susu1 25.01.06, 12:20 czy wiecei moze jakie dokumenty sa potzrebne zeby zlozyc wniosek w ZUSie o urlop wychowawczy??? na pewnoe swiadectwo pracy, a co dalej...? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fridda Re: urlop wychowawczy 25.01.06, 12:26 Żeby skorzystać z urlopu wychowawczego należy mieć umowę o pracę, nie składa się wniosku do ZUS-u, tylko do pracodawcy.W sumie to tak naprawdę nie wiem o co Ci chodzi? Jakie świadectwo pracy? Zajrzyj na Prawo i Pieniądze tam znajdziesz na temat urlopu wychowawczego wiele cennych informacji. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
susu1 Re: urlop wychowawczy 25.01.06, 12:30 no tak, a w pracy mi powiedzieli (bo skonczyla mi sie umowa o prace na czas okreslony), ze wystawia mi swiadectwo pracy i musze sie z tym udac do ZUS'u... to ja juz sama nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aniam241 Re: urlop wychowawczy 25.01.06, 12:38 Aby dostac urlop wychowawczy musisz byc pracownikiem. Jezeli nie masz umowy to urlop wychowawczy sie nie nalezy. Jestem co do tego pewna na 100%. Jezeli mialabys jeszcze umowe to o przyznanie urlopu wychowawczego dokumenty sklada sie do pomocy spolecznej nie do zusu Odpowiedz Link Zgłoś
kiewlakis Re: urlop wychowawczy 25.01.06, 12:47 1.stałe zatrudnienie, 2.zaświadczenie od pracodawcy o rodzaju zatrudnienia (umowa na czas nieokreślony) i zgoda od pracodawcy na wykorzystanie ur. wychowawczego, 3. zaświadczenie o dochodach Twoich i męża z urzędu skarbowego, 4.zaświadczenie z ZUS-u o zgłoszeniu Ciebie do ubezpieczenia przez pracodawcę Odpowiedz Link Zgłoś
susu1 Re: urlop wychowawczy 25.01.06, 12:56 no to ładnie mnie w błąd wprowadzili.... nie rozumiem, jak takich informacji moze udzielac osoba ktora pracuje w dziale personalnym... jednym slowem supewr- urlop mi sie jednak nie nalezy... Odpowiedz Link Zgłoś