Dodaj do ulubionych

Anilorak - ma ktoś kontakt?

04.09.09, 08:16
Dziewczyny,

czy któraś z Was jest teraz w kontakcie z p. Magdą?

Zamówiłam na początku sierpnia kilka rzeczy, z uzgodnionym terminem realizacji na koniec miesiąca; miałam dostać zdjęcia, zalicytować, zapłacić, a P. Magda miała wysłać przesyłkę do 31.08.

Wysłałam w ciągu tygodnia 2 maile,nie odpisuje, nie loguje się na allegro...

No i nie wiem, jak tam moje zamówienie....
Obserwuj wątek
    • aniaop Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 04.09.09, 08:27
      Mam ten sam problemsad(
      • anjazzielonego Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 04.09.09, 08:52
        no to super....

• malowanka06 Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 04.09.09, 09:22
      Ja miałam ciut podobnie ale na wiosnę-zamówiłam dużo rzeczy, był
      termin wskazany przez nią, miały być zdjęcia i nic.czekałam,
      czekałam, maile słałam zero odzewu aż tu nagle dostałam paczkę ze
      wszystkim-bez licytacji, zdjęć i mojej wpłaty na jej konto.Okazało
      się że była w szpitalu z córką, paczkę wysyłała jakaś znajoma.Zaraz
      potem przelałam pieniądze za rzeczy które juz mialam.
      Może to jakieś pocieszenie?Zawsze miała problemy z terminami ale
      mimo wszystko je realizowała więc na pewno jest jakieś wyjaśnienie
      • anjazzielonego Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 04.09.09, 09:37

Ja zamawiam już trzeci raz, pierwsze zamówienie było bardzo opóźnione, zero informacji, ale jak je już p. Magda zrobiła, wysłała nie czekając na przelew.
        Drugie: od zamówienia do otrzymania paczki minął ponad miesiąc, ale tu dostała w połowie terminu info, na kiedy będzie zrobione.
        Trzecie - przyjęte ponad miesiąc temu, miałam je już otrzymać....

Wiem, że jak obiecała to zrobi, tylko kiedy?
        • annulak Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 04.09.09, 10:04
          Wiem,że ma jakies ważne niespodziewane sprawy rodzinne,bo ja dostałam paczuszkę
          z niewielkim opóżnieniem i taką adnotacja na maila.
        • malowanka06 Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 04.09.09, 18:06
          Anja daj znać jak już dostaniesz jakieś wieści bo ja od jakiegos
          czasu nosiłam sie z zamiarem zamawiania.Mozesz nawet na @ do mnie
          napisacwinkjak juz bedziesz wiedziala cos.
          Narazie sie wiec wstrzymam
          • anjazzielonego Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 04.09.09, 18:29
            OK Malowankosmile

Ja rozumiem, że na rzeczy robione ręcznie się czeka, bo zrobienie trwa, pewnie jest sporo innych zamówień, czasem czeka się na włóczkę itp.
            Dlatego bez żadnego problemu zawsze akceptuję podany czas wykonania, zwykle minimum 3-4 tygodnie.
            Ale jak już mija tydzień od tego terminu, chciałabym wiedzieć, co i jak...
            • magdalenkaad Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 04.09.09, 21:12
              Ja też zamówiłam 9.08, Wczoraj w końcu dostałam paczkę, więc może
              Cię to Aniuzzielonego pocieszysmile Też wyłałam już mnóstwo mailii i
              dostałm usprawiedliwienie o spr. rodzinnych, ale i tak nawet ten
              przesunięty termin nie został dotrzymany.
              • anjazzielonego Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 04.09.09, 21:24

cześć Magdalenko!

bardzo dziękuję za pozytywne informacjesmile
                nie mogę doczekać się już tych cudów szydełkowychsmile

Może i ja dostanę tą naszą pakę (bo sporo w niej będzie) już niedługo...

• anjazzielonego Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 05.09.09, 08:02
                  Sprawdziłam, zamówienie na pierwsze rzeczy złożyłam 31.07, potem domówiłam kilka 03.08.
                  Dzień później dla pewności wysłałam jeszcze raz całą listę zbiorczą.
                  6.08 dostałam potwierdzenie realizacji i wysyłki do końca sierpnia.

no nic, czekam i czekam, a tu coraz chłodniej, wietrznie i deszczowo, rzeczy bardzo by się przydały..
    • monix123 Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 05.09.09, 09:59
      No niestety, ja chcialam coś zamówic,napisałam maila już dawno,ale
      cisza,nikt sie nie odzywasadSzkoda, no ale sprawy rodzinne to siła
      wyższa.
    • aniaop Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 07.09.09, 08:12
      Dostalam 2 maile od Pani Magdy, nie wiem, czy moge publicznie
      zdradzac, ale miala powazne problemy, ale mam nadzieje, ze juz
      wszystko oksmile
      • anjazzielonego Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 07.09.09, 08:44
        Ja też dostałam dziś mail.
        1/3 zamówienia zrobiona, reszta nie - potwierdziłam że czekam na wszystko, tylko poprosiłam o podanie terminu, na kiedy wszystko będzie gotowe.
        • anjazzielonego Aniaop, jak twoje zamówienie? 10.09.09, 20:40
          bo ja nadal nic nie wiem...
          W poniedziałek rano potwierdziłam, że chcę wszystko, tylko proszę o sprecyzowanie, kiedy te rzeczy będą gotowe, nie mam żadnej odpowiedzi...
          • aniaop Re: Aniaop, jak twoje zamówienie? 10.09.09, 21:36
            Mi Pani Magda w niedziele napisala, ze wloczka na moje zamowienie u
            niej lezy i ze zabiera sie za szalik, czekam, wiec cierpliwie, miala
            prawo jeszcze nie zrobicsmile
            • mielin Re: Aniaop, jak twoje zamówienie? 18.09.09, 00:03
              I jak tam z Panią Magdą, wyrabia się teraz?. Bo mam wielką chrapkę coś znów
              zamówić, a nie chcę utknąć w korkusmile

Szukałam na All wśród innych Pań ale jednak nikt nie ma takiej szerokiej oferty
              i takiego świetnego wyczucia koloru. Inne, nawet jej podróbki, wydają się mi
              tandetne...

Dajcie znać co i jak, pleasesmile
              • anjazzielonego Re: Aniaop, jak twoje zamówienie? 18.09.09, 06:00
                Nie pocieszę Cię, Mielin - ja nadal czekam....
                Wszystko ponoć jest gotowe (mail z 14.09), ale nie otrzymałam maila z podsumowaniem do zapłaty i danymi bankowymi, ani info, kiedy paczka zostanie wysłana.
                • anjazzielonego czy ktokolwiek ma kontakt z p. Magdą? 21.09.09, 08:35
                  dziewczyny,

czy którakolwiek z Was dostaje maile od p. Magdy?

ja jestem już znużona i zniechęcona tym czekaniem, czekaniem, czekaniem....
                  • aniaop Re: czy ktokolwiek ma kontakt z p. Magdą? 21.09.09, 09:25
                    Ja dostalam maila wlasniesmile Napisala, ze wszystko juz jest gotowe.
                    Czyli 2 tyg, wiec jak dla mnie zupelnie ok, zwlaszcza, ze jest po
                    wypadku i gro czasu zajmuje JEJ rehabilitacjasad
              • minkapinka Re: Aniaop, jak twoje zamówienie? 21.09.09, 08:37
                a ja znalazlam na allegro pania, ktora robi fajne rzeczy. Własnie
                czekam smile. Po 30 minutach dostałam meila ze zdjęciem z wydzierganą
                próbką kolorów.
                • malowanka06 Re: Aniaop, jak twoje zamówienie? 21.09.09, 08:42
                  nie pisz,że znalazlas, tylko napisz od razu kogobig_grin
                  • kaliaa Re: Aniaop, jak twoje zamówienie? 21.09.09, 09:23
                    minkopinko daj namiary na priv na ta Pania.
                    • anjazzielonego Re: Aniaop, jak twoje zamówienie? 21.09.09, 09:33
                      Wrzuć na forum namiarysmile
                      • agni71 Re: Aniaop, jak twoje zamówienie? 21.09.09, 09:43
                        Podłączam sie do prośby o podanie namiarów, najlepiej na forum, moze
                        byc na priva, jak ci latwiej. Czy pani ma równie dobre wyczucie
                        kolorów co anilorak? Bo u A. to sie boje zamówić - robiłam próbe
                        zamówienia wczesna wiosna i nic z tego nie wyszlo, boje sie, ze
                        zamówie teraz, a dostane za rok sad A jednak jej dzieła najbardziej
                        mi sie podobają....
                        • kinas3 polecam 50ulacz 21.09.09, 10:20
                          Ja zamawiam u pani o niku 50ulacz na allegro.
                          Zamowienia realizowane bardzo szybko, doskonały kontakt i fotka z
                          zamówienia. Polecam tą panią bardzo bo nigdy się nie zawiodłam na
                          jej robótkach smile

https://www.suwaczek.pl/cache/76f977d81a.png
                          • anjazzielonego Anilorak..... 21.09.09, 10:55

czuję się wyjątkowo " miło" czytając, że kilka z Was dostało dziś mail (wiem z forum i z prywatnej korespondencji z dziewczynami), a ja piszę i piszę, proszę o odpowiedź, i jedna wielka d..pasad

• anjazzielonego Minkapinka!!! 21.09.09, 13:14
      czy możesz zdradzić, co to za babka z allegro????
      • malowanka06 Re: Minkapinka!!! 21.09.09, 13:40
        to pani podana przez minkapinke
        beata_michalska1
        • anjazzielonego Re: Minkapinka!!! 21.09.09, 13:58
          Znam.
          Mamy fajne 2 zestawy.
        • carpediem30 beata_michalska1 - nie polecam ! 21.09.09, 14:07
          Ja niestety absolutnie nie polecam pani o nicku beata_michalska1 sad

Zamówiłam u niej getry i beret i nie jestem zadowolona sad Owszem, dostałam zdjęcie zrobionych rzeczy ale "od frontu", natomiast tył robótki pozostawiał wiele do życzenia. Ja nie wiem gdzie ta Pani nauczyła się łączyć ze soba kawałki dzianiny, ale tak widocznych, grubych szwów to ja nawet dziergając kiedyś w szkole na technice nie robiłam big_grin
          Zobaczcie zresztą same:
          img36.imageshack.us/i/getry.jpg/
          Owszem moja wina bo nie dopytałam, ale wydawało mi się oczywiste, że getry na drutach robi się w okrążeniach na 5 drutach bez konieczności zszywania potem. Sama takie robiłam kiedyś w szkole na pracach technicznych. Cóż może jestem przewrażliwiona, ale wydaje mi się, że jak ubiorę córce te getry to tylko szew będzie widać... sad

Także niestety wystawiające panie różne mają umiejętności, dla mnie Anilorak jest absolutną mistrzynią i ciężko mi już będzie zaryzykować gdzie indziej smile
          • carpediem30 Re: beata_michalska1 - nie polecam ! 21.09.09, 14:10
            carpediem30 napisał:

> Zobaczcie zresztą same:
            > img36.imageshack.us/i/getry.jpg/

Chcę tylko dodać dla jasności, że na zdjęciu jest prawa strona robótki (nie lewa)..
          • anjazzielonego Re: beata_michalska1 - nie polecam ! 21.09.09, 14:11
            po prostu nie dopytałaś, czy to są getry bezszwowe, robione na 5 drutach. Wiele pań z allegro takich nie robi, bo są trudniejsze!
            ja ostatnio nawet od Anilorak mam właśnie takie, ze szwem z tyłu, takie miałam też o Lunki.

Wiem, sama lubię bezszwowe, ale jeśli w opisie nie jest to wyraźnie zaznaczone, to trzeba dopytać, bo raczej są ze szwem, który tak właśnie wygląda.
            • anjazzielonego Carpediem 21.09.09, 14:13
              ja absolutnie nie tłumaczę tej babki, bo zamówiłam u niej raz, jakoś mam większy
              sentyment do innych pań, ale moje getry ze szwem od innych babek z allegro
              właśnie tak wyglądały, wcale nie lepiej....

Wniosek: trzeba wyraźnie zamawiać bezszwowe!

• asia_i_p off topic - hura!!! 22.09.09, 15:43
                Właśnie się dowiedziałam, że umiem robić getry!
                A myślałam, że tylko szalik.
                To się biorę do roboty smile.
    • majarzeszow Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 21.09.09, 13:29
      ja zamowilam komplet (beret, szaliczek i getry) u jednej pani na allegro. po
      zapytaniu dostalam maila w ciagu 15 minut ! potem wymienilysmy sie mailami
      uszczegolawiajacymi zamowienie. termin - czekania 2 tygodnie. i faktycznie, po
      rowno 2 tygodniach dostalam linka do aukcji, zeby zalicytowac. od razu wplacilam
      pieniadze (to bylo w sobote), wiec pewnie dzis sie zaksiegowal i czekam na
      przesylke.

kto chetny na namiar i obejrzenie mojego zamowienia (a jest cuuuuudne !!!!
      sliwkowe !!!!) - prosze piszcie na zjaba@wp.pl
    • sylki Re: Anilorak - ma ktoś kontakt? 21.09.09, 22:44
      Ja ostatnio kupowałam kpl od Pani o nicku skarabeusz777
      Czas oczekiwania dość krótki, Pani odp na maile szybko i konkretnie.
      Jakość wykonania rewelacyjna. Mogę wysłać fotki na maila, bądź jak
      chcecie wkleję tu,ale dopiero jutro
      • malowanka06 skarabuesz-nie polecam 22.09.09, 15:19
        A ja nie polecam skarabeusz.
        Owszem na maile szybko odpisywala, termin dala tydzien.Po czym
        wyslalam jej zdjecia czapeczek ktore chce, w tym jedno od innej pani
        jako wzor i nagle ton maili sie zmienil, oschle poinformowala mnie
        ze nie zrobi zamowienia, zaslaniajac sie rzekomo rodzina z Niemiec,
        brakiem czasu itp.Ogolnie jej strata-nie chciala zarobic to
        zamowilam u kogos innego.Czas jak widac ma gdyz wystawia stale nowe
        aukcje
        • pchelka831 Re: skarabuesz-nie polecam 22.09.09, 16:59
          Podejrzewam, że pani po prostu nie miała wzoru,a rozpracowanie ze zdjęcia jest
          bardzo ciężkie i pracochłonne- mogło jej się to nie opłacać. Ja w takim wypadku
          podaje czas rzeczywisty realizacji takiego ekstra zamówienia , nową cenę ,a
          klientka ma podjąć decyzje czy się zgada na takie coś ,a nie w taki czy inny
          sposób wykręcam się z umowy rodzina i innymi pierdołami.
    • mikio6 skarabeusz777-polecam 22.09.09, 16:52
      Nawiazujac do postu malowanka06.Sama nieraz chce skorzystac z pomocy w
      zrobieniu na drutach badz szydelku i wiem ile czasu pochlania wyczarowanie
      najmniejszej drobnostki...nie piszac juz o okropnym wyniku:corki maja w co
      ubierac lalki((owszem nie mam wprawy,ale Panie maja tylko dwie rece..Zamawialam
      u wymienionej Pani nie raz(dzieki wlasnie forum),jestem przesuper
      zadowolona.Chcialam domowic jeszcze cos i niestety Pani rowniez mi
      odmowila,zapraszajac po polowie pazdziernika(na wieksze zamowienie)pojedyncza
      rzecz okolo dwoch tygodni.Forum sluzy aby pomoc a nie niepolecac tylko dlatego
      ze ktos nie moze zrealizowac zamowienia!!!!
    • wiktoria04.3 Tu skarabeusz777 22.09.09, 17:27
      Witam.Przed paroma minutami zalożyłam konto.Nie znam zasad fukcjonowania
      forum.Zrobiłam to po mailach jakie dostaje po napisaniu postu Pani
      malowanka06.Wyżej wymieniona Pani zapomniała napisac ze z malenkiego zamówienia
      o ktory pytala zrobiła na koniec duża sterte dla swoich dziewczynek.Prawdą jest
      to iż odpisałam o odwiedzinach rodziny,ale tak to juz jest że w Niemczech na
      poczatku pażdziernika chłopcy maja przerwa szkolna i korzystajac z tego rodzina
      przyjeżdza.Poza tym,mam zamówienia które staram sie realizowac wg przyjetych
      zamowien.Chcę aby kupujacy byli zadowoleni i nie życze sobie takich
      niejasności.To tyle...
      • carpediem30 Re: Tu skarabeusz777 22.09.09, 17:58
        Skoro się Pani zalogowała to chciałabym zadać pytanie o wykończenie getrów: czy robi Pani w okrążeniach czy ze szwem. Jeżeli ze szwem to czy wygląda on lepiej niż na zdjęciu jakie wkleiłam kilka postów wyżej? Ile kosztowałyby u Pani getry zrobione w okrążeniach (na 5 drutach)?
        • pchelka831 Re: Tu skarabeusz777 22.09.09, 18:12
          Wysłałam do pani wiadomość na gazetkowy z moją propozycją.
          • wiktoria04.3 Re: Tu skarabeusz777 22.09.09, 18:25
            Ha!ha! poczty nie zalozylam..Getry sa zrobione na okraglo,bez zszywania
            • malowanka06 Re: Tu skarabeusz777 22.09.09, 19:23
              Poczta jest zakładana automatycznie, na samej górze jest
              napis:poczta, wystarczy kliknąć i można pisać/czytać
              Jeśli sterta to 4 czapeczki to ma Pani pojęcie o wielkości
              O jakości towarów się nie wypowiadam bo nie dane mi było sprawdzić
              a jeśli ktoś by chciał zarobić, zrealziować zamówienie mógł napisać-
              rodzina itp ale za 2,3,4 tygodnie mogę wykonać, czy się pani zgadaza.
              Nie to nie-ktoś inny zarobi.
              Pozdrawiam
              • sylki Re: Tu skarabeusz777 22.09.09, 19:54
                Widocznie faktycznie musiało coś być skoro dostałaś odmowę.
                Ja zamawiając, bez problemu dogadałam się z Panią, co do całego
                kompletu czyli beret, czapka, szalik i getry. Na dodatek miałam tyle
                pytań z którymi "skarabeusz777" nie miała problemów. Doradziła też
                mniejszy rozmiar czapki i beretu niż zamówiłam. Na całość czekałam
                może tydzień. Z czystym sumieniem będę polecać zakupy u tej Pani.

Getry są śliczne, zresztą jak cała reszta smile
                • anjazzielonego dziś dostałam przesyłkę od P. Magdy:) 25.09.09, 11:08
                  paczka właśnie dotarłasmile
                  • aniaop Re: dziś dostałam przesyłkę od P. Magdy:) 25.09.09, 11:21
                    To moze moja tez niedlugo? Tylko, ze ja jeszcze nie zaplacilam, bo
                    nie mam numeru kontasad, bo zgubilam gdzies staaaare maile z
                    poprzednich zamowien...
                    • anjazzielonego Re: dziś dostałam przesyłkę od P. Magdy:) 25.09.09, 11:29
                      Aniu,
                      ja też nie płaciłam - p. Magda nadała w środę, wczoraj miała podać kwotę i dane bankowe, czekam.

Nie dostałam wszystkich rzeczy, nie ma 2 golfików, muszę dopytać, czy będą zrobione, czy na razie nie.
                      • anjazzielonego czy p. Magda Wam odpisuje? 13.10.09, 08:35
                        Epopei ciąg dalszy....

Czy któraś z Was jest obecnie w kontakcie z p.Magdą?

pytam, ponieważ od 02.10 nie odpowiada na maile, na sms, nie odbiera telefonu....

Po otrzymaniu przesyłki radośnie napisałam, że doszła - a w domu okazało się, że dostałam jedną tunikę w złym odcieniu (miała być do kompletu z wcześniej zrobionymi beretem i getrami), napisałam, p. Magda przeprosiła i potwierdziła, że 02.10 wyśle dobrą, razem z 2 golfikami, których wcześniej nie przysłała.

i od 02.10 nie mam żadnych informacji...
                        A tego dnia rozliczyłam się za całość (zapłaciłam za wszystko).

Coraz zimniej, paskudniej, te rzeczy mi potrzebne...
                        Reszta zestawu leży i czeka, aż dojdą golfiki i tunika......
                        • mshume Re: czy p. Magda Wam odpisuje? 13.10.09, 09:03
                          Ja w zeszłym tygodniu odebrałam berecik (czekałam tydzień od wpłaty), chciałam
                          jeszcze cos domówic, ale nie dostałam jeszcze odpowiedzi. Ale berecik jest uroczy smile
                          • aniaop Re: czy p. Magda Wam odpisuje? 13.10.09, 10:16
                            A ja w zeszlym tyg dostalam rzeczy, za ktore nie zaplacilam i
                            zaplacic nie moge, bo nie mam danych do przelewuuncertain
                            • pchelka831 Fenomen pani Magdy 13.10.09, 10:27
                              Obserwuje ta dyskusje od początku i kilka innych wcześniejszych wątków na temat
                              pani Magdy. Rozumiem ze robi super rzeczy za niezłą cenę, ale nie rozumiem was
                              że się dacie ładować w takie coś, rozumiem obsuwa z terminami może się zdarzyć
                              raz na jakiś czas (dziecko chore, choroba pani Magdy), ale nie notorycznie i
                              brak odpowiedzi na listy.
                              • anjazzielonego Dostałam właśnie paczkę! 13.10.09, 11:09
                                Właśnie dostałam przesyłkę - minutę temu był listonoszsmile
                                no, teraz wszystko jest raczej na 100% takie, jak zamawiałam, i tuniczka, i golfikismile

No i mamy nasze całe kompletysmile
                                • martulka79 anjazzielonego 13.10.09, 14:05
                                  Gdybyś mogła pokazać te swoje cuda? To musi byc chyba bardzo piekne,
                                  jak okupione takimi nerwami,czekaniem i zniecierpliwieniem.
                                  • annulak Re: anjazzielonego 13.10.09, 14:12
                                    Ja też poproszę o zdj zwłaszcza tuniczki,bardzo jestem ciekawa jak to wychodzi,Pzdr
                                    • anjazzielonego Re: anjazzielonego 13.10.09, 14:20
                                      dziewczyny,

jasne, zdjęcia są na fotoforum p. Magdy, z tym, że nasza tunika i golfik różowy są w zupełnie innym odcieniu różu, takim jak beret i getry, bo ten ze zdjęcia golfiku to ten pomylony kolor:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1981186,2,2,IMG-0247.html
                                      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1981185,2,3,IMG-0245.html
                                      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1981163,2,20,wer57yru.html

Na dzieciach te rzeczy wyglądają o niebo lepiej.
                                      • anjazzielonego może jutro wrzucę jakieś zdjęcia 13.10.09, 14:28
                                        dodatkowesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka