Dodaj do ulubionych

krostki po depilacji

23.10.09, 15:50
Jaki jest sposób, żeby szybko zniknęły? Fajnie by było tym razem zdążyć zrobić
ze sobą porządek i nie wylądować na porodówce z nogami czy innymi częściami
ciała całymi w drobnych krostkach, które zostają po depilacji. Jak depiluję
nogi czy bikini wieczorem, zwykle jeszcze rano mam ślady sad Smarowanie
balsamem, sudocremem, bephantenem czy oliwką nie przynosi rezultatów - krostki
znikają po wyznaczonym przez siebie czasie i nie wyglądają "apetycznie" sad
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: krostki po depilacji 23.10.09, 17:29
      Ja depiluję się woskiem u kosmetyczki i nie mam żadnych krostek.
      polesam tą metodę, skuteczna bo włoski się osłabiają i starcza na
      dobre 2 tygodnie.
    • wilhelminaslimak Re: krostki po depilacji 23.10.09, 18:37
      Nie wiem, czy akurat jak zaczniesz rodzić, krostki będą Twoim największym
      zmartwieniem.
      I poważnie wątpię żeby jakaś połóżna/lekarz zwróciła uwagę na krostki na Twoim
      ciele (o ile w ogóle Cie zapamięta).
      • kotkowa Re: krostki po depilacji 23.10.09, 18:50
        moze sprobuj zmienic metode depilacji? Ja zawsze mialam krostki przy maszynce
        zwyklej, ale bikini depiluje juz teraz elektryczna i jest o niebo lepiej. Nogi
        depiluje zwykla maszynka, ale musi byc ostra, a nogi najlepiej po cieplym
        prysznicu i z nalozonym zelem, wtedy nie ma takich podraznien.
        • chi-li Re: krostki po depilacji 23.10.09, 21:34
          Nie golę, a depiluję smile Po goleniu nie mam krostek wcale, ale golenie starcza mi
          na góra dwa dni. Wiem że personel medyczny ma gdzieś moje krostki smile Wiem to, bo
          miał gdzieś moje włosy - bo za pierwszym razem po prostu nie zdążyłam i
          faktycznie i ja od pewnego momentu miałam to gdzieś smile Tylko skoro jeszcze nie
          rodzę, to taka potrzeba po prostu istnieje - wyglądać jak człowiek a nie jak
          małpa smile Wosk - może faktycznie nie zostawia podrażnień takich jak elektryczny
          depilator - bo takim działam. Spróbuję, ale sama. Miałam na myśli jakieś
          specyfiki typu mazidła - może jakiś specjalny krem po depilacji lub coś w tym stylu.
          • miska_malcova Re: krostki po depilacji 23.10.09, 22:57
            odkąd jestem w ciąży nie moge się cholerka depilowac ;-/ Nie dośc, że boli mnie
            teraz nieziemsko, to mam ogromne podrażnienie skóry uncertain
            Niestety golę maszynką
            • mama_nikodemka Re: krostki po depilacji 24.10.09, 14:25
              w sklepie Ives Roche mozna kupic olejek po depilacji, w takiej zielonej
              trojkatnej butelce, jest rewelacyjny ale dosc drogi bo kosztuje 40-50zl, juz
              dokladnie nie pamietam, mozna wstapic do klubu wtedy co jakis czas przysylaja
              jakis rabat,nawet do 70% wiec mozna kupic taniej

ostatnio odkrylam lagodzacy balsam po depilacji Ziaja, widzialam go tylko i
              wylacznie w Tesco a i to nie w kazdym,jest bardzo dobry i cena w granicach 5zl

u mnie jedyna metoda na brak krostek to porzadne wymoczenie sie w wannie w
              cieplej wodzie i potem od razu balsam i koniecznie musze zalozyc spodnie z
              dlugimi nogawkami najlepiej takie pizamowe smile jak bylam w ciazy to tez mialam
              utrapienie z depilacja, wtedy uzywalam tego olejku z Ives Roche i bylo ok
              • chi-li Re: krostki po depilacji 25.10.09, 16:06
                Dzięki! O tego typu wskazówki mi chodziło! Swoją drogą - faktycznie podrażnienia
                po depilacji pojawiły się dopiero w ciąży. A więc Ives Rocher albo Ziaja. Jadę
                na zakupy - oby mi w jakimś centrum handlowym wody nie chlupnęły, chociaż mój
                mąż mówi że przesadzam - chlupną to chlupną smile - wrócimy do domu i pojedziemy do
                szpitala smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka