arnika15 30.07.08, 21:23 Muszę jutro kupić prezent dla 4-latki.Nie mam pomysłu. W wyszukiwarce niczego nie znalazłam Pomożecie? Mogę przeznaczyć na to max 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agulka04 Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 30.07.08, 21:40 koraliki do nawlekania koraliki do wbijania (takie grzybki, z których się wzory układa na dziurkowanej podstawce) ciastolina tablica dwustronna może jakiś super zestaw plastyczny ?? moja uwielbia szablony do odrysowywania Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 30.07.08, 23:29 Klocki Lego. Nie jakiś wypasiony zestaw "dla_dziewczynek" typu Clikits czy inne różowo-księżniczkowe cudo, tylko duże pudło tzw. uniwersalne (w 100zł można się zmieścić). coś takiego: allegro.pl/item406700974_lego_5519_creator_niebieskie_wiadro_od_4_lat.html A w sumie to warto zapytać, czym dziecko się bawi, co lubi robić, a czego nie lubi - moja córka piała na widok zestawu latarka + lornetka + lupa, ale zdaję sobie sprawę, że spora grupa czterolatek olałyby go, śliniąc się za to przy kucykach Pony, lalkach Barbie i błyszczących spineczkach Odpowiedz Link Zgłoś
r0sie mamo_kotula 31.07.08, 00:12 Moja 4-latka oprocz wspomnaianych wczesniej zabawek lubi bawic sie kolejka elektryczna - ma Tomiego, klockami i puzlami wszelkiej masci, zestawami do gotowania.. Mysle, ze bylaby zachwycona zestawem latarka + lornetka + lupa /o lornetce rozprawia juz jakis czas/ tylko gdzie cos takiego dostane mamo_kotula? O koronie ostatnio tez czesto slysze ostatnio, czyli jakies przebranie za krolewne to byloby to cos! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: mamo_kotula 31.07.08, 00:28 Mysle, ze bylaby zachwycona zestawem latarka + lornetka + lupa /o lornetce rozprawia juz jakis czas/ tylko gdzie cos takiego dostane mamo_kotula? Absolutnie nie w sklepach dla dzieci, nie kupuj jakiegoś plastikowego badziewia, które się rozwali po kilku dniach używania. Ja akurat lornetkę miałam.. nie wiem skąd, ale porzadna owszem była, latarkę kupiłam w kerfurze - nie najtańszą taką, ze średniej półki cenowej, a lupę w filatelistycznym ) I tak się zestaw skompletował sam > O koronie ostatnio tez czesto slysze ostatnio, czyli jakies przebranie za krolewne to byloby to cos! u nas by to był niewypał Prędzej przebranie potwora - o, to byłoby to coś ) Zresztą ostatnio młoda ma jakieś zainteresowania niepokojące, przynosi mi coś z klocków i mówi - "to dla ciebie" na co ja - "o, jakie ładne łózeczko, z baldachimem" - a młoda na to: "to nie łóżeczko. to trumna. a to nie baldachim. to wieko trumny". A w środku faktycznie, leżał szkielet z lego. Z tego wnioskuję, że przebranie kościotrupa również byłoby przyjęte z entuzjazmem Odpowiedz Link Zgłoś
agulka04 ulubione zabawki mojej Agi 31.07.08, 19:33 www.allegro.pl/item410093572_evi_w_domku_na_drzewie_nr_573_3791.html www.allegro.pl/item409784309_evi_w_kuchni.html jest mnóstwo zestwów, mojej Adze rodzina dokupuje różne na róźne okazje, ale latarkę też uwielbia i kompas ale lepiej podpytać rodziców, Odpowiedz Link Zgłoś
r0sie Re: mamo_kotula 31.07.08, 23:27 mama_kotula napisała: > Mysle, ze bylaby zachwycona zestawem latarka + lornetka + lupa /o lornetce rozp > rawia juz jakis czas/ tylko gdzie cos takiego dostane mamo_kotula? > > Absolutnie nie w sklepach dla dzieci, nie kupuj jakiegoś plastikowego badziewia > , które się rozwali po kilku dniach używania. > > Ja akurat lornetkę miałam.. nie wiem skąd, ale porzadna owszem była, latarkę ku > piłam w kerfurze - nie najtańszą taką, ze średniej półki cenowej, a lupę w fila > telistycznym ) > I tak się zestaw skompletował sam Dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
ela.gazela Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 01.08.08, 20:32 moja siostrzenica, która ma co prawda już 5 lat dostała ode mnie niedawno klocki Geomag takie: merlin.pl/GeoMag-Panel-Pastelowy-klocki-magnetyczne-46-elementowe/browse/product/206,509478.html dostała je w maju i jej mama nie może się nadziwić, że wciąż jeszcze bawi sie nimi. do tej pory każda zabawka po tygodniu lądowała w kącie Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pepe Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 04.08.08, 12:17 Mój syn bawił się ostatnio tymi klocki z synem mojej przyjaciółki. Muszę przyznać, że miałyśmy dzieci z głowy na dobą godzinę! Bardzo byli nimi zaabsorbowani Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 01.08.08, 20:52 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=583 Odpowiedz Link Zgłoś
jjcc Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 01.08.08, 23:33 Ja dla swojej córki kupiłam Giggle Wiggle - to taka stonoga, która strasznie się kręci i trzeba układać małe kuleczki na jej łapkach. Śmieszna gra zręcznościowa. Wszyscy mamy spory ubaw! Można kupić w każdym markecie, kosztuje około 90 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
ju8 Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 02.08.08, 03:24 Moja niezmiennie kocha klocki lego oraz wszelkie "zabawy plastyczne". Kredki, farby czy ciastolina zawsze przyjmowane z radością. Ostatnio uwielbia także wszelkie gry karciane i planszowe. Ważne jest to co uwielbia dziecko, wiadomo jedna bawi się lalkami a druga woli samochody Acha, moja zawsze cieszy się z nowej książeczki, ma już naprawdę pokaźna biblioteczkę Tak na marginesie to w Polsce są niestety bardzo drogie zabawki. Np wspomniana wyżej gąsienica w Uk kosztuje ok 6f, zestaw "operacja" z ciastoliny kupiłam córce za 5f. Ostatnio mała dostała zestaw 8 gier z ulicy sezamkowej: cgi.ebay.com/SESAME-STREET--123-GAME-PLACE-8-GAMES-IN-1-_W0QQitemZ250277038604QQcmdZViewItem?IMSfp=TL0807311168r23814 Zapłaciłam 6f Odpowiedz Link Zgłoś
lulla77 Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 02.08.08, 07:54 mże jakaś gra zręcznościowa np. www.allegro.pl/item409578655_gra_spadajace_malpki_mattel_oryginalne_reklama_.html Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Lornetka 02.08.08, 21:39 ja - dla chłopca wprawdzie - kupiłam lornetke na wyprzedaży w Tchibo. Gumowana, antyposlizogwa obudowa i prawdziwe soczewki. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_inka Re: Lornetka 03.08.08, 21:31 U nas hitem jest laka i ubranka do niej.Wiki bedzie mieć cztery lata w listopadzie ale w chwili obecnej zabawa w dom to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
ewusia13 Re: Lornetka 03.08.08, 23:38 moja córa (4,5 roku) dostała ostatnio od ciotki kasę... poszłyśmy do sklep, żeby spożytkować otrzymane pieniądze, namawiałam córę na klocki, lalki a ona wybrała sobie składaną ulicę z WADERA... zbudowała 4 metrowy tor, ma autka i robi wyścigi trudno coś poradzić jak nie zna się dziecka... moja córa na co dzień bawi się klockami, dużo rysuje i robi coś z ciastoliny a tu nagle wyścigi samochodowe... Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 04.08.08, 12:25 Polly Pocket (moja trzylatka juz odkryla uroki tej zabawki). Lubi tez podbierac bratu lego (i to nie zwykle, uniwersalne klocki, ale figurki klonow z serii Star Wars, wozi figurki samochodzikami). Lornetka rowniez bylaby ok. Odpowiedz Link Zgłoś
beztroska007 Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 07.08.08, 17:10 Moja córeczka ma teraz fazę na kotka hallo kitty. Od telewizora jej oderwać nie mogę. Także wszelkie zabawki z motywem kotka, bądź sam kotek, można znaleźć w wielu miejscach w moim domu. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pepe Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 08.08.08, 15:40 Hmm, domyślam się, że kotka możesz mieć dosyć, ale czego się nie robi dla dzieci... Zobacz: merlin.pl/browse/promotion/2/hello_kitty.html Odpowiedz Link Zgłoś
alanamami27 Re: Czym bawią się Wasze 4-letnie dziewczynki? 09.08.08, 01:06 u nas podobnie...kotki wszelkiego rodzaju...tydzien temu byly jej urodziny i wszystko lacznie z tortem bylo kotkowe....poza tym kotkowe ubrania....i wszystko kotkowe...dostala tez kota ..takiego zwyklego ,bialego pluszaka i zadne inne zabawki jej nie ruszaja...no moze poza domkiem z kucykami pony...a do tego kocha samoloty ....ma ich chyba ze 30...kazdego rodzaju....i to od malenkosci je uwielbia...tak wiec kazde dziecko jest inne ...raczej rodzice wiedza co ich dziecko lubi...ale widze ze motyw latarki sie przewija...moja tez uwielbia latarki...potrafi godzinami sie bawic... Odpowiedz Link Zgłoś