Dodaj do ulubionych

Pytanie o Wójcika

01.12.08, 21:09
Kiedyś kupiłam dla synka kombinezon z Wójcika, który był identyczny jak ten :
img33.picoodle.com/img/img33/3/12/1/f_489516104m_0cf5b85.jpg
Wówczas nasz był na wzrost ok 140-145 ( była chyba tylko jedna sztuka) i syn wyglądał w nim bajecznie lecz wyrósł i ja głupia sprzedałam a teraz byłby idealny dla młodszego smile
Nie wiecie czy gdzieś jeszcze można dostać takiego Wójcika czy to już raczej nierealne?
Obserwuj wątek
    • iwek33 Re: Pytanie o Wójcika 01.12.08, 21:21
      To kombinezon z kolekcji sprzed dwóch lat chyba,( albo sprzed roku)
      był szyty w rozmiarze do 122. Teraz do dostania raczej tylko na
      allegro
      • alojw Re: Pytanie o Wójcika 01.12.08, 21:44
        A w jakim rozmiarze potrzebujesz ten kombinezon?
        • 0olka Re: Pytanie o Wójcika 02.12.08, 19:28
          iwek33 ja miałam zdecydowanie większy gdyż mój syn miał prawie "dyszke" jak go
          nosił ale fakt pamiętam, że była chyba tylko jedna taka sztuka i do pary można
          było kupić także szalki, rękawiczki takie na sznurku i czapkę z podpinką w
          kolorze białym co fajnie się ze sobą komponowało smile

alojw no chciałam właśnie na 140 ale nawet na allegro nic nie widać sad
          • iwek33 Re: Pytanie o Wójcika 02.12.08, 22:02
            To musiał Ci się trafić jakiś prototyp smileZdecydowanie pojedynczy,
            wyjątkowy egzemplarz.
            W katalogu ta kolekcja jest opisana w rozmiarówce do 122, zresztą
            właśnie tak ją pamiętam ze sklepu, bo zastanawiałam się, czy kupić
            synkowi. Na allegro też można jeszcze kupić ciuszki z tej serii (
            nowe i używane) ale też do rozmiaru 122.
            • 0olka Re: Pytanie o Wójcika 02.12.08, 22:24
              iwek33 napisała:

> To musiał Ci się trafić jakiś prototyp smileZdecydowanie pojedynczy,
              > wyjątkowy egzemplarz.
              > W katalogu ta kolekcja jest opisana w rozmiarówce do 122, zresztą
              > właśnie tak ją pamiętam ze sklepu, bo zastanawiałam się, czy kupić
              > synkowi. Na allegro też można jeszcze kupić ciuszki z tej serii (
              > nowe i używane) ale też do rozmiaru 122.

Może nie prototyp tylko podróba sad
              Był wprost identyczny pod każdym względem jak ten Wójcika na zdjęciu tylko fakt baaardzo duży! Sprawdziłam i Wójcik chyba nie produkuje taki rzeczy dla dzieci w wieku lat dziesięciu także raczej na pewno była to podróbka sad Szkoda, że firma nie produkuje większych rozmiarów bo kombinezon był piękny a syn wyglądał w nim przeuroczo uncertain Szkoda! sad
              • iwek33 Re: Pytanie o Wójcika 03.12.08, 16:30
                Ależ produkuje większe rozmiary.( Sama kupuje tam ciuszki swojemu 10-
                latkowi) Produkujedo rozmiaru 152.
                W tym roku kolekcje chłopięce w rozmiarach 128-152 są takie:
                "Zasady gry 1"
                "Zasady gry 2"
                "Miasto strachu"
                big_grinrużyna Orła"
                Zresztą sama pooglądaj sobie kolekcje na stronie Wójcika:
                www.wojcik.com.pl/index-kol-2008b.html
                • iwek33 Re: Pytanie o Wójcika 03.12.08, 16:31
                  Oj, zamiast literki D wlazła mi gębula, sorki!
                  • 0olka Re: Pytanie o Wójcika 04.12.08, 10:11
                    iwek33 jakoś w tym tegorocznym Wójciku nie mogę się ogarnąć a same komplety na śnieg jakoś nie przypadły mi do gustu sad
                    Szukam czegoś w radosnych kolorach tak by syn mógł ubrać także na inne okazje niż tylko zabawa w śniegu i by się fajnie prezentował smile

Może coś polecisz (Tchibo odpada!) wink
                    • iwek33 Re: Pytanie o Wójcika 04.12.08, 15:43
                      Ja w tym roku też zrezygnowałam z Wójcika, jak zobaczyłam katalog,
                      to się nastawiałam na Drużynę Orła, ale jak zobaczyłam na zywo, to
                      się mocno rozczarowałam. Kurtka nie podobała mi się w ogóle, jakaś
                      taka odpustowa byłasad
                      Kupiłam synkowi na co dzień kurtkę- alaskę w Reserved, a na
                      szaleństwa śniegowe dokupiłam taką kurtkę, u tego sprzedawcy na
                      allegro:
                      www.allegro.pl/item497728622_tth_kurtka_oddychajaca_nowa_146.html
                      i muszę przyznać, że kurteczka jest piękna, a synek wygląda w niej
                      naprawdę ładnie. ( Młodszemu też potem dokupiłam taki zestaw z
                      czerwoną kurtką i czarnymi spodniami )
                      Do tego jest bardzo ładnie uszyta, miękka, lekka i co najważniejsze
                      już sprawdzona na pierwszym śniegu. Synek wrócił zadowolony, nic mu
                      nie podwiewało, było mu sucho i ciepło. Bardzo polecam, ja na drugi
                      rok kupuję synkom takie same ( poczekam na jakąś wyprzedaż w lutym,
                      może będzie) bo ciuszek sprawdził się super. Dodam, że alaska z
                      Reserved wisi w szafie, bo synek tylko w tej chce chodzić!
                      • iwek33 Re: Pytanie o Wójcika 04.12.08, 15:45
                        A! I dodam, że są w róznych kolorach, z limonkową zielenią,
                        turkusem, fajne!
                        • 0olka Re: Pytanie o Wójcika 04.12.08, 17:39
                          Też fany ciuszek wink
                          Pomyślę nad nim ale mam już swoje 3 typy nad którymi główkuję smile
                          Ten jest niezły no i co ważne synowi się podoba :
                          www.allegro.pl/item496190318_kombinezon_narciarski_2_cz_astrolabio_3abi_146cm.html
                          Drugi typ to komplet jasna zieleń z domieszką bieli. Sprzedawczyni zaliczyła
                          ciuszek do ubranek dla dziewczynek ale chłopcu też będzie pasował :
                          www.allegro.pl/item497420999_kombinezon.html
                          Trzeci to kombinezon taki sam jak ma mój najmłodszy synek i sądzę że jest to
                          rewelacja! Ładnie wygląda i jest bardzo praktyczny i ciepły wink Wspólnie by ze
                          sobą super wyglądali a synowi też odpowiada xD O to on :
                          www.sklep.urwis.com.pl/product_info.php?products_id=3628
                          Coś z tego wybiorę
                          • iwek33 Re: Pytanie o Wójcika 04.12.08, 19:45
                            No chciałam Ci też wkleić linka do Astrolabio, ale myślałam, że może
                            zbyt drogie są. A taki zielony Coccodrillo, z drugiego Twojego linka
                            ( identyczny) mam w domu ( dostałam od koleżanki po jej synku) i
                            właśnie mój 10-latek nie chce go nosić. Twierdzi, że jest zbyt
                            pstrokaty i "dziewczyński".
                            • 0olka Re: Pytanie o Wójcika 04.12.08, 20:18
                              iwek33 napisała:

> No chciałam Ci też wkleić linka do Astrolabio, ale myślałam, że może
                              > zbyt drogie są. A taki zielony Coccodrillo, z drugiego Twojego linka
                              > ( identyczny) mam w domu ( dostałam od koleżanki po jej synku) i
                              > właśnie mój 10-latek nie chce go nosić. Twierdzi, że jest zbyt
                              > pstrokaty i "dziewczyński".

Nie akurat na takie coś pieniędzy mi nie żal wink Oczywiście wszystko w granicach rozsądku wink
                              Ten zielonkawy bardzo mi się podoba i wzięłabym go od ręki ale reakcja syna na niego jest dość podobna sad Pozwoliłam synowi na wybór bo wyszłam z założenia, że tak będzie uczciwiej i jak na razie syn wybrał Mariquite (co nie powiem także mnie cieszy) ale dałam mu czas do jutra na podjęcie "męskiej" decyzji big_grin
                              Zobaczymy co wymyśli... xD
                              • iwek33 Re: Pytanie o Wójcika 04.12.08, 20:24
                                No, tylko ten Mariquita jest jednoczęściowy, co nie zawsze 10
                                latkowi odpowiada ( mojemu na przykład już nie) Ja też wolę
                                dwuczęściowe, bo można samą kurtkę nosić, czy wyprać w razie
                                potrzeby jedną część. Zdecydowanie takie ocieplane spodnie rzadziej
                                wykorzystujemy, a kurtkę codzienniesmile
                                • 0olka Re: Pytanie o Wójcika 04.12.08, 20:54
                                  Akurat do tej pory korzystaliśmy z samych kombinezonów jednoczęściowych także syn jest przyzwyczajony i jak sam twierdzi woli to niż szelki, czy kalesony xD Na ciepłe dni kurteczka wisi w szafie a to ma być ciuszek przeznaczony do zabaw i dłuższych wyjść na spacery czy zakupy w mroźne śnieżne dni. Wolałabym kupić ten zielonkawy komplet ale zdecydowałam, że nie będę naciskać smile Wybierze co chce... smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka