martyna1985 14.11.06, 17:00 10 dni temu wysłałam pewnej Pani ksiażkę, którą kupiła ode mnie na allegro. Wysłałam ją listem prirytetowym. Do dziś nie doszła. Ani żadnego potwierdzenia nadania nie mam, ani nic. Co mogę zrobić? CHyba nic prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pauzalka Re: Pieprz**** Poczta Polska 14.11.06, 17:07 My mieliśmy podobną sytuację, ale paczka priorytetowa szła do nas. Ani nadawca ani my nie dostaliśmy ani paczki, ani jakiegokolwiek zawiadomienia. Poszliśmy z reklamacjami i się okazało, że paczka czeka sobie na poczcie. Dowiedzieliśmy się przy okazji, że wszczęcie postępowania w sytuacji zaginięcia przesyłki można rozpocząć po 14 dniach od jej wysłania. Odpowiedz Link Zgłoś
martyna1985 nawet jeśli nie ma żadnego dowodu nadania?? 14.11.06, 17:09 Ta kobieta ma iśc i zobaczyć czy nie mam jej u niej na poczcie. Być moze nie zmieściła się w skrzynce i gdzieś tam leżakują...mam nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
madzesa Re: Pieprz**** Poczta Polska 14.11.06, 17:09 Daltego NIGDY nie wysyłaj niczego zwykłym listem tylko poleconym a jeszcze lepiej paczką, za te pozycje należy ci się odszkodowanie a za zwykłą przesyłkę nie!!! A co do spraw formalnych to z tego co pamiętam ( pracowałam 6 lat na poczcie) to książki nie są uznawane za drobną korespondencję ( a tylko takową można wg regulaminu przesyłać w przesyłkach nierejstrowanych - listach zwykłych)i nie można ich wysyłać w listach. Rzeczywistość wiem jest inna i przykro mi że ci zaginęła przesyłka . Odpowiedz Link Zgłoś