Dodaj do ulubionych

praca na pół-etatu

IP: *.* 28.09.02, 21:29
Witam,Zamierzam wrócić do pracy po urlopie wychowawczym na pół etatu. Czy wiecie (może z własnego doświadczenia) jak to jest z urlopem wypoczynkowym? Do tej pory przysługiwał mi urlop 28 dniowy - czy w dalszym ciągu przysługuje mi 28 dni czy tylko 14? Bede wdzieczna za Wasze odpowiedzi.Anula
Obserwuj wątek
    • Gość: agarad Re: praca na pół-etatu IP: *.* 30.09.02, 10:34
      anulka, ja własnie pracowałam na 1/2 etatu więc z własnego doświadczenia wiem jak to jest:urlopu nic nie ubywa ( a raczej jest wiecej bo urlop + dni w które nie pracujesz :-) )tylko troszke inaczej sie rozpisuje, a mianowicie:1. jesli pracujesz codziennie pół dnia to urlop bierzesz tak jak na cały etat czyli wypisujesz (z tych 28 dni) cały dzień mimo że pracujesz tylko pół dnia2. jeśli pracujesz w wybrane całe dni to chcąc iśc na dzień urlopu wypisujesz dwa dni tzn. dzień w którym powinnas pracować + dzień który zwykle masz wolnymam nadzieje że troszke ci rozjaśniłam jesli bedziesz miała jakies pytania to pisz.P.S. te 1/2 etatu przy małym dziecku to wspaniała sprawa - naprawdę polecam!agarad
      • Gość: anulaka Re: praca na pół-etatu IP: *.* 23.10.02, 22:46
        Dziekuje za informacje, balam sie, ze zmniejszy mi sie wymiar urlopu. Bardzo chcialabym przerwac urlop wychowawczy i wrocic do pracy na pol etatu - po pierwszych optymistycznych wiesciach z mojej firmy teraz okazuje sie, ze moze lepiej gdybym ten swoj urlop wykorzystala do konca... A tak sie juz "napalilam" na wyjscie z domu, poszukalam opiekunki, zaczelam sie przyzwyczajac w myslach ze zostawie dziecko w domu na te 6 godzin. Okazuje sie , ze moga wyjsc z tego nici.Pozdrawiam, AnulaPS Przepraszam ze tak pozno sie odzywam ale rzadko zagladam na forum , raczej sciagam posty na skrzynke do domu - korzystam z modemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka