vi-23 03.07.08, 12:37 warto kupic takie lozeczko czy lepsze jest takie najprostsze? czy ta funkcje kolyski mozna zablokowac czy ono tak jest ustawione ze kolysac mozna caly czas? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eyes69 Bez sensu 03.07.08, 12:48 Pozniej Ci dzieciak nie zasnie i bedziesz musiala godzinami je kolysac. Nie ucz dziecka, ze do snu czy do uspokojenia potrzebuje kolysania. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: lozeczko z funkcja kolyski 03.07.08, 12:54 Dla mnie było ekstra. I to nieprawda że dziecko się "przyzwyczai" i nie będzie inaczej spało. Maluch potrzebuje bujania, przytulania i czułości. Ja miałam lóżeczko w którym można było zablokować bujanie, albo wogóle zdemontować mechanizm i było po prostu zwykłe łóżeczko. Mój synek ma obecnie 2,5 roku, kołyska była w użyciu do ok. 6 m-ca życia, potem zablokowałam. Moje dziecko bez problemu nauczyło się zasypiac samo, kołysanie go nie "zepsuło". Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: lozeczko z funkcja kolyski 03.07.08, 13:06 Łóżeczko kup normalne a płozy do bujania mozna dokupić osobno np na allego. Jak sie nie sprawdzą to same płozy sprzedasz. Skoro podoba ci się ten pomysł i chcesz wypróbowac to smiało kupuj. Przecież każde dziecko jest inne, jedne sie uspokajają przy bujaniu a inne jeszcze głośniej wrzeszczą, wiec trzeba wypróbowac po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
niwa12 Re: lozeczko z funkcja kolyski 03.07.08, 13:13 Moja kilkudniowa córeczka śpi w łóżeczku z funkcją kołyski. Dla mnie rewelacja - bardzo się cieszę, że właśnie mam takie łóżeczko. Funkcję bujania można zablokować. Odpowiedz Link Zgłoś
patysia00 Re: lozeczko z funkcja kolyski 03.07.08, 13:25 też chcę takie łóżeczko. Czytałam nawet w sklepach internetowych na temat tych kołysek i z tego co tam piszą to bez problemu można później ściągnąć płozy. A do tego niektóre mają nawet szufladę na dole (niektóre ich nie mają właśnie ze względu, że mają płozy). Też sobie takie kupię! Odpowiedz Link Zgłoś
mezi6 Re: lozeczko z funkcja kolyski 03.07.08, 13:31 ja też miałam dla córki właśnie łóżeczko z funkcją kołyski i szufladą, dziecko się nie przyzwyczaiło do bujania, blokada była tylko wypadała ciągle, więc sprzedaliśmy bo i dziecko nie lubiło spać w łóżeczku ze szczebelkami. Za to bujała się w foteliku. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: lozeczko z funkcja kolyski 03.07.08, 14:22 Polecam. WIększość modeli ma płozy blokowane i z możliwością demontażu. Możesz też do zwykłego łózeczka dokupic płozy (np na Allegro). Odpowiedz Link Zgłoś
kiniak22 Re: lozeczko z funkcja kolyski 03.07.08, 14:33 esklep.babyfant.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=88_93&products_id=1231 ja mam wlasnie cos takiego, sprawdzilo sie rewelacyjnie tym bardziej ze moja corka byla rozdarytym dzieckiem w pierwszych miesiacach zycia, duzo byla bujana ale nie bylo problemow potem zeby ja tego oduczyc, lozeczko mozna zablokowac blokada ruchoma ktora sie zdejmuje do kolysania, a pozniej jak juz calkiem rezygnuje sie z bujania, zaklada sie blokady stale, naprawde polecam Odpowiedz Link Zgłoś
mucha.j Re: lozeczko z funkcja kolyski 04.07.08, 17:16 Też mam łóżeczko firmy Klupś, model Radek. Jestem zadowolona, można zablokować bieguny na chwilę (ale jak maly sie ruszał to jakieś drobne trzeszczenie było słychać), albo przykręcić i będzie na stałe. Dziecko nie przyzwyczaiło się do bujania i około 10 msc zablokowałam bieguny, usypia normalnie. Jak był miejszy to chorował, ciągle spal (jak już spał) po 20 min i czasem te bieguny pozwalały mi 3 min dłużej poleżeć, więc błogosławiłam w tamych chwilach to łóżeczko Odpowiedz Link Zgłoś