Dodaj do ulubionych

komisja zus

24.08.06, 14:23
cześć dziewczyny!
właśnie dostałam polecony z zusu że mam się stawić na badanie które
przeprowadzi lekarz orzecznik zakładu. mam zabrać ze sobą dowód i posiadana
dokumentację medyczną (jeżeli znajduje się ona w posiadaniu)- tak pisze.
jestem na zwolnieniu bo skraca mi się szyjka i jest miękka, tylko mam prblem
bo w dokumentach które posiadam nigdzie to nie pisze, a mój lekarz jest na
wakacjach. chciałam zapytać czy w razie braku takiego zaświadczenia moga mi
nie przyznać chorobowego, a gdybym powiedziała, że doniosę. co myślicie?
Obserwuj wątek
    • mariola1315 Re: komisja zus 24.08.06, 14:59
      Powiedz mi czy w dokumentacji medycznej, w przychodni do której chodzisz jest o
      tym wzmianka? Bo jeśli tak, to jedź do tej przychodni i poproś,żeby wydrukowali
      Ci przebieg Twojej całej ciąży. I to dostarcz do ZUS-u.
      Sorki że pytam, z jakiego jesteś miasta?

Mateuszek ma
      Czekamy na Synka...
      • aniak37 Re: komisja zus 24.08.06, 15:41
        nie musiasz tego miec wystarczy ze zonbaczy ze w ciąży jestes tez lekarz
        orzecznik nie jest ginekologiem.To tylko formalność. Pierwszy raz slysze zeby
        dziewczyne w ciąży wzywali.
        • doral2 Re: komisja zus 24.08.06, 15:53
          chorujesz na coś innego oprócz ciąży??
      • kasiunia_bw Re: komisja zus 24.08.06, 17:27
        W liście nie pisze typowo że to komisja tylko że mam się stawić na badanie
        które przeprowadzi orzecznik zakładu, ale to chyba to samo. chodzę prywatnie do
        gin z Krakowa a mój "kochany ZUS" jest w chrzanowie. zbaczymy, najwyzej powiem
        jak jest to znaczyże jest na urlopie, zaswiadczenie jesli jest potrzebne to
        doniosę, wezmę ze sobą te papiery które mam tzn. m.in kartę ciąży i zobaczymy
        co będzie. Nie wiedziałam że nawet kobiet w ciązy się czepiają
        • maycia Re: komisja zus 24.08.06, 18:07
          czesc, tak sie akurat sklada ,ze niestety pracuje w zusiesmile a dokladnie w
          wydziale orzecznictwa lekarskiego.powiem ci jak to u nas wyglada. z regoly
          ciezarne nie sa wzywane ale jak sie zdazy to najlepiej doslac zaswiadczenie od
          lekarza leczacego ,ze nie mozesz sie stawic na badanie bo jestes w ciazy .a
          gdybys miala swoja kartoteke to ja skseruj i dolacz .mozesz napisac
          usprawiedliwienie,ze nie mozesz sie stawic na badanie ze wzgledu na zle
          samopoczucie. wysli to usprawiedliwienie z ksero kartoreki a wtedy sprawe
          zakoncza na podstawie dokumentacji.mozesz tez zadzwonic to wydzialu
          orzecznictwa i powiedziec ze nie przyjdziesz na badanie i doslesz dokumentacje.
          tak sie u nas to robi. a co do przedluzenia swiadczen rehabilit. to ciezarnym
          zawsze przedluzaja jezeli okres zasilkowy sie konczy a ty jeszcze nie
          urodzilas. pozdrawiam
    • maycia do kasiuni-bw 24.08.06, 18:13
      wystarczy ze dolaczysz jakakolwiek dokumentacje (karte ciązy wypisy ze szpitala
      itp. ) chodzi tu poprostu o to zeby mieli cos w aktach ze jestes w ciazy. nie
      denerwuj sie tak , lekarz tylko przejrzy kartoteke. ale najlepiej zrob jaki ci
      juz napisalam
    • daaisy1 Re: komisja zus 25.08.06, 08:48
      a z jakim wyprzedzeniem dostałaś wezwanie, pytam w jakim czasie od otrzymania
      wezwania masz się zgłosić

pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka