asiorzynka 15.01.07, 16:45 chcę otworzyć konto w banku. Co polecacie? Może któraś z Was ma konto w banku internetowym i sobie chwali? Jakie są opłaty za prowadzenie konta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkowamama Re: najtańszy bank 15.01.07, 16:56 Od kilku lat mam w mbanku. Polecam. Jeśli nie chcesz wyciągów comiesięcznych do domu, to prowadzenie konta 0 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: najtańszy bank 15.01.07, 18:44 Wszystko prawda, ale pozwole sobie uzupelnic, ze mbank nie dokonuje przelewow zagranicznych, a ta funkcja czasami może się przydac i to zupelnie niespodziewanie (sama się przekonalam, choc bylam pewna, ze do niczego mi to nie będzie potrzebne). A druga sprawa to taka, ze niekiedy sa problemy z zalatwianiem spraw ze względu na konktakt z infolinia, a tam za kazdym razem gada się z kim innym i trzeba zaczynac od poczatku. Dokumenty wysyla się poczta, jakies aneksy i rozne takie (przy kredycie, zmianie adresu itp.), a wiadomo jak poczta obecnie „chodzi”, przy czym nie zawsze udaje się sprawe zalatwic i tu przykład mojego meza, który kwestie zmiany adresu zalatwial rok temu i do tej pory wszystko z mbanku przychodzi na stary adres. Ogolnie uwazam, ze to sprawny i na pewno tani bank, ale potrafi wyprowadzic z rownowagi- przykład znowu: probujac zmienic ww adres maz wysylal 4 razy podpisane dokumenty, które za kazdym razem były odrzucane, ponieważ komus tam się nie podobal meza podpis, zbyt malo podobny do wzorcowego zlozonego kilka lat wczesniej. W ogole nie wiadomo było jak to ugryzc, bo podpisywal się jak zawsze i nie miał pojecia, co zmodyfikowac, bo nie widzial tego, co oni tam widzieli, a pokazac mu nie mogli Osobiscie wole jednak banki z forma bankowosci internetowej, ale majace jakies oddzialy w poblizu, gdzie mogę pojsc i z konkretna osoba rozmawiac, ale nie doradze, bo nie wiem, który jest najtanszy. Sama mam konto w millennium i w multibanku, ale one chyba nie sa najtansze. A w ogole to zalezy wiele od wplywow na rachunek, bo sa rozne rodzaje kont, a także do jakiego bankomatu Ci po drodze. Tu masz porownanie: www.money.pl/banki/online/porownanie/oplaty/ Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_kruczek Re: najtańszy bank 15.01.07, 20:00 a jeśli chodzi o eKonto w Lucas banku? Jakie macie doświadczenia? Z opisu wydaje się nawet nawet... Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: najtańszy bank 15.01.07, 23:05 Mam właśnie konto w Lucas banku i jestem zadowolona. Wszelkie przelewy załatwiam z domowego komputera, historia transakcji jest jasna i dokładna. Myślę, że również zabezpieczenia są w porządku - w każdym razie jeszcze nie słyszałam o próbach włamań do kont Lucasa przez hackerów. Same superlatywy...Ale oczywiście to moja osobista opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
cantatea Re: najtańszy bank 16.01.07, 09:25 Ja polecam eKonto-pro Lukasa, jeśli tylko możliwe jest spełnienie wymagań do darmowego prowadzenia (średni stan konta 5tys, wpływy miesięczne chyba 2tys). Wtedy faktycznie konto nic nie kosztuje, a i przelewy są darmowe. Dostęp zabezpieczany tokenem (bezpłatnym). Odpowiedz Link Zgłoś
mamuletka Re: najtańszy bank 17.01.07, 09:26 ja też mam w Lukas Banku i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: najtańszy bank 18.01.07, 10:25 w mBanku możesz zrealizować przelew zagraniczny. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: mBank 18.01.07, 10:27 ja rowniez polecam mBank. w ciągu 4 lat posiadania konta nie zdarzyla mi się zadna sytuacja, w ktorej potrzebowałabym kontaktu w oddziale "stacjonarnym", więc ich brak nie jest dla mnie wadą. Odpowiedz Link Zgłoś