romarzena 06.03.09, 09:29 Powiedźcie na jaki wiek jest rozmiar XXS i XS dla dziewczynek w GAP (czy Old Navy to ta sama rozmiarówka)? Chciałabym kupić w Old Navy bluzy dziewczęce i jeansy dla chłopaka, czy są one dużo gorszej jakości niż GAP? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leigh4 Re: Rozmiarówka GAP 06.03.09, 10:00 Wypowiem się o ubrankach dla chłopców, bo o dziewczęcych nie mam pojęcia. jakość old navy i gap jest porównywalna. Wiem, że wiele osób pisałao kiedyś, iż old navy ma jakość gorszą, ale ja się z różnicą w jakości nie spotkałam. jest za to różnica w rozmiarówce. Old navy ma ubranka mniejsze niż gap. Dla przykładu rozmiar s (6-7 lat) z old navy jest dla mojego pięciolatka (wzrost 115 cm) dobry, w ubraniach o tym rozmiarze z gapa-topi się i na pewno jeszcze długo będą na niego zaduże. W gapie dla chłopców jest różnica pomiędzy działem baby a kids. Rozmiar teoretycznie przeznaczony dla dziecka w tym samym wieku jest w dziale baby mniejszy niż ten sam w dziale kids. Dla przykładu:rozmiar z baby 5T jest mniejszy niż xs (4-5 lat) z kids. Co do samych oznaczeń w gapie, to xs jest odpowiedni dla przedziału 4-5 lat, xxs dla przedziału 3-4l.(sa to oznaczenia wiekowe z metki, w nawiasie pod literką z rozmiarem). Odpowiedz Link Zgłoś
katrio_na Re: Rozmiarówka GAP 06.03.09, 11:25 Potwierdzam tylko zdanie Leigh4. Dla dziecka kupuje te ubranka od 7 lat i mam takie same spostrzezenia. Odpowiedz Link Zgłoś