Dodaj do ulubionych

spacerówka rozkł. na płasko dla maleństwa

15.08.08, 16:40
Witam

Mam pewien problem, otóż od 18 sierpnia do 19 września nasza kochana spółdzielnia remontuje nam windę a my posiadamy dla naszego 7 tygodniowego synka wózek który waży 18 kilo. Dodam że mieszkamy na 5 piętrze, technicznie nie jest możliwe wniesienie takiego ciężaru wraz z dzieckiem po schodach.

Czy jest na polskim rynku spacerówka która byłaby odpowiednia dla takiego maleństwa? Żeby oparcie było rozkładane na płasko i nie wiem co jeszcze jest niezbędne żeby prawie dwumiesięczne dziecko mogło w nim jeździć.
Nie wyobrażam sobie nie wychodzić na spacer przez miesiąc.
Maż ma problemy z rwą kulszową, ta dolegliwość co jakiś czas nawraca i nie pozwolę mu dźwigać takiego ciężaru.

Będę wdzięczna za każdą poradę!
Obserwuj wątek
    • monia19722 Re: spacerówka rozkł. na płasko dla maleństwa 16.08.08, 11:50
      ja miałam Alu King firmy Esprit, waga 9 kg, wygodna dla dziecka( można rozłożyć oparcie do spania)moja córka używała ten wózeczek od narodzin do 18 mc; jest wersja dla dziewczynki i dla chłopca ( kolory tapicerek); ponizej link , co prawda wersja dla dziewczynki ale poczytaj opis wózka, ja polecam smile
      www.allegro.pl/item407024332_wozek_spacerowy_esprit_alu_king_nowy_cudo_.html
      • betty_julcia maclaren xlr 16.08.08, 12:09
        bardzo zaluję ze go wcześniej nie odkrylam...
        • edzia.79 Re: peg perego pliko 16.08.08, 12:22
          jezdzimy od kiedy mala miala 2,5mies w srodku z miekka gondolka a raczej ze spiworkiem bez klapy
      • pasik Re: spacerówka rozkł. na płasko dla maleństwa 16.08.08, 13:28
        a toto ma wogóle jakąś amortyzację???
        Szczerze bałabym się wozić maluch w spacerówce.
        Może warto kupić chustę?
    • erichdaniken Re: spacerówka rozkł. na płasko dla maleństwa 16.08.08, 15:41
      najlepiej jak kupisz wozek z ktorego będziesz zadowolona do końca okresu wozkowego np. maclaren xlr, peg perego pliko, podobno zoopery i chicco sa dość dobre, bugsterry(bardzo chwalone). do tej spacerowki dokup sobie nosidlo np. takie
      www.allegro.pl/item417896106_nosidlo_do_wozka_gondoli.html
      lub znajdź cos w sklepach dziecięcych(np. wklady-materacyki). i w ten sposób będziesz miala wózek na dluższe wypady do marketów i na wiosnę, bo nie ukrywam, ze zimą w typowych "czołgach" na pompowanych kolach jest wygodniejsmile
      • szszpk1 tanio, a dobrze :) 16.08.08, 22:29
        www.allegro.pl/item412777272_titanium_baby_buggy_kolekcja_2008_folia_gratis_.htmloraz
        www.dziecka.pl/index.php?p6413,wozek-spacerowy-parasolka-milly-mally-venus-buggy-kol-orange-font-color-red-nowosc-2008-font
        obydwa sprawdzone, obydwa polecam. titanium lepsza jakosc.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka