basiaikarol 22.05.09, 20:33 Kochane ,gdzie w Poznaniu kupie kostium pszczoły , wiem ,że to nie sezon na przebrania , ale może któraś z Was gdzieś takowy widziała ? -baaardzo mi zależy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luizka.s Re: kostium pszczółki - Poznań 22.05.09, 20:51 Proponuje zadzwonic tutaj, wiem ze istnieje tez mozliwosc uszycia stroju na zamowienie. www.karnawal2009.com/ Ps. Ja poszukuje w kostiumu krasnala. Odpowiedz Link Zgłoś
eszulczewska Re: kostium pszczółki - Poznań 22.05.09, 21:24 Na Kraszewskiego jest zabawkowy sklep Mimi www.mimi.com.pl/ - tam jest jedno pomieszczenie ze strojami - spróbuj u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
minnie8 Re: kostium pszczółki - Poznań 23.05.09, 12:14 a ja zrobiłam z mojej Nadii pszczołę swojego pomysłu...rzuciłam hasło w rodzinie na żółte ciuchy.No i wybrałyśmy(na strój dla siedmiolatki): bluzka żółta cioci-która stała się dla małej tuniczką"za tyłek'(ponaklejałam czarną taśmę izolacyjną i wyszły pasy "jak ta lala")+pod spód czarne body.Skrzydełka zamocowane na odpinanych ramiączkach od stanika(wygięłam dwa druty,skleiłam taśmą izolac.i naciągnęłam na ten stelaż czarne cieńkie podkolanka) Wszystko połączyłam nićmi i doszyłam wspomniane ramiączaka od stanika przez co miałam możliwość regulacji(powstał rodzaj skrzydełkowego plecaczka).Do tego czarne legginsy i żółte skarpetki.No i czarne balerinki.Obowiązkowo opaska z doklejonymi drucikami z kuleczkami czarnej plasteliny na końcach.Efekt powalający.Nadia stwierdziła,że nie wiedziała,że ma tak pomysłową mamę a Panie w przeszkolu aż piały z zachwytu Polecam zająć się tym samemu...-duma z mamy w oczach dziecka-"BEZCENNE" Odpowiedz Link Zgłoś
basiaikarol Re: kostium pszczółki - Poznań 23.05.09, 22:12 chyba tak właśnie zrobię , bo stroju niestety w sklepach nie dostałam . Pomysł miałam podobny z tymi paskami na bluzeczce i skrzydełkami -zobaczymy tylko jak to wyjdzie w praktyce dzięki wszystkim za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś