gosia-k1980 06.09.08, 14:16 Coraz modniejsze są zakupy w aptekach internetowych - kupujecie coś i gdzie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slonko1335 Re: Apteki Interentowe 06.09.08, 14:20 Przymierzam się właśnie do szczepionek w Dbam O Zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-k1980 Re: Apteki Interentowe 06.09.08, 14:30 Koleżanki z pracy kupują na www.tanie-leczenie.pl i mi polecały ale wolę się rozeznac bo nigdy nie kupowałam a z kolezankami to różnie chociaż ostatnio jak otwierały paczkę w firmie to co chwilę jakieś ochy i achy nad dodatkami jakie dorzucają apteki podobno do zakupów. Próbki i inne cuda. Dbam o zdrowie - zobaczę co to. Wielkie dzięki p.s. jakiś jeszcze są godne polecenia apteki? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Apteki Interentowe 06.09.08, 18:07 Ja kupuję regularnie, głównie tu: www.domzdrowia.pl Ale ze względu na ceny kiedyś kupowałam tu: www.vena-vita.pl/ www.aptecus.com/ www.vitanea.pl/ i tu: www.cefarm24.pl Dziś już nie porównuję cen, zawsze zamawiam w Domu Zdrowia. Teraz mają super promocję na Biomarine 570 - 90 kapsułek: www.domzdrowia.pl/35297,biomarine-570-olej-z-watroby-rekina-90-kapsulek.html U nas całą rodzina łyka, łącznie z małym, więc bardzo mnie ta cena ucieszyła. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-k1980 Re: Apteki Interentowe 06.09.08, 23:58 No właśnie - Domzdrowia.pl jak popatrzysz na ceny w porównaniu z takim www.aptekasłonik.pl czy www.tanie-leczenie.pl to te dwie ostatnie wychodzą super cenowo. Koleżanki odradzały właśnie Domzdrowia ze względu na ceny... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Apteki Interentowe 07.09.08, 08:14 Mnie tam ceny odpowiadają - nim wybrałam tą aptekę długo analizowałam ceny w innych aptekach. W Domu Zdrowia jest system punktów i upustów cenowych - oczywiście dla stałych klientów. Działa to podobnie jak w Esentii, choć tylko wybrane leki mają obniżane ceny. Gdy robię zamówienie, to nadal zawsze sprawdzam najdroższe z zamawianych leków - ostatnio tak właśnie znalazłam tą promocję na Biomarine, co jeszcze bardziej mnie przekonuje do tego sklepu. Ale oczywiście każdy kupuje tam, gdzie mu odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Apteki Interentowe 07.09.08, 08:23 mama-smyka napisała: > ostatnio tak właśnie znalazłam tą promocję na Biomarine, co jeszcze bardziej > mnie przekonuje do tego sklepu. Tyle że to jest tylko promocja, a np. w aptece "Słonik" taka cena jest normalną ceną. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Apteki Interentowe 07.09.08, 08:36 Prawie taka. Wiecie co, zaintrygowałyście mnie tymi cenami. Przeklepałam swoje ostatnie zamówienie z domu zdrowia do słonika i faktycznie wyszło nieco taniej - jakieś 10 zł. Ale gdy weszłam dalej, niestety kazali mi doliczyć przesyłkę! Waga 2,1, więc tylko jedna opcja - kurier za 17zł! W tabelce w regulaminie są inne opcje, ale przy składaniu zamówienia już się nie pokazują. Naprawdę kasują za transport przy każdym zamówieniu? Tzn. chodzi mi o większe zamówienia - wszędzie koszt powyżej jakiejś ustalonej kwoty jest 0zł a tu przy zamówieniu ponad 250zł każą mi jeszcze 17 zł dopłacać. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-k1980 Re: Apteki Interentowe 07.09.08, 11:53 Ha faktycznie sprawdzilam Tanie-lecznie.pl tam jest ok, powyżej 199 gratis a jak mniej to są ceny za przesyłkę tez smieszne mimo że kurierem. sprawdziłam na kilku produktach które chcę kupić i wyszło 40 zł taniej niż w domu zdrowia Mają dodatkowo fajowy program punktowy www.bukietnagrod.pl widziałyście to? Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Apteki Interentowe 08.09.08, 00:06 A ja się chyba skuszę na małe zakupki w tym słoniku. W tanie-leczenie nie ma żadnego nurofenu a u nas to podstawa zarówno dla nas jak i dla małego a akurat wszystko wyszło, bo chorowaliśmy. Chyba że ja źle szukam albo ślepa jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
clio_yaga Re: Apteki Interentowe 06.09.08, 19:14 A ja w aptece internetowej Słonik: www.aptekaslonik.pl/ Wprawdzie nie dorzucają żadnych giftów, ale mają dobre ceny i nie zdzierają na kosztach przesyłki. Odpowiedz Link Zgłoś
karolla08 Re: Apteki Interentowe 07.09.08, 12:35 ja również w doz.pl, a odbieram w aptece obok domu Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotamama Re: Apteki Interentowe 07.09.08, 16:25 Regularnie w www.vena-vita.pl. Jestem bardzo zadowolona z jakości i szybkości obsługi. Odpowiedz Link Zgłoś
9-x-2 Re: Apteki Interentowe 07.09.08, 17:16 Kupuję w vena-vita. Przy zamówieniach powyżej 150 zł wysyłka kurierem gratis. A zawsze wychodzi powyżej 150... Odpowiedz Link Zgłoś
mama-smyka Re: Apteki Interentowe 08.09.08, 22:45 Poświęciłam trochę czasu, ale w sumie gra warta świeczki , i zrobiłam identyczne zamówienia w paru aptekach. W tanim leczeniu nie ma wielu rzeczy, czego nie toleruję w internetowych sklepach, zwłaszcza że to takie podstawy jak nurofen i ibuprom - podziękowałam. Na doz.pl było lepiej, wszystko szło dobrze do momentu zamawiania Kapsiplastu. Nie mogę zamówić na sztuki po niecałe 2 zł za sztukę, tylko muszę od razu wziąć opakowanie z 50szt. - chyba 8 lat by mi to leżało a kosztuje 89,52zł! Jakby nie patrzeć został mi słonik z niemile drogą przesyłką oraz cefarm24, w którym już parę razy zamawiałam - zawsze sprawnie i bez problemów. Cóż, dom zdrowia ma najlepszą ofertę jeśli chodzi o asortyment, dostępność no i jednak przejrzystość stron i sklepu, ale faktycznie cenowo jest taki sobie. Wobec powyższego ja póki co "przechodzę" do cefarm24, ale piszcie, jak coś ciekawego znajdziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Apteki Interentowe 09.09.08, 09:09 Dziewczyny piszcie od razu jak podajecie aptekę czy można w niej leki na receptę kupić, bo akurat dla mnie to najistotniejsze teraz, bo muszę kupić szczepionki. DOZ sprzedaje na receptę, ceny za szczepionki baardzo przyzwoite. Te co wcześniej były sama sobie przeszperam jak będe mieć chwilkę ale moja dwulatka nie bardzo daje na spokojnie usiąść do kompa.... Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: Apteki Interentowe 09.09.08, 17:01 www.doz.pl Kiedyś porównałam z paroma innymi aptekami i mieli najlepsze ceny. Nie wysyłają ale odbierasz sobie w wybranej niedaleko aptece co ma znaczenie w przypadku szczepionek, które powinny być przechowywane w lodówce a nie leżeć na poczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
monia19722 a co konkretnie kupujecie ? 16.09.08, 11:21 tzn, co opłaca się kupić? sprawdziłam kilka specyfików które kupuję (środki przeciwbólowe, syropki) i ceny wcale nie powaliły mnie na kolana 1-2 zł róznicy na produkcie; bebilon w tych aptekach 43 zł a w rossmanie 37 wczoraj płaciłam; przeanalizuję póżniej dokładnie i może też znajde jakieś okazje ale jesli można to proszę o podpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
neomia Re: Apteki Interentowe 10.09.08, 10:22 Ostatnio w cefarm24 - bardzo dobra cenę mają na oscillococcinum 6 dawek. Plus niewiele za calcium czy nurofen dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kiedysz Re: Apteki Interentowe 15.09.08, 16:31 świetny wątek - akurat szukałem apteki, skorzystałem z cefarm24.pl - dziękuję za wszystkie wskazówki, bardzo, bardzo się przydały) Odpowiedz Link Zgłoś
iwek33 Re: Apteki Interentowe 16.09.08, 15:12 A ja też o aptece, ale z trochę innej beczki. Skorzytałam z oferty Domu zdrowia i zamówiłam leki za ponad 350 zł. Zamawiałam pierwszy raz. Wszystko byłoby dobrze, ale paczka przyszła dzisiaj ( kurier gratis, a jakże) tylko: nikogo nie było akurat w domu i kurier zostawił paczkę na wycieraczce i pojechał...( nie podpisywałam żadnego odbioru, nie wiem, czy podpisał się za mnie????) Paczka z lekami za 350 zł leżała pół dnia na dworze pod drzwiami. Do kogo mam zgłaszać pretensje? Do Domu zdrowia, gdzie zamawiałam leki i ich obowiązkiem chyba jest zadbać, by bezpiecznie dotarły do klienta, czy dzwonić do centrali kuriera?? Dodam, ze jestem mocno zdegustowana i nieco zrażona do zakupów w tej aptece. Odpowiedz Link Zgłoś
coronella Iwek 20.09.08, 17:21 a jaki to był kurier? mnie do szału doprowadza UPS, który rozdaje nasze paczki sąsiadom!! Zostawia je pierwszemu sąsiadowi, który otworzy drzwi. Mieszkam w molochu i tych ludzi nie znam!! a najgorsze, że nawet pojęcia nie mam, że paczka do mnie przyszła i czeka u sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
kumakk Apteki interentowe - zestawienie!!! 20.09.08, 17:08 poswiecilam pare godzin i sprawdzilam 56 produktow w kilku aptekach. Sprawdzilam Cefarm, Slonika, Dom Zdrowia, VenaVita, Dbam o zdrowie, Tanie leczenie, Eskulapa, Medest i Zdrowoteke. Czego szukalam: 1)lekow dla dziecka np. Nurofen, Pyrosol, Nasivin, Kidabion, Multivitamol, lakcidopodobne, Oilatum, Sterimar itd. 2)leków do domowej apteczki - na biegunke, alergie, przeziebienie, goraczke, bol gardla, ukaszenia, kropli na katar, witamin itd 3)kosmetykow aptecznych do pielegnacji wrazliwej, alergicznej skory SVR Rezultal: od razu odpadl Dom zdrowia - najdrozszy,choc wybor spory! Bonusy i punkty ciekawe, ale ja tam wole normalne ceny niz bonusy potem Tanie-leczenie, Eskulap - zdecydowanie najmniejszy wybor, brakuje podstawowych lekow, ceny zbyt wysokie potem odpadla Vena-vita, Sloniek, Medest (bardzo ciekawa cenowo!) i Zdrowoteka - cenowo dosc atrakcyjne, ale braki w asortymencie (niektorze ceny na poziomie najtanszej znalezionej przeze mnie apteki - roznice plus minus 50 groszy) Zostal wybor pomiedzy Cefarmem a DOZ-em. Cefarm jest odrobine tanszy na kazdym ze sprawdzanych przeze mnie atrykulow, ale ma jednak mniejszy wybor - o kilka pozycji, dla mnie niezbyt waznych. Na artykulach wspolnych roznica wyniosla 10 zl na korzysc Cefarmu. Wieksza roznica pojawila sie przy kosmetykach, ale tutaj dla odmiany DOZ mial maly wybor szukanej przeze mnie firmy. Oczywiscie, nie znaczy to, ze w innych aptekach niektore produkty nie sa tansze, latwiej dostepne itd. Dlatego pisze szczegolowo co testowalam. UWAGA - nie sprawdzilam kosztow wysylki! U mnie chyba wygrywa Cefarm. Odpowiedz Link Zgłoś
ricky300 Zdecydowanie hygieia.pl 20.09.08, 22:22 www.hygieia.pl Najniższe z możliwych cen, wybór jak dotąd dla mnie ok, szczedólnie dermokosmetyków aptecznych. Strona www niezbyt ciekawa, ale niskie ceny to rekompensują. A że w Krakowie odbiór własny, tym bardziej jestem ZA ) Vena - vita również cenowo oki. MG Odpowiedz Link Zgłoś