kj74 12.12.03, 11:31 Doradźcie mi doświadczone mamy czy ta rzecz jest przydatna. Koleżanka zaoferowała mi sprzedaż leżaczka, ale nie wiem czy będzie on wykorzystany. Wydaje mi się, że dzidziuś może leżeć czasami w foleliku. Może się mylę. Buziaki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
evee1 Re: leżaczek czy potrzebny? 12.12.03, 11:43 Moja corka bardzo sobie chwalial, ale moj syn go nienawidzil, wiec to pewnie zalezy od dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kari7 Re: leżaczek czy potrzebny? 12.12.03, 11:47 Dla mnie był wrećz niezbędny.Dostałam go jak mały miał 2 tygodnie i używałam do 1,5 roku.Jak mały miał 6 mieisęcy był dla mnie świetny do karmienia bo przypinałam małego i stawiałam go na kanapie ( z kórej nie miał mozliwości upadku) i było dla mnie wygodnie.Poza tym mały wiecej widział jak był w leżaczku niż leżąc w łóżeczku.Mozna go było bujać w nim lub zablokowac i wtedy siedział stabilnie i przystawiałam mu taka zbawkę stojącą i bawił się grzechotakmi.Ale nie jest to rzecz bez której nie dałoby sie żyć. W kazdym razie - ja polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
natalia433 Re: leżaczek czy potrzebny? 12.12.03, 12:08 a ja myślę że fotelik się wiele nie różni od leżaczka, ja mam tylko fotelik i synek też spędza w nim wiele czasu i bardzo lubi w nim siedzieć. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: leżaczek czy potrzebny? 12.12.03, 12:24 Jak nie miałabyś fotelika to mogłabyś kupić leżaczek. Ja mam fotelik i właśnie w tej chwili moja 5,5 miesięczna Julka najpierw jadła w nim zupkę a teraz zasnęła. Jak biorę prysznic to biorę ją w foteliku do łazienki, jak coś robię w kuchni to kładę ją w foteliku na blacie. Ponieważ mój fotelik ma bieguny więc jest idealny i spełnia idenyczną funkcję jak leżaczek. Wczoraj pytałam peditrę czy nie jest niebezpieczne takie częste siedzenie w nim dla kręgosłupa, to dowiedziałam się że nie. Jeszce niedawno miałam podobny dylemat czy lupić leżaczek i nawet wzięłam udział w licytacji na Allegro o leżaczek, ale mam nadzieję że jej nie wygram bo wybilam już go sobie z glowy. W naszym przypadku to strata pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
aniamr Re: leżaczek czy potrzebny? 12.12.03, 13:45 Leżaczek czy potrzebny??? Ja sobie bez niego życia nie wyobrażałam. Włąsciwie od przyjścia ze szpitala mała w nim leżała. Najpierw jeszcze w becieku, poźniej w miare ja wyrastała bez. Spała w nim, bawiła się, oglądała co robię, była karmiona. Bez niego nie mogłam się ruszyć, a tak i do łazienki ją brałam i do sąsiadki na ploty i do pokoju, w którym akurat byłam. Mamy dwu poziomowe mieszkanie więc mała nie spędzała dużo czasu u siebie w pokoiku na górze, bo życie toczy sie głównie na dole - tak więc lezaczek bardzo ułatwił mi życie. Odpowiedz Link Zgłoś
maagdaaleenaa Re: leżaczek czy potrzebny? 12.12.03, 18:33 Ja mam lezaczek i fotelik. Myślę, że w foteliku dziecku nie jest najwygodniej - przecież ono w nim siedzi! Ortopedzi nie zalecają dłuższych podróży autem maluchom w takiej pozycji. W lezaczku można regulować położenie oparcia. Mój syn ma 5 m, lubi zasypiać bujany w leżaczku rozłożonym maksymalnie. Moim zdaniem warto. Leżaczek będzie napewno dłużej wykożystywany niż fotelik. Odpowiedz Link Zgłoś
jklk Re: leżaczek czy potrzebny? 12.12.03, 22:46 Myśle, że potrzebny. W foteliku niby nie jest niezdrowo, ale jednak dziecko jest w nim takie zgięte. Moje córce się zresztą w foteliku natychmiast ulewało, co świadczy o tym, że jednak ta pozycja nie jest taka zupełnie dobra dla dziecka. A poza tym dzieci się nudzą i czasem dobrze jest mieć w odwodzie kilka róznych miejsc do trzymania niemolaka - moje trochę leżała w leżaczku, trochę w foteliku samochodowym, trochę jeździła w wózku, trochę w kojcu. W łóżku się nie dało, bo beczała. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka17 Re: leżaczek czy potrzebny? 15.12.03, 07:38 Oj bez leżaczka to byłoby straaaaaaaasznie ciężko. Bardzo ułatwiał i upraszczał moje życie przy każdym maluchu. Mirka17 Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: leżaczek czy potrzebny? 15.12.03, 17:58 Ja też dużo używałam leżaczka. Mój fotelik był bardzo ciężki i jak Dominik już ważył 7kg+5kg fotelik... Schwarzenegger nie jestem! Bardzo polecam. Z pozdrowieniami Jagienka & Dominik (29.11.02)najnowsze zdjęcia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=7662007&a=9506776 Odpowiedz Link Zgłoś