magda.u 16.09.03, 12:02 Moi drodzy moze ktos wie jak załatwic rodzinne na dziecko, wiem tylko ze kwota jest nieduża ok 40 zł, bardzo dziekuje za cenne informacje Magda mama 6 tyg. Oliwierka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
est3 Re: rodzinne 18.09.03, 00:07 Trzeba wypełnić wniosek z ZUS, ze skerbówki zaśw. o dochodach matki i ojca za 2001r, oświadczenie pracodawcy z danymi pracownika i pracodawcy itp.(gotowiec z ZUS), oświadczenie, że nie pobrałaś zasiłku z innego żródła.(gotowiec z ZUS). Można pisać o miesiąc wstecz (o ile przysługuje). Załatwiasz przez zakład pracy Twój lub męża. Tak jest do końca tego roku, potem ma podobno płacić opieka społeczna. Odpowiedz Link Zgłoś
est3 Re: rodzinne 18.09.03, 00:14 Za szybko wysłałam. Najlepiej szybko załatw ze skarbówką (żeby załapać się za sierpień), a po resztę zgłoś się do kadr czy biura rach. jeśli pracodawcy kadry prowadzi. Ew. do Zus dział zasiłków, tam Ci dokładnie powiedzą, czego chcą. Bo jeśli od 2001 r. któreś z Was zmieniało pracę, to tych papierów robi się więcej. Warunek otrzymania 50% śr. krajowej/os. Pozdrawiam Est. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.u Re: rodzinne 19.09.03, 08:16 bardzo ci dziękuje, nie miałam zielonego pojęcia jak załatwić tą sprawę a teraz chociaż wiem gdzie się udać, pozdrawiamy magda i oliwierek Odpowiedz Link Zgłoś
nieta Re: rodzinne 19.09.03, 09:40 A jaka jest teraz średnia krajowa ? I czy brutto czy netto? Nieta Odpowiedz Link Zgłoś