anies75 24.05.05, 22:15 czy ktos wie jakie sa koszty takiego pozwu ? i kto je ponosi ? i ile sie czeka od złozenia pozwu do koncowego wyroku ? Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pune Re: pozew o alimenty ... 01.06.05, 14:56 nie placi sie za postępowanie w sprawie o alimenty.W pozwie trzeba zaznaczyc o zwolnienie z kosztów postepowania na rzecz małoletniego dziecka.Ja osobiście czekalam miesiąc na sprawe o alimenty. Życze powodzenia Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
sarka7 Re: pozew o alimenty ... 02.06.05, 02:05 > i ile sie czeka od złozenia pozwu do koncowego wyroku ? nie ma reguły... może sie skończyć na pierwszej rozprawie, może też trwać rok albo dłużej...dobrze jest w pozwie złożyć także wniosek o zabezpieczenie powództwa alimentacyjnego ( chyba tak to się nazywa) na czas trwania rozprawy o alimenty. Musisz troche pogooglowac, w necie jest sporo informacji na ten temat. Ja to przerabiałam kilka lat temu, więc nie wiem czy coś się w prawie nie zmieniło od tego czasu. Zyczę szczęścia i powodzenia w sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś