Dodaj do ulubionych

Dywan dla malucha

10.12.08, 00:07
Czy mogłybyscie drogie mamy doradzić jaki dywan najlepiej kupić do pokoju mając na uwadze ze przed nami:
- nauka raczkowania (i ulewnie podczas pełzania)
- nauka picia z kubeczka
- kruszenie bułeczek, wypadające z rączki jabłuszka i bananki
- nauka nocniczkowania i wpadki z tym zwiazane
- i wszelkie inne atrkacje związane z posiadaniem 6 miesięcznego jak na razie bobaska.

Ja zastanawiam sie nad kupnem taniego dywanu (czyli sztuczny, niezbyt gruby) za około 300 zł z przeznaczeniem na najbliższe dwa lata. W sklepie konfort pan twierdził iż przy dzieciach najlepiej jak wybiore gruby i wełniany bo łatwiej go utrzymać w czystości - cena 1300 zł. Gdybym miała pewność iż on faktycznie czyścił dywan po dziecku to bym się nie wahała, ale dam sobie rękę uciąć iż ten facet nie ma pojecia co to znaczy dziecko w domu - więc się pytam Was drogie mamy. Tani bylejaki na dwa lata czy mogę od razu "docelowy"?
Obserwuj wątek
    • agni71 Re: Dywan dla malucha 10.12.08, 00:20
      Z mojego potrójnego doświadczenia? Może nie zupełnie bylejaki, ale
      raczej niezbyt drogi. Ja preferuje do tego takie petelkowe, a nie
      strzyzone, bo mniej w nie wnika brud.
      • ninotshka Re: Dywan dla malucha 10.12.08, 04:16
        zawsze mozesz kupic iles procent welny i iles procent sztucznego
        nie musi byc 100 % welniany
        ale uwierz mi to juz nie jest kwestia tych bananow i okruszkow
        ale do sztucznych dywanow brud sie normalnie lepi! mojaj siostra mieszka teraz w
        wynajetym mieszkaniu z takim dywanem. koszmar! odkurzy a po 5 minutach wszystkie
        klaczki i cuda z powietrza i nie-wiadomo-skad leza przyczepione do dywanu
        ja mam 2 male sztuczne dywaniki - na okolicznosc malego dziecka i to samo -
        wiecznie brudne. moglabym caly dzien odkurzac na okraglo
        w mojej najblizszej rodzinie (mama, babcia) w kazdym pokoju jest dywan - w
        niektorych welniany, w niektorych sztuczny
        niesamowita roznica w uzytkowaniu! niektore maja ponad 10 lat i przezyly 3
        malych dzieci
        kupuj welniany i Wezyr w spraju - odplamiacz i z glowy. ano i dobry odkurzacz
        nie pozalujesz

ps. tydzien temu wlasnie zakupilam razem z mama kolejny welniany dywan - jestem
        "swiezo" po szkoleniach w sklepach z dywanami tongue_out
        • ania_kryszcz Re: Dywan dla malucha 10.12.08, 10:10
          My od razu po urodzeniu małej kupiliśmy coś w tym stylu jak podaję niżej
          linki.Po pierwsze był ładny bajkowy te tutaj niestety maja kiepskie kolory i
          wzory, po drugie był antypoślizgowy od spodu poza tym byl w miare maly my mamy
          panele wiec niechcielismy zasłaniać całej podłogi.Dywnaik leży na środku pokoiku
          ale te dywany są w różnych rozmiarach.Są dosyć cienkie ale my mamy w domu bardzo
          ciepło.Własnie tydzien temu go prałam bo był już bardzo brudny.Wszelkie plamy
          zeszły bez problemu dzięki pianie z wody i płynu do naczyń.
          Ja jestem z niego zadowolona bo nie chcialam wydawac dużo kasy na dywan który
          czeka taka przeprawa.Pozatym zakilka lat bedzie zmiana mebli do pokoiku jak
          dziecko podrośnie i wtedy lepiej kupić porządny dywan kiedy dziecko już rozumie.
          • ania_kryszcz Re: Dywan dla malucha 10.12.08, 10:14
            allegro.pl/item494658356_dywan_kubus_puchatek_disney_150x200_nowosc.html
            allegro.pl/item500387182_dywan_dzieciecy_1_5_x_2_00m.html
            allegro.pl/item494645394_dywan_kubus_puchatek_disney_150x200_nowosc.html
            Z tym ze to do pokoju dziecięcego typowo.Do naszego pokoju jak znajde na allegro
            to podesle link tez sie super pierze i jest bardzo ladny.
          • ania_kryszcz Re: Dywan dla malucha 10.12.08, 10:18
            allegro.pl/item493003119_dywan_1_6x2_2_wycinany_7_wzorow_dywany_importer.html

My mamy taki ten trzeci kapustka brąz w pokoju na żywo lepiej wygląda.
    • patatajowa Re: Dywan dla malucha 10.12.08, 11:01
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=86577354&a=86577354
      nie słuchaj tego specjalisty od siedmiu bolesci, bo chyba nigdy nie czyscił
      wełnianego dywanu w domu po tych wzystkich "atrakcjach" które
      wymieniłaś.wełniany dywan po ulewaniu i przesikaniu kilkakkrotnym po prostu
      smierdzi i trudno to zneutralizowac. ja mam taki dywan w pokoju małego ale mam
      nadzieje szybko sie go pozbyc przy najblizszym przemeblowaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka