Dodaj do ulubionych

wniosek o zas.rechabilitacyjny--a pracodawca.

19.05.06, 11:51
Dziewczyny moze ktora mi poradzi mam zlozyc wniosek o rechabilitacyjny do
ZUSU i dalam tydzien temu zeby wypelnil mi pracodawca a on sie nie kwapi do
tego albo go nie ma albo zapomnial wziasc od ksiegowej papiery niewiem czy
jest moze jakis przepis ile moze mu to trwac czy jest bez karny (dodam ze
ksiegowa nie pracuje w tym zakladzie i dlatego nie wiem jak by sie z nia
skontaktowac)moze ktoras wie co w takim przypadku zrobic...
Obserwuj wątek
    • adi7903 Re: wniosek o zas.rechabilitacyjny--a pracodawca. 19.05.06, 12:17
      witam

nie wiem, czy Ci pomogę, bo miałam trochę inny problem z pracodawcą, ale...
      dałam szefowej papiery do wypełnienia i też czekałam na nie ponad tydzień.
      Wreszcie dostałam i wszystkie druki zawiozłam do ZUS-u. Okazało się, że
      niektóre pozycje były źle wypełnione i powinnam je dac do poprawy. Jednak pani
      z ZUS-u powiedziała, że mam podac telefon do zakładu pracy i niech ZUS się z
      nimi kontaktuje w razie wątpliwości. Tak zrobiłam i zaoszczędziło mi to czasu i
      nerwów. Mam nadzieję, że i Ty rozwiążesz swój problem bez większych stresów.
      Pozdrawiam
      • aczka2 Re: wniosek o zas.rechabilitacyjny--a pracodawca. 19.05.06, 15:35
        Ja już czekam 2 tygodnie...i nic, a to przecież kilka informacji i
        pieczątka...Powinni być karani za nie wykonywanie takich rzeczy w czasie. Dodam,
        że wniosek powinno się wysłać 6 tygodni przed upływem płatnego zwolnienia, a ja
        swój od pracodawcy dostałam 4 tygodnie przed, a od 2 tygodni czekam, aż wypełnią
        druk zusowski, z czego wynika, że zostają mi niecałe 2 tygodnie na oddanie
        dokumentów. Martwię się, że odrzucą mój wniosek od razu, a codzienne
        wydzwanianie do pracodawcy nic nie daje...
        • guzmania Re: wniosek o zas.rechabilitacyjny--a pracodawca. 19.05.06, 15:41
          Ja miałam podobną sytuacje, przez prcodawce i fanaberie ZUSu zamiast 6 tyg
          przed terminem, oddałam dokumenty 2 tyg przed...W dodatku kobieta mnie
          nastraszyła, że wezwą mnie na komisję, więc czekam teraz na wezwanie.
          • the_dune Re: wniosek o zas.rechabilitacyjny--a pracodawca. 19.05.06, 15:50
            Ze strony pracodawcy - wszystko było ok i na czas, złożone w ZUS-ie w terminie,
            ale... dostałam wezwanie na komisję lekarską i idę w najbliższy wtorek sad((
            pozdrawiam,
            diuna
            • 8monia1 BHP 19.05.06, 15:57
              dziewczyny na wywiadzie zawodowym (druk N-10) na końcu jest miejsce na podpis i
              pieczęć inspektora BHP. Sekretarka powiedziała (wypełniając wywiad przy mnie) tu
              nie będziesz miała pieczątki, bo nie mamy BHP-owca... Czy jest to możliwe, żeby
              w zakładzie pracy nie było BHP-owca i czy przyjmą mi takie dokumenty gdzie jest
              tylko pieczęć zakładu pracy i kierownika???
              • mineko1 Re: BHP 19.05.06, 16:44
                Przyjmą. Mnie przyjeli, a tez mialam tylko podpis i pieczatke kierownika
                • 8monia1 Re: BHP 19.05.06, 17:11
                  Dzięki Mineko smile))
                  • monias3 Re: BHP 19.05.06, 17:55
                    mi tez przyjęli bez podpisu bhp-owca
                    • irek0304 dzieki serdeczne 19.05.06, 22:04
                      dziekuje wszystkim za odpowiedzi mnie tez sie wydaje ze pracodawca ma problem z
                      pieczatka BHP bo napewno w zakladzie takiego nie maja.
                      Mysle ze w koncu wyda mi te papiery narazie nawet interwencja meza nie pomaga
                      cochwile sie wymigoje.
                      Pozdrawiam wszystkich...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka