18.02.10, 20:05
nie wiem jak to zrobić z ulgą na dziecko...

Żadne z nas z osobna nie zapłaciło takiej kwoty podatku (1117 chyba), ale razem już tak- i to więcej.

Jak mam to odliczyć teraz- rozbić na miesiące? Powiedzmy ja odliczam do czerwca, a mąż od czerwca do końca roku?????

dziękuję za pomocsmile
Obserwuj wątek
    • akseinga Re: pity..... 18.02.10, 20:08
      Rozliczyć się wspólnie, jeżeli oczywiście spełniaci warunki ( pozostajecie
      w związku małżeńskim przez cały rok podatkowy) zaliczki będą zsumowane i
      będzie od czego odliczyć.
      • gooochab Re: pity..... 18.02.10, 20:12
        Tak, rozliczamy się wspólnie.
        Tylko tą ulgę odlicza się od podatku mojego, albo męża, a tam są te rubryki osobno... Nie wiem jak to wpisać. Nikt mnie nie wezwie do wyjaśnienia, jeśli napiszę całość np na mnie?
        • akseinga Re: pity..... 18.02.10, 20:18
          Najważniejsze to aby kwota odliczenia nie przekroczyła kwoty zaliczki na
          podatek wykazanek w pit od pracosawcy. Np u siebie odliczasz do wysokości
          swojej zaliczki a mąż różnice pozostałą do odliczenia.
          • gooochab Re: pity..... 18.02.10, 20:21
            Aha, no właśnie o to mi chodzismile))

A czy muszę zaznaczać te miesiące? Czy to mnie nie dotyczy (moje dzieco ma już 2 lata, więc należy się za pełny rok.
            • akseinga Re: pity..... 18.02.10, 20:27
              Rozliczasz całą ulgę nie ważne za jekie miesiące kto.
              • gooochab Re: pity..... 18.02.10, 20:32
                Baaardzo Ci dziękujęsmile))
                • akseinga Re: pity..... 18.02.10, 20:40
                  Cieszę się, że mogłam pomóc smile
    • milosz368 Re: pity..... 05.04.14, 12:23
      Zostało ci niewiele czasu, by się rozliczyć a nie wiesz jak się za to zabrać? Nic prostszego. Wejdź na pomocdzieciom.eu i przekonaj się, że istnieją darmowe i błyskawiczne programy do rozliczeń. Przy okazji możesz przekazać 1% podatku na chore dzieciaki- podopiecznych Obywatelskiej Fundacji Pomocy Dzieciom. Wpisz KRS 0000140007 w odpowiednie pole.
      • nini6 Re: pity..... 08.04.14, 09:09
        milosz368 vel mandarynka891 przestań spamować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka