Dodaj do ulubionych

Buty Naturino...

09.04.09, 17:21
Mojej córce oberwał się pasek w nowych balerinkach naturino,córka
miała je na sobie może pięć razy.
Szewc obejrzał i stwierdził, ze to wada wykonania, trochę szybko jak
na buty za takie pieniądze sad
Obserwuj wątek
    • oliwia244 Re: Buty Naturino... 09.04.09, 21:18
      musisz zareklamować w takiej sytuacji.
      • minkapinka Re: Buty Naturino... 09.04.09, 21:27
        buty sa juz zreperowane i śladu nie ma, a reklamować nie mogłam, bo
        kupiłam je zagranicą. Niesmak pozostał.

• coronella Re: Buty Naturino... 09.04.09, 21:35
          powiem Ci tak szczerze, że Naturino to były najgorsze buty jakie kupiłam dzieciom.
          Tu jest sporo fanek, więc tego nie pisałam,
          ale buty po 2 miesiącach noszenia miały tak wytarte podeszwy, jakby chodziło w nich całe przedszkole. A oszczędzałam, bo kupiłam po normalnej cenie, nie z promocji.
          Reklamowałam. Mądry ekspert odpisał: stwierdzono zużycie podeszwy, reklamacja odrzucona.
          Nigdy juz naturino nie kupie, pozostane przy ecco.
          • loganmylove Re: Buty Naturino... 09.04.09, 22:55
            Niestety również miałam przykre doświadczenia z Naturino.Z kozaczków wyrwał się
            suwak w połowie sezonu i oczywiście na wyjeździesad Więcej nie kupię, zostaję
            przy Eccowink
          • minkapinka Re: Buty Naturino... 10.04.09, 14:26
            ja tez zauwazyłam, ze naturino mają bardzo nietrwale podeszwy. Ecco
            ma jakość zdecydowanie lepszą, ale jak dla mnie za bardzo sportowe
            wzornictwo i cięzko mi coś kupić.

• vicky_cristina_barcelona Re: Buty Naturino... 10.04.09, 22:30
            Ja na szczęście nie miałam póki co żadnych najgorszychwink Fakt, że
            kupuję wyłącznie Naturino i Ecco więc raczej się nie mam do czego
            przyczepić.Chociaż raz, córka się uparła na baleriny Naturino które
            w momencie kupowania już miały zaciągniętą nitkę na materiale.
            Podobały jej się, nie były specjalnie drogie- zresztą miały służyć
            wyłącznie jako pantofle do przedszkola więc wzięłam.Oczywiście po
            jednym dniu się rozwaliły ci było do przewidzenia- materiał
            się "rozsnuł". Oddałam do sklepu, zwrócono mi pieniądze i dostałam
            rabat na kolejną parę która od razu kupowałam bo młoda została bez
            kapci.Nie zwracałam nigdy uwagi na podeszwy ale teraz się przyglądnę
            faktycznie. Chociaż zmieniam dzieciakom buty co sezon i kupuję ich
            sporo, żeby dopasować do różnych "ubraniowych" zestawów to pewnie te
            podeszwy nawet nie mają się jak wytrzeć. A kupuję z przyzwyczajenia
            i lenistwawink W dwóch sklepach w których robię zakupy znają stópki
            i "styl" moich dzieci więc zawsze mam coś "odłożone" i
            mogę "wybrzydzać" w razie czegowink Ale oczywiście, ile osób tyle
            opiniiwink I doświadczeń.
            • coronella Re: Buty Naturino... 11.04.09, 08:52

> faktycznie. Chociaż zmieniam dzieciakom buty co sezon i kupuję ich
              > sporo, żeby dopasować do różnych "ubraniowych" zestawów to pewnie te
              > podeszwy nawet nie mają się jak wytrzeć.

i tu jest wytłumaczenie. Jełśi na sezon kupujesz kilka par butów, to nawet takie z rynku za 20 zł pewnie nie miały by szansy sie rozwalić.
              Mnie nie stac na kupowanie dzieciom butów do kazdego koloru ubrań, kupuje jedne, ale dobre. I wydaje mi się, że od butów za 220 zł mogę oczekiwac, że posłużą dłużej, a nie 2-3 miesiące.
              W ecco córka chodzi po 2 lata ( juz jej wolniej rośnie noga), w tym roku zimowe syn ma po córce (czyli sa uzywane 3 zimę), a wyglądają suuuper! podeszwa, po umyciu, jest jak nowa.

Mnie na naturino juz nikt nie namówi. Same buty jak i sposób traktowania klienta, jest dla mnie tragiczny.
              • donkaczka Re: Buty Naturino... 11.04.09, 09:20
                ja tez za naturino nie przepadam, kupuje ecco i primigi i zakochalam sie w
                butach UMI

jesli nie boicie sie zakupow online, to bardzo polecam, bo jakos z polki ecco,
                miekkie podeszwy, doskonale wykonanie, a wzornictwo takie, ze nie wiadomo z
                czego wybierac
                wydrukowalam sobie taka stopke do mierzenia rozmiaru i powiem wam, ze nie
                zdarzylo mi sie kupic zlego numeru, wiec teraz powoli sie tylko na umi
                przesiadam, bo i ceny na promocjach sa super

poolecam tez szperanie na amerykanskim ebayu, kupilam zielone chodaczki umi za 5
                dolarow, nowe smile
                co prawda rozmiar na przyszle lato, ale i tak warto
                takie:
                https://www.healthytimes.com/ProductImages/shoes/umi/Thumb_300Umi%20Fiddlestix%20Kiwi.jpg

dla raczkujacych dzieci sa buty z zawinietymi noskami, z mieciutkiej skory, pi
                razy drzwi tez jakies 30usd kosztuja
                https://ecx.images-amazon.com/images/I/41MlnTvZuxL._AA280_.jpg

zimowych jeszcze nie testowalam, ale ze kozaki tez maja fajne, to na moja
                trzylatke na bank cos od nich na zime kupie

www.shoebuy.com/umi-girls-3x32.htm
                • minkapinka Re: Buty Naturino... 11.04.09, 10:52
                  ja tez zakochałam sie w butach umi, córka ma w tej chwili 7 par smile
                • vicky_cristina_barcelona Re: Buty Naturino... 11.04.09, 16:58
                  O, jakie fajne!!!Pewnie coś wybierzemy. Ceny mają bardzo atrakcyjne!
                  Jeśli chodzi o Naturino to jest w Krakowie tylko jeden sklep.
                  Klientów traktują rewelacyjnie,przemiła obsługa i zawsze wszystko w
                  razie niedogodności załatwią. Mam oczywiście świadomość, że w ten
                  sposób "grają" o klienta który za pół roku wróci i kupi kolejną
                  partię butów.
            • minkapinka Re: Buty Naturino... 11.04.09, 10:54
              moja córka tez ma bardzo duzo butów, tez dopasowuje buty do koloru
              ubrań, a pomimo tego podeszwy w naturino są starte juz po 5
              założeniach.
              • jokka buty umi 11.04.09, 11:38
                dziewczyny
                a gdzie te butki umi można kupić??? jest jakas polska strona? czy tylko ze
                stanów trzeba ??
                • minkapinka Re: buty umi 11.04.09, 11:46
                  kupowałam w Stanach i w UK
                  • lilka0408 do minkapinka 11.04.09, 14:22
                    a możesz napisać coś więcej gdzie i jak kupujesz te Umi? Jak wygląda
                    sprawa przesyłki? Córka ma jedne umi od osoby, która dostała właśnie
                    z USA ale na jej córkę były za małe i są to chyba jedne z
                    najlepszych butków jakie miała do tej pory (ma 4,5 lat) uważam, że
                    conajmniej tak dobre jak ecco. Czy w Polsce można gdzieś te buciki
                    kupić?
                    • minkapinka Re: do minkapinka 11.04.09, 17:44
                      zamawiam w Stanach przez pośrednika, kupuje na amazonie. Oczywiście czekam na okazje cenowe, w zimie kupilam sandały UMI przecenione z
                      58$ na 16,5$. Zmawiam duzo rzeczy, wiec przesyłka w przeliczeniu na
                      sztukę nie jest droga.

• donkaczka Re: do minkapinka 11.04.09, 20:05
                        wiele sklepow online wysyla do polski, mozna tez zawsze przez posrednika -
                        polamer czy shipsmart sciagac, samo kupno to nie problem, byle karte kredytowa miec

troche umi jest w piperlime - sklepie gapa, w www.shoebuy.com
                        no i na ich stronie
                        www.umishoes.com/
                        wrzucaj w wyszukiwarke nazwy modeli, wyskocza sklepy i juz
              • vicky_cristina_barcelona Re: Buty Naturino... 11.04.09, 17:09
                Oglądałam podeszwy butów moich dzieciaków- starte póki co nie są.
                Może wybieramy grubszą podeszwę?Może inne modele? Nie wiem, szczerze
                mówiąc. Nie jestem jakąś "orędowniczką" Naturino, po prostu na razie
                jestem zadowolona.Butów kupujemy również dużo, bo gusta moje i moich
                dzieci są delikatnie mówiąc "rozbieżne", więc dla świętego spokoju
                bierzemy propozycje obu stronwinkNosimy "sezon" potem
                odsprzedajemy.Pewnie jak i u Nas zdarzy się "wpadka" z Naturino, to
                zastanowię się nad sensem "inwestowania" w nie. W końcu, to tylko
                buty..
                • dzidzia_ch Re: Buty Naturino... 11.04.09, 19:15
                  szczerze mowiac ja tez nie narzekam na naturino
                  ola chodzila tylko w takich bucikach przez jakies 2 lata - kupowalam
                  jej naturino falcotto
                  zadne inne buciki nie byly tak elastyczne i mieciutkie - nawet ecco
                  teraz ola chodzi w ecco a dla tosia znow kupilam trzewiki falcotto
                  • vicky_cristina_barcelona Re: Buty Naturino... 11.04.09, 23:32
                    Ja nie narzekam bo póki co też nie mam na co. Mam dwoje dzieci,
                    chodzą w Naturino odkąd pamiętam i kupuję każdemu z nich średnio 8
                    par na sezon w tym sklepie (wiosna-lato; jesień-zima).Nic
                    szczególnego się z tymi butami nie działo- być może na te podeszwy
                    szczególnie nie zaglądałam, bo to tylko buty i jak się zużyją to po
                    prostu kupię nowe. Teraz się im przyglądnę po Waszych uwagach. A
                    najlepiej to kupię je dla siebie bo w moim przypadku buty, podobnie
                    jak rajstopy zużywam bardzo szybko. Zrobię zatem testwink
    • kumakk Re: Buty Naturino... 11.04.09, 21:16
      wydaje mi sie, ze musialas miec straszliwego pecha. Moje dziecko uzywalo
      kilkanascie par Naturino - nowych i uzywanych z Allegro i byly to zdecydowanie
      najlepsze i najtrwalsze buty. Ecco sie rozklejamy, farbowaly - Naturino to byl
      zawsze strzal w 10-tke. W Krakowie oprocz sklepu firmowego mozna je bylo kiedys
      duuuuzo taniej kupic w Nico (juz nie sprowadzaja, za drogie byly - podobnie jak
      Zecchino d'Oro) i ja zawsze korzystalam kupujac na zapas. Jak dla mnei to
      najlepiej wyprofilowane i najfajniejsze buty.
    • didilinka Re: Buty Naturino... 11.04.09, 23:48
      Dziewczyny a nie przeszkadza wam kupowanie używanych butów, nie chodzi mi nawet
      o względy higieniczne ale bardziej o potencjalne wady wcześniejszego
      użytkownika. Z tego co mówiła moja ortopedka to może nieżle "załatwić" stopke
      dziecka, tzn wady mogą się przenieść na drugie dziecko. Moje dzieci z tego
      powodu nie chodzą w tych samych butach,każdemu kupuje nowe.

Może to zła teoria, ale jak nie mam zbyt wiele kasy to wole nawet nowe za 60 zł
      z ccc czy deichmana niż używane naturino.
      • vicky_cristina_barcelona Re: Buty Naturino... 11.04.09, 23:49
        Podzielam Twój pogląd w stu procentach.
        • donkaczka Re: Buty Naturino... 12.04.09, 00:35
          > Podzielam Twój pogląd w stu procentach.

a ja czesciowo, bo oceniam stan buta (nie przy kupowaniu, ale dzieci mam trojke
          i nie wywalam butow po kazdym)
          jesli sa malo uzywane, podeszwy nie starte, wiec nie ustawiaja stopy w narzucony
          sposob i nie zmieniaja chodu, to nie wyrzucam tylko na kolejne dziecko zostawiam
          jesli juz widac slady uzywania na podeszwach, to ida do kontenera na buty
          bywa ze dziecko ma duzo butow, malo nosi i uzywany but jest w zasadzie nowy,
          albo mama sie z rozmiarem nie wstrzeli - takie mozna kupic bez watpliwosci
          podobnie buty w ktorych dziecko glownie w wozku jezdzi
          albo tenisowki uzywane w przedszkolu - moja corka z kolejnych wyrasta a wcale
          sie nie niszcza, crocsy tez sie jakos nie zuzywaja
          poki co rozmiary im sie mijaja w porach roku, wiec dziedziczenie nie wychodzi,
          ale idei nie skreslam
          generalnie pomysl do rozwazenia i tyle
          • vicky_cristina_barcelona Re: Buty Naturino... 12.04.09, 01:11
            Każdy rozważy i zrobi "po swojemu". Ja moim dzieciom kupuję nowe
            buty i po sobie "nie dziedziczą" mimo, że pewnie byłoby to możliwe.
            Natomiast używane buty po moich dzieciach od lat z sukcesem
            sprzedajęwink
    • kumakk Re: Buty Naturino... 12.04.09, 14:28
      nie, nie boje sie uzywanych butow - jezeli sie kupuje w stanie idealnym, czesto
      zalozone raz czy dwa (sama mam po dziecku sporo takich butow - kupuje na zapas i
      czesto nie trafiam z rozmiarem w pore roku no i moje dziecko ma chyba wiecej
      butow niz ja smileto czego tu sie bac? Zreszta z moich obserwacji wynika, ze
      uzywane przez jedno, nie koslawiace nozek dziecko buciki np. Naturino wytrzymaja
      potem jeszcze male przedszkole, a kupione byle co w byle sklepie nie nadaje sie
      do uzytkowania nawet jako nowe.
      Buty trzeba bardzo starannie ogladac od tylu, postawione na prostym podlozu -
      trzeba oceniac stopien starcia podeszwy i to, czy nie jest starta nierowno czy
      pod katem.
      Nie ma problemu z kupieniem uzywanych butow, ktore byly na nozce dziecka mniej
      razy niz nowe ze sklepu, mierzone przez kilkoro dzieci.
      Sama czesto takie sprzedaje i nowi uzytkownicy sa bardzo zadowoleni.
    • nellyssima Re: Buty Naturino... 12.04.09, 17:02
      Ja tez kupuje swoim dzieciom własciwie tylko naturino, kilka par w
      sezonie. Szczególnych wpadek nie miałam, moze tylko z kapciami,
      którym moim zdaniem za szybko przecieraja sie czubki, jak na kapcie
      za takie pieniadze.
      A co do dziedziczenia butów, moja młodsza często dziedziczy po
      starszej, starsza nie ma żadnej wady, a buty zwykle wygladaja po
      niej jak nowe smile
    • coronella jeszcze odnośnie podeszw naturino 12.04.09, 18:46
      przeglądam własnie aukcje, i znalazłam takie zdjęcie:
      photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/605/81/27/605812706_1
      photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/605/81/27/605812706_2
      buty widac, że w dobrym stanie, a podeszwa juz tak zdarta! u moich dzieci zdzierały się dokładnie w tym samym miejscu, i to tak, że ten kauczuk (?) aż zadzierał sie na pięte. Zdzierała sie warstwa pod tym kauczukiem, było widac trzecią warstwę, z której jest robiona podeszwa. Koszmar! i to po jakiś 2 miesiącach chodzenia.

• vicky_cristina_barcelona Re: jeszcze odnośnie podeszw naturino 12.04.09, 18:56
        Faktycznie koszmar. Przerażajace....wink
        Kurcze, na ok 160par butów naturino które "przerobiliśmy" żadne nie
        miały takiej podeszwy...widocznie nie ten model;-(
        • coronella Re: jeszcze odnośnie podeszw naturino 12.04.09, 19:06
          dla mnie to był koszmar. Koszmar za koszmarną cenę.
          Na szczęście wybór butów jest spory, i kazdy może kupowac to, co mu pasuje.

• vicky_cristina_barcelona Re: jeszcze odnośnie podeszw naturino 12.04.09, 19:40
            Nie przesadzajmy. To tylko buty.Żadne wyjątkowe na dodatek.Cena
            chyba też nie taka koszmarna. Półka cenowa ta sama co Ecco, chociaż
            pamiętam, że za jedne kozaczki zapłaciłam ok 390zł i trochę się
            zastanawiałam...ale były przesliczne.Teraz pasują Nam Naturino, może
            kiedys je zmienimy na coś innego.Jak "nawalą" pewnie będę
            reklamowała, albo - wywalę bo są większe zmartwienia niż uszkodzone
            buty, ubrania czy zabawki.Mówi się trudno.
            • coronella Re: jeszcze odnośnie podeszw naturino 12.04.09, 19:56
              dla jednych sa to tylko buty, dla innych Aż buty. A Ty chyba trochę za bardzo obnosisz się ze swoimi kilkoma parami butów na sezon. Juz kazdy to zauwazył, i możesz troche spasować.
              Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
              Wyrzucić i powiedzieć trudno moge bluzkę za 29,90 ale nie buty za 220 zł.
              Poza tym, jaki masz problem? przeciez nikt tu nie zabrania kupowac butów Naturino. Kupuj sobie. Nawet za 500 zł, Mnie zupełnie nie interesuje kto za ile zł kupuje buty, i nie widze celu takiego namolnego informowania o tym. W każdej ospowiedzi. Dla mnie ważne jest to, co ja kupuję, i co ja wymagam. Dlatego pozostanę przy ecco. A inni niech robią co uważają za słuszne.
              Aha- powodzenia przy reklamacjach smile

• vicky_cristina_barcelona Re: jeszcze odnośnie podeszw naturino 12.04.09, 20:48
                Nie generalizuj proszę. Ani nikt tutaj niczym się nie obnosi, ani
                niczego nikomu nie wytyka. Bo i nie ma czym za bardzo. Butami
                Naturino? Nie przesadzaj- jest tyle fajniejszych i droższych. Nie
                tylko ja kupuję po kilka par butów dla dwójki dzieci- dla mnie tak
                jest szybciej, sprawniej i bezkonfliktowowink Jedni kupują buty, inni
                po kilka wózków a inni kolekjcjonują znaczki. Uważam, że problem
                maja Ci , którzy jak to okresliłaś" namolnie" ciągną temat wady tego
                obuwia i za wszelką cenę próbują potwierdzić swoje racje. Po co?
                Przecież kazdy sam dokona wyboru i póżniej oceni czy był on trafny.
                Nie demonizujmy, bo są większe zmartwienia. A reklamacje? Jak dotąd
                nie miałam większych problemów z tego typu procedurami. Nawet tą
                jedną w Naturino.Niemniej jednak dziękuje za życzenia powodzeniawink
                Może się kiedyś przydadzą, kto wie? A jeśli sprawa okaże się nie
                warta zachodu to po prostu odpuszczę.Dla pary butów, obojętnie za
                ile, nie warto się denerwować po prostu.
              • donkaczka Re: jeszcze odnośnie podeszw naturino 13.04.09, 12:33
                coronella spauzuj, dziewczyna pisze, ze duzo butow przerobila, ale jakos
                nieszczegolnie nachalnie, bez przesady

zazdroszcze stanu finansow, ja mam trojke dzieci i kupowanie po 2-3 pary na
                sezon plus ubrania kosztuje tyle, ze staram sie racjonalizowac zakupy,
                sprzedawac co moge

najstarsza zaczyna w buty obrastac, bo i ubranek coraz wiecej sie trzylatce
                zaklada, wiec dopasowac trzeba, ale pocieszam sie, ze siostra odziedziczy, choc
                ma stope duzo mniejsza, wiec sie moze na plonnych nadziejach skonczyc
                staram sie przynajmniej polowac na wyprzedaze, teraz juz kupilam primigi na
                zime, celujac w rozmiar, bo widze jak mniej wiecej im nogi rosna, ale zaplacilam
                30 dolarow nie 90 za goretexowe wysokie buty
                poluje tez na ebayu na buty z koncowek, umi sandaly i polbuty na wiosne kupilam
                ponizej 20 usd (wiosenne sie nie przydaly niestey, bo lato wybuchlo a moje
                dziecie dalej nie chodzi, wiec opchne nowki na jesieni)
                mlodemu kupilam od kolezanki pom d'api za 20 euro (ale po co ona kupila za ponad
                100 euro buty w sumie do wozka to nie wiem, ja skorzystalam hehe), bo tez nie
                zalozyla dziecku - to 19 i mlody jej rozmiar przeskoczyl zanim zaczal chodzic
                i tak jakos klece garderobe, zeby dzieciaki fajnie i wygodnie ubrac, a fortuny
                nie wydac
                dobrze ze istnieja rozmaite ebaye i sezonowe wyprzedaze online, to czlowiek
                troche zaoszczedzi i to bez latania po sklepach, na co czasu mi niestety brak smile
        • aniaop Re: jeszcze odnośnie podeszw naturino 12.04.09, 21:03
          vicky_cristina_barcelona napisała:

> Faktycznie koszmar. Przerażajace....wink
          > Kurcze, na ok 160par butów naturino które "przerobiliśmy"

160 par butow??? toz to chyba sklep mozna otworzycwink uwielbiam buty
          i dzieki opatrznosci jakos na problemy finansowe nie narzekam, ale
          160 par to nawet w swoim doroslym zyciu sie nie dorobilam...
          • vicky_cristina_barcelona Re: jeszcze odnośnie podeszw naturino 12.04.09, 22:12
            No przecież nie "na raz"smile Gdzie by to pomieścic i kto by to zdążył
            założyć?wink2 dzieci, po średnio 8 par "na głowę" na jesień-zimę
            oraz wiosnę-lato. Przez 5 lat tak "obrót" wyszedł..I tak w
            porównaniu z "osiągnieciami" na Forum Moda to "cienkie Bolki"
            jesteśmy;-( Lubię moje dzieciaki fajnie ubierać i dobierać im buty
            do tego w czym chodzą. Sama mam nieporównywalnie mniej i mniejszą
            wagę przywiązuję do tych kwestii.Pewnie przesadzam . Niewykluczonewink
            • s_justine do vicky_cristina_barcelona 13.04.09, 10:33
              Chciałabym zapytać, choć trochę nie na temat, jako że pisałaś że jesteś z Krakowa, gdzie w Krakowie są sklepy z markowym obuwiem dziecięcym typu naturino, primigi, superfit, geox czy garvalin. Nie jestem z Krakowa, ale czasami zdarza mi się pojechać tam na zakupy, głównie do centrów handlowych. Ale z butami dziecięcymi to tam raczej jest kiepsko. Może jest w Krakowie jakiś sklep, gdzie jest duży wybór takiego obuwia?
              • vicky_cristina_barcelona Re: do vicky_cristina_barcelona 13.04.09, 11:05
                Nie wiem czy jestem w stanie w pełni Ci pomóc, bo ja kupuję Naturino
                w sklepie na Krowoderskiej a Ecco na Sławkowskiej, albo w Galerii
                Krakowskiej, aczkolwiek bardzo rzadko tam chodze , ponieważ nie do
                wszelakich "galerii" mam awersję;-( Geox'y sporadycznie podczas
                pobytów w Zakopanem- na Krupówkach mają atrakcyjne ceny. Nie wiem
                gdzie można kupić Garvalin, Superfit i Primigi ponieważ nie mieliśmy
                jeszcze tych bucików.
                • vicky_cristina_barcelona "mam" zamiast "nie mam"- sic! 13.04.09, 11:09
                • s_justine Re: do vicky_cristina_barcelona 13.04.09, 17:21
                  A w tych dwóch wymienionych przez Ciebie sklepach mają spory wybór obuwia tych firm? Ja też nie przepadam za galeriami, a za krakowską to w ogóle. Wiecznie problem z zaparkowaniem (przynajmniej w weekend bo tylko wtedy mogę mogę się wyrwać), ludzi tyle co nie miara, od razu boli mnie głowa. Jak muszę iść to tylko do konkretnych sklepów i po konkretne rzeczy.
                  • vicky_cristina_barcelona Re: do vicky_cristina_barcelona 13.04.09, 18:56
                    W Ecco na Sławkowskiej owszemwink W Naturino na Krowoderskiej bywa
                    różnie poniewzż zazwyczaj mają po jednym rozmiarze z danego modelu,
                    więc jak przychodzi "nowa kolekcja" to te "najbardziej chodliwe"
                    rozchodzą się szybko- przyjeżdżają mamusie z odległych miast i robią
                    zakupy dla kliku innych..Ale wiesz co- zadzwoń tam kilka dni przed
                    planowanym wyjazdem 12 4300180, zapytaj o interesujący Cię rozmiar i
                    poproś o odłożenie konkretnego modelu. Ekspedientki są bardzo
                    sympatyczne i myślę, ze nie powinno być problemu. Powodzenia
              • dzidzia_ch s_justine 13.04.09, 23:03
                duzy wybor bucikow primigi i geox jest w entliczkach
                superfit bywaja w salonach bartka i w humanicu w galerii krakowskiej
                ale raczej kiepski wybor
                ecco - wszystkie galerie
                garrvalin niestety nie ma
                • s_justine Re: s_justine 13.04.09, 23:31
                  A w którym entliczku będzie największy wybór? Na Dobrego Pasterza?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka