Dodaj do ulubionych

stojąca huśtawka

25.11.03, 10:30
Czy 11-miesięcznemu dziecku warto kupić stojącą huśtawkę (taką do
mieszkania)? Zastanawiam się czy mój synek nie jest już za duży, choć waży
ok. 9 kg. A jeśli warto, to czy możecie coś polecić?
Obserwuj wątek
    • agnysek Re: stojąca huśtawka 25.11.03, 11:24
      graco raczej odpada bo one sa dla małych dzieci ale sa takie polsiej firmy TAKO
      i one sa do 25 kg - wiec moze cos takiego?
      • utalia Re: stojąca huśtawka 26.11.03, 00:04
        Opowiem Ci taka krotka historyjke. Otoz kiedys spotkalismy nsza znajoma, ktora
        ma odchowane dziecko. Zaczeklismy rozmawiac. W tym czasie przechodzil facet z
        taka dopiero co kupiona hustawka. O! krzyknelam- a moj maz nie chce takiej
        hustaweczki kupic coreczce....Na co ta znajoma zaproponowala, ze nam pozyczy
        poniewaz ma po swojej dziewuszce. Bylam wniebowzieta kiedy przywiezli nam to
        cudo. Jednak ciesze sie, ze mam tak rozsadnego meza. Jak sie rodzi pierwsze
        dziecko to czasami sie glupieje i chcialoby sie kupic wszelkie gadzety. Malo
        bujalysmy sie na tej hustaweczce. Teraz Malwka konczy 10 miesiecy i juz ja
        chyba oddamy. Juz dla niej nie atrakcja. Zajmuje duzo miejsca (pomimo, ze
        mieszkamy w domu ale tyle sprzetow :kojec, fotelik samochodowy jako bujaczek,
        krzeselko... i jeszce hustawka. Naprawde teraz lepsza bedzie taka zawieszana na
        sznurach z dobrym samym siedziskiem. W ikei widzialam takie swietne dla
        niemowlakow.
        • maginda Re: stojąca huśtawka 26.11.03, 14:58
          Dzięki za podpowiedzi. Pozdrawiam
    • gemma.v Re: stojąca huśtawka 26.11.03, 22:57
      Heh, ja znów mam inne zdanie na ten temat. smile Moja Zuzka dostała stojącą
      huśtawkę na roczek (na taką wkręcaną do futryny nie było miejsca), uwielbia ją do
      dziś - a niedługo skończy 3 lata. Waży około 15, 16 kilogramów (Zuzka, nie
      huśtawka wink). Zuzia szybko nauczyła się bujać sama, bez niczyjej pomocy, więc
      zdjęliśmy barierkę zabezpieczającą i teraz, jak ma ochotę sie pohuśtać, nie
      marudzi, że chce na plac zabaw. wink)) A tak poważnie - to jedna z jej ulubionych
      zabawek.
      Zawsze możesz kupić używaną - będzie taniej ( mniejsza strata, gdyby dziecko
      szybciej się znudziło smile).
      POzdrawiam
      gemma
    • v-i-o-l-a Re: stojąca huśtawka 26.11.03, 23:57
      zajrzyj na str. www.ania.pl
      • marscha Re: stojąca huśtawka 27.11.03, 18:47
        faktycznie huśtawka na stronie www.ania.pl jest super ale gdzie można ja
        kupic ( naljepiej w necie) i ile kosztuje bo tych danych nie znalazłam , jeśli
        ktoś ma takie informacje to będę wdzięczna
        • maginda Re: stojąca huśtawka 28.11.03, 08:32
          Sprawdziłam firmę Ania. Huśtawki faktycznie wyglądają bardzo fajnie. Dzwoniłam
          do nich i uzyskałam informację, że z Warszawy nikt nie bierze ich huśtawek (z
          Krakowa również). Huśtawkę można kupić u nich w Częstochowie przy ul.
          Konarskiego 16B. Kosztuje ok. 140 zł. Podobno to właśnie cena powoduje małe
          zainteresowanie handlowców. Ja sprawdzałam cenę huśtawki firmy TAKO: kosztuje
          ok. 70-100 zł i można ją kupić w Warszawie w sklepie PAKO na ul. Chełmżyńskiej
          1 i w sklepie Piegusek na Kondratowicza. Tylko że ta huśtawka nie wygląda tak
          fajnie jak z firmy Ania. Jak się zdecydujemy na zakup huśtawki (w zasadzie to
          babcia chciała ją kupić na Gwiazdkę) to chyba poproszę męża, aby zatrzymał się
          w Częstochowie podczas podróży służbowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka