lora81 30.05.08, 09:00 chcę wrócić z urlopu wychowawczego do pracy. jakie pismo mam napisać do pracodawcy? jak je sformułować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lilithh Re: z wychowawczego do pracy 31.05.08, 13:51 Rozumiem że chcesz przerwać/skrócić wychowawczy? Piszesz podanie o skrócenie urlopu wychowawczego i umożliwienie powrotu do pracy na poprzednio zajmowanym stanowisku z dniem..... Podanie takie składasz co najmniej na 30 dni przed planowanym powrotem do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
m_o_k_o Re: z wychowawczego do pracy 03.06.08, 21:43 Generalnie jeśli wracasz po zakończonym wychowawczym to nie pisze się zadnych próśb. Ale w praktyce wygląda to tak, że pracodawca żada takiego pisma. Pismo jest proste piszesz kilka zdań typu: W związku z zakończeniem trwania urlopu wychowawczego, który był udzielony od dnia..... do dnia, prosze o przyjęcie mnie na stanowisko zajmowane przeze mnie przed pójściem na urlop, lub stanowiska równorzędnego, do tego, które zajmowałam z wynagrodzeniem nie mniejszym niz przed urlopem. Odpowiedz Link Zgłoś
doska26 Re: z wychowawczego do pracy 04.06.08, 11:54 Ja nie pisałam żadnego podania poprostu skończył mi się urlop i wróciłam tak jak się wraca po urlopie wypoczynkowym ,bez pisania podania. Odpowiedz Link Zgłoś