Dodaj do ulubionych

najtańszy bank

15.01.07, 16:45
chcę otworzyć konto w banku. Co polecacie? Może któraś z Was ma konto w
banku internetowym i sobie chwali? Jakie są opłaty za prowadzenie konta?
Obserwuj wątek
    • mieszkowamama Re: najtańszy bank 15.01.07, 16:56
      Od kilku lat mam w mbanku. Polecam. Jeśli nie chcesz wyciągów comiesięcznych do
      domu, to prowadzenie konta 0 zł.
      • fajka7 Re: najtańszy bank 15.01.07, 18:44
        Wszystko prawda, ale pozwole sobie uzupelnic, ze mbank nie dokonuje przelewow
        zagranicznych, a ta funkcja czasami może się przydac i to zupelnie
        niespodziewanie (sama się przekonalam, choc bylam pewna, ze do niczego mi to
        nie będzie potrzebne).
        A druga sprawa to taka, ze niekiedy sa problemy z zalatwianiem spraw ze względu
        na konktakt z infolinia, a tam za kazdym razem gada się z kim innym i trzeba
        zaczynac od poczatku. Dokumenty wysyla się poczta, jakies aneksy i rozne takie
        (przy kredycie, zmianie adresu itp.), a wiadomo jak poczta obecnie „chodzi”,
        przy czym nie zawsze udaje się sprawe zalatwic i tu przykład mojego meza, który
        kwestie zmiany adresu zalatwial rok temu i do tej pory wszystko z mbanku
        przychodzi na stary adres.
        Ogolnie uwazam, ze to sprawny i na pewno tani bank, ale potrafi wyprowadzic z
        rownowagi- przykład znowu: probujac zmienic ww adres maz wysylal 4 razy
        podpisane dokumenty, które za kazdym razem były odrzucane, ponieważ komus tam
        się nie podobal meza podpis, zbyt malo podobny do wzorcowego zlozonego kilka
        lat wczesniej. W ogole nie wiadomo było jak to ugryzc, bo podpisywal się jak
        zawsze i nie miał pojecia, co zmodyfikowac, bo nie widzial tego, co oni tam
        widzieli, a pokazac mu nie mogli smile
        Osobiscie wole jednak banki z forma bankowosci internetowej, ale majace jakies
        oddzialy w poblizu, gdzie mogę pojsc i z konkretna osoba rozmawiac, ale nie
        doradze, bo nie wiem, który jest najtanszy. Sama mam konto w millennium i w
        multibanku, ale one chyba nie sa najtansze.
        A w ogole to zalezy wiele od wplywow na rachunek, bo sa rozne rodzaje kont, a
        także do jakiego bankomatu Ci po drodze.
        Tu masz porownanie:
        www.money.pl/banki/online/porownanie/oplaty/
        • joanna_kruczek Re: najtańszy bank 15.01.07, 20:00
          a jeśli chodzi o eKonto w Lucas banku? Jakie macie doświadczenia? Z opisu
          wydaje się nawet nawet...
          • gku25 Re: najtańszy bank 15.01.07, 23:05
            Mam właśnie konto w Lucas banku i jestem zadowolona. Wszelkie przelewy załatwiam
            z domowego komputera, historia transakcji jest jasna i dokładna. Myślę, że
            również zabezpieczenia są w porządku - w każdym razie jeszcze nie słyszałam o
            próbach włamań do kont Lucasa przez hackerów. Same superlatywy...Ale oczywiście
            to moja osobista opinia.
          • cantatea Re: najtańszy bank 16.01.07, 09:25
            Ja polecam eKonto-pro Lukasa, jeśli tylko możliwe jest spełnienie wymagań do
            darmowego prowadzenia (średni stan konta 5tys, wpływy miesięczne chyba 2tys).
            Wtedy faktycznie konto nic nie kosztuje, a i przelewy są darmowe.
            Dostęp zabezpieczany tokenem (bezpłatnym).
            • mamuletka Re: najtańszy bank 17.01.07, 09:26
              ja też mam w Lukas Banku i jestem zadowolona
        • joanna_poz Re: najtańszy bank 18.01.07, 10:25
          w mBanku możesz zrealizować przelew zagraniczny.
    • czajkax2 mBank 16.01.07, 22:25
      nie ma opłat za prowadzenie, ogólnie super.
      • joanna_poz Re: mBank 18.01.07, 10:27
        ja rowniez polecam mBank.
        w ciągu 4 lat posiadania konta nie zdarzyla mi się zadna sytuacja, w ktorej
        potrzebowałabym kontaktu w oddziale "stacjonarnym", więc ich brak nie jest dla
        mnie wadą.
    • jupit Re: najtańszy bank 18.01.07, 19:04
      www.vwbankdirect.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka