Dodaj do ulubionych

grzyb na scianie

22.07.07, 14:01
Witajcie. Czy moze ktoras z Was wie co powinnam zrobic, bo ja sie na tym nie znam. 1,5 roku temu kupilismy mieszkanie w bloku 4 pietrowym, ktorym zarzadza wspolnota mieszkaniowa. Wyremontowalismy je od podstaw bo bylo w oplakanym stanie. Elewacja budynku tez jest fatalna. W czasie deszczu woda leci nam do srodka, sciana w pokoju jest pokryta okropnym grzybem. Rok temu podniesli nam fundusz remontowy, bo mieli robic remont. Do tej pory cisza. Co tam dzwonie pani mnie wysmiewa i zwodzi. Czy nic nie da sie zrobic? Nie mamy zadnych praw? z gory dziekuje za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • twojasasiadka Re: grzyb na scianie 22.07.07, 14:41
      zamiast dzwonić przejdź się tam osobiście.
      Wszystko miej na piśmie itp itd-w razie , gdyby dalej nic nie robili w tym
      kierunku(remont).
      • gotok3 Re: grzyb na scianie 22.07.07, 14:56
        Osobiscie juz tez tam bylam. Co miesiac zapewniaja mnie, ze w przyszlym miesiacu zaczynaja remont. A ja mam dwoje dzieci, w tym niemowle. Nie moge pozwolic, zeby spaly w pokoju z grzybem. Nie wiem czy moge ich postraszyc sprawa sadowa o odszkodowanie. W koncu wydalismy niemale pieniadze na remont i wszystko na nic. Na pewno mnie wysmieja, bo zapewne maja swoich prawnikow, a mnia na nich nie stac...
        • twojasasiadka Re: grzyb na scianie 22.07.07, 15:14
          nie musisz miec prawnika ,żeby wygrać z nimi sprawęsmile
          póki co sądem nie strasz-ale składaj pisma u nich.Że prosisz o wyjaśnienie co
          się dzieje z pieniędzmi przeznaczonymi na fundusz remontowy, skoro remontu po
          dziś dzień nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka