Dodaj do ulubionych

urlop wychowawczy

25.01.06, 12:20
czy wiecei moze jakie dokumenty sa potzrebne zeby zlozyc wniosek w ZUSie o
urlop wychowawczy??? na pewnoe swiadectwo pracy, a co dalej...?
Obserwuj wątek
    • fridda Re: urlop wychowawczy 25.01.06, 12:26
      Żeby skorzystać z urlopu wychowawczego należy mieć umowę o pracę, nie składa
      się wniosku do ZUS-u, tylko do pracodawcy.W sumie to tak naprawdę nie wiem o co
      Ci chodzi? Jakie świadectwo pracy? Zajrzyj na Prawo i Pieniądze tam znajdziesz
      na temat urlopu wychowawczego wiele cennych informacji. Pozdrawiam serdecznie.
      • susu1 Re: urlop wychowawczy 25.01.06, 12:30
        no tak, a w pracy mi powiedzieli (bo skonczyla mi sie umowa o prace na czas
        okreslony), ze wystawia mi swiadectwo pracy i musze sie z tym udac do ZUS'u...
        to ja juz sama nie wiem.
        • aniam241 Re: urlop wychowawczy 25.01.06, 12:38
          Aby dostac urlop wychowawczy musisz byc pracownikiem. Jezeli nie masz umowy to
          urlop wychowawczy sie nie nalezy. Jestem co do tego pewna na 100%. Jezeli
          mialabys jeszcze umowe to o przyznanie urlopu wychowawczego dokumenty sklada
          sie do pomocy spolecznej nie do zusu
    • kiewlakis Re: urlop wychowawczy 25.01.06, 12:47
      1.stałe zatrudnienie,
      2.zaświadczenie od pracodawcy o rodzaju zatrudnienia (umowa na czas
      nieokreślony) i zgoda od pracodawcy na wykorzystanie ur. wychowawczego,
      3. zaświadczenie o dochodach Twoich i męża z urzędu skarbowego,
      4.zaświadczenie z ZUS-u o zgłoszeniu Ciebie do ubezpieczenia przez pracodawcę
    • susu1 Re: urlop wychowawczy 25.01.06, 12:56
      no to ładnie mnie w błąd wprowadzili.... nie rozumiem, jak takich informacji
      moze udzielac osoba ktora pracuje w dziale personalnym... jednym slowem supewr-
      urlop mi sie jednak nie nalezy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka