widzial to okienko. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzikd Re: do zuzikd - Kody promocyjne 12.04.08, 09:40 Przedwczoraj udało mi sie skorzystac.Chyba fatycznie przez weekend wyprzedazowy nie bylo Co do cookies to sa cisteczka i one pamietaja np wczesniejsze ustawienia. Mozesz je wykasowac i wtedy wszystko załaduje sie tak jakby bez pamieci czyli dokąłdnie tak jak powinnas to widziec. Jeslic hcesz dokładnie wiedziec jak je usunacdaj znac to napisze co na PRIV. Pozdrawiam i dziekuje ze wspomnialas o kodach, jestem zachwycona Odpowiedz Link Zgłoś