maginda 25.11.03, 10:30 Czy 11-miesięcznemu dziecku warto kupić stojącą huśtawkę (taką do mieszkania)? Zastanawiam się czy mój synek nie jest już za duży, choć waży ok. 9 kg. A jeśli warto, to czy możecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnysek Re: stojąca huśtawka 25.11.03, 11:24 graco raczej odpada bo one sa dla małych dzieci ale sa takie polsiej firmy TAKO i one sa do 25 kg - wiec moze cos takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
utalia Re: stojąca huśtawka 26.11.03, 00:04 Opowiem Ci taka krotka historyjke. Otoz kiedys spotkalismy nsza znajoma, ktora ma odchowane dziecko. Zaczeklismy rozmawiac. W tym czasie przechodzil facet z taka dopiero co kupiona hustawka. O! krzyknelam- a moj maz nie chce takiej hustaweczki kupic coreczce....Na co ta znajoma zaproponowala, ze nam pozyczy poniewaz ma po swojej dziewuszce. Bylam wniebowzieta kiedy przywiezli nam to cudo. Jednak ciesze sie, ze mam tak rozsadnego meza. Jak sie rodzi pierwsze dziecko to czasami sie glupieje i chcialoby sie kupic wszelkie gadzety. Malo bujalysmy sie na tej hustaweczce. Teraz Malwka konczy 10 miesiecy i juz ja chyba oddamy. Juz dla niej nie atrakcja. Zajmuje duzo miejsca (pomimo, ze mieszkamy w domu ale tyle sprzetow :kojec, fotelik samochodowy jako bujaczek, krzeselko... i jeszce hustawka. Naprawde teraz lepsza bedzie taka zawieszana na sznurach z dobrym samym siedziskiem. W ikei widzialam takie swietne dla niemowlakow. Odpowiedz Link Zgłoś
gemma.v Re: stojąca huśtawka 26.11.03, 22:57 Heh, ja znów mam inne zdanie na ten temat. Moja Zuzka dostała stojącą huśtawkę na roczek (na taką wkręcaną do futryny nie było miejsca), uwielbia ją do dziś - a niedługo skończy 3 lata. Waży około 15, 16 kilogramów (Zuzka, nie huśtawka ). Zuzia szybko nauczyła się bujać sama, bez niczyjej pomocy, więc zdjęliśmy barierkę zabezpieczającą i teraz, jak ma ochotę sie pohuśtać, nie marudzi, że chce na plac zabaw. )) A tak poważnie - to jedna z jej ulubionych zabawek. Zawsze możesz kupić używaną - będzie taniej ( mniejsza strata, gdyby dziecko szybciej się znudziło ). POzdrawiam gemma Odpowiedz Link Zgłoś
marscha Re: stojąca huśtawka 27.11.03, 18:47 faktycznie huśtawka na stronie www.ania.pl jest super ale gdzie można ja kupic ( naljepiej w necie) i ile kosztuje bo tych danych nie znalazłam , jeśli ktoś ma takie informacje to będę wdzięczna Odpowiedz Link Zgłoś
maginda Re: stojąca huśtawka 28.11.03, 08:32 Sprawdziłam firmę Ania. Huśtawki faktycznie wyglądają bardzo fajnie. Dzwoniłam do nich i uzyskałam informację, że z Warszawy nikt nie bierze ich huśtawek (z Krakowa również). Huśtawkę można kupić u nich w Częstochowie przy ul. Konarskiego 16B. Kosztuje ok. 140 zł. Podobno to właśnie cena powoduje małe zainteresowanie handlowców. Ja sprawdzałam cenę huśtawki firmy TAKO: kosztuje ok. 70-100 zł i można ją kupić w Warszawie w sklepie PAKO na ul. Chełmżyńskiej 1 i w sklepie Piegusek na Kondratowicza. Tylko że ta huśtawka nie wygląda tak fajnie jak z firmy Ania. Jak się zdecydujemy na zakup huśtawki (w zasadzie to babcia chciała ją kupić na Gwiazdkę) to chyba poproszę męża, aby zatrzymał się w Częstochowie podczas podróży służbowej. Odpowiedz Link Zgłoś