Dodaj do ulubionych

płace w ksiegowości

27.03.06, 12:42
Witam i proszę Was o pomoc. Szukam pracy i jak to na rozmowach, pada pytanie
o moje wymagania finansowe.Czy mogłybyscie mi pomóc w uśrednieniu jak mniej
więcej płacą w tym zawodzie. Chodzi mi o Poznań, wyzsze wykształecenie
kierunkowe, praktyka 7 letnia, ogólnie znam całą ksiegowość. Słaba strona -
języki, tylko znajomość podstawowa.Z góry dziekuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • be.em Re: płace w ksiegowości 27.03.06, 12:44
      nasza główna w lubuskiem zarabia 7 brutto
    • mila2712 Re: płace w ksiegowości 27.03.06, 13:15
      jestem główną księgową w jednostce budżetowej w mieście liczącym 12 tyś osób-
      skończyłam studia ekonomiczne, mam 5 letnią praktykę, znam jeden język obcy a
      zarabiam na czysto 1360 zł może w firmach prywatnych masz szansę na dużą kasę w
      budżetówce nie bardzo
      pozdrawiam
    • iwles Re: płace w ksiegowości 27.03.06, 13:24
      A nie możnaby wybrnąć z tego, nie podając kwot? Np., że swoje wymagania
      dostosujesz do możliwości finansowych firmy.
      A ponieważ będziesz pracować w księgowości, więc te możliwości poznasz na
      bieżąco smile

Zależy faktycznie, jaka to firma i w jak dużym mieście. Moja mama była księgową
      ze średnim wykształceniem, tylko z dużo większym stażem - praca w budżetówce -
      płaca - ok. 2.500 brutto.
    • kachwi1 Re: płace w ksiegowości 27.03.06, 14:34
      nie, niepodawanie wymaganej kwoty to kiepski pomysł. jak przeprowadzam rozmowy
      o pracę i pytam się, jakie są wymagania finansowe, i osoba zainteresowana nie
      potrafi mi powiedzieć, plącze się i mota, to bardzo kiepsko taką osobę
      odbieram. jako niekonkretną. generalnie - szanse u mnie maleją.
      księgowe w stolicy, w firmie prywatnej, ze znajomością języka obcego - od 8.000
      brutto do góry. bez znajomości języka - niestety nie potrafię powiedzieć.
      • kasiapro1 Re: płace w ksiegowości 27.03.06, 14:37
        To w Coca-coli 8 tys nie zarobisz!!!
        Dobra pensja to 3 tys brutto,niestety w dziale ksiegowania,vat-u i itp-Warszawa
      • lilithh Re: płace w ksiegowości 29.03.06, 15:27
        8 tys?
        Główna ksiegowa - owszem, nawet wiecej. Ale tez i odpowiedzialnośc ogromna...

Zwykły pracownik działu ksiegowości - znacznie mniej (zależy od firmy i miasta).
        Znam pracowników (początkujacych co prawda...) zarabiajacych 1000zł brutto.
    • masno Re: płace w ksiegowości 27.03.06, 15:21
      Dzięki za odpowiedzi i proszę o więcej. Ja też myślę , że niepodawanie kwoty to
      błąd. Jednak teraz jest taka rozpiętość, że trudno się zorientować. Wiem ile
      zarobiam teraz w firmie małej, prywatnej ale nie wiem jakie są ogólnie stawki,
      tym bardziej w duzych firmach. I tak samo nie orientuję się w szczeblach, no
      główna najwięcej ale jak z pozostałymi - a nie zawsze szukają głównej.
      • eliza34 Re: płace w ksiegowości 27.03.06, 16:27
        Mogę Ci podpowiedzieć, bo siedzę tak jak Ty w tym zawodzie 12 lat z tym ,ze
        biegle jeden język obcy. Mam też dużo koleżanek w róznych firmach np. 2-ie ze
        stażem ok.5-8 lat i jez. obcym zarabiają w stolicy jako samodzielne księgowe w
        firmach z kapitałem zagranicznym ok. 4000-5000 brutto . Nie widziałam zarobków
        na stanowisku samodzielnej księgowej ok. 8000 brutto. Jedna z Agencji Pracy dla
        księgowych miała ostatnio jeszcze stanowiska z opisem i płace (wyjątkowo)-
        polecam jeśli jeszcze tak jest to zajrzyj na : www.f-a.waw.pl.
        Jesli chodzi o stanowisko Głównej/Głównego Ksiegowego to jest duża rozpiętość:
        małe firmy zagraniczne są w stanie dać 6-9 brutto, większe 7-11 brutto. Nie
        wiem ile zarabia się w naprawdę dużych , bo widziałam firmę 200 mln.
        obrotu /ponad 100 pracowników i Główna 10-11 brutto,a w innej o takich samych
        parametrach Głowna ok. 20 brutto.
        Eliza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka