czarnataka 23.02.09, 14:48 Dziewczyny, wiecie jak to jest? Pan Alimentowy nie płaci. Jeśli chcę podać o alimenty np. jego rodziców to muszę wcześniej zgłosić delikwenta do komornika? Dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-tyma Re: Takie pytanko..alimenty 23.02.09, 14:57 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=571 Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Takie pytanko..alimenty 23.02.09, 15:08 czarnatka, współczuje ze nie płaci alimentów ofkors ale obarczać płaceniem jego rodziców....to chyba nieładne posunięcie. Nawet jeżeli masz takie prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Takie pytanko..alimenty 23.02.09, 15:12 za szybko.. zdaje sie musi być jakoś udowodnione że on nie jest w stanie płacić, i wtedy ściągasz od rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnataka Re: Takie pytanko..alimenty 23.02.09, 15:20 wiesz.. to taka specyficzna sytuacja. Rodzice sami kiedyś się zobowiązali do płacenia alimentów w sytuacji gdyby ich syn coś sknocił (jak to ładnie nazwali).No ogólnie rzecz biorąc to długa historia Ale gdybym Ci opowiedziała to zrozumiałabyś dlaczego tak chcę zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: Takie pytanko..alimenty 23.02.09, 23:25 > Pan Alimentowy nie płaci. Jeśli chcę podać o alimenty np. jego > rodziców to muszę wcześniej zgłosić delikwenta do komornika? tak i musisz od komornika uzyskać zaświadczenie o nieściągalności alimentów. Pamiętaj, że oprócz dziadków jest jeszcze Fundusz Alimentacyjny (o ile nie przekraczasz pewnego poziomu dochodów/głowę) Odpowiedz Link Zgłoś