Dodaj do ulubionych

Problem z chłonnością pieluch

31.10.09, 10:43
Synek ma 7 m-cy, zdecydowanie więcej siusia (tzn. rzadziej, ale porządnie). Widzę, że moje pieluchy powoli przestają wyrabiać. Nawet najbardziej chłonne (np. Mała Bambusowa Noc Petit Dessous, założona razem z wkładką, BumGenius AIO, Motherease AIO) po nocy sa mokrusieńkie, czasem także w dzień jest kiepsko, jeśli zdarzy mi się dłużej go przetrzymać.

W związku z tym dwa pytania:
- możliwe, że jakoś tam pieluchom zaszkodziłam. Na pewno parę razy przez pomyłkę dolałam płynu do płukania do prania, w którym były pieluchy. Czy mogę jakoś je zregenerować?
- chcę coś dokupić. Proszę, podajcie, jakie pieluchy oceniacie ze swego doświadczenia jako najbardziej chłonne - i takie na noc i na dzień. Preferuję nie-na-rzep (napy, troczki, nic - jak we frottowych Imse Vimse) i w rozmiarze, ale nie będę wybrzydzać, jesli coś jest naprawdę chłonne.
Obserwuj wątek
    • ala.81 Re: Problem z chłonnością pieluch 31.10.09, 20:07
      namocz pieluszki w płynie do mycia naczyń przed praniem albo wypierz z dodatkiem
      odtłuszczającego środka np nappy fresh
      • froobek Re: Problem z chłonnością pieluch 01.11.09, 21:25
        Piorę z Nappy Fresh. To powinno wystarczyć?

Proszę o rekomendacje pieluch, bo chcę zamówić od Mikołajaaaa! smile

Wczoraj przeprosiłam się z frottową składaną Lenją, która jakoś ostatnio przez parę tygodni była w niełasce - myślałam, że może ona da radę, ale wstał z mokrym bodziakiem sad
        • uccello1 Re: Problem z chłonnością pieluch 02.11.09, 09:00
          ja właśnie tez mam problem z chłonnością moich pieluch made in china. Byłam z
          nich bardzo zadowolona, ostatnio bardzo intensywnie używałam i teraz strasznie
          przeciekają. Musze poczytać trochę na zagranicznych forach o nich bo przed
          zakupem czytałam i bardzo je chwalili.
          U mnie królują nieodmiennie kieszonki NB.
    • iciako Re: Problem z chłonnością pieluch 02.11.09, 09:34
      przeczytałam twój post i zmarwiło mnie to że 7 miesięczniak tak moczy pieluszki
      moja lada dzień skończy 7 miesięcy i my wciąż na tetrze -ale może nasz model nie
      będzie tak siusiać smile
      nawet chciałam ostatnio dokupić tetry -a może nie ma sensu ??
      czy ty używasz tetrę ???
      • froobek Re: Problem z chłonnością pieluch 02.11.09, 21:00
        > czy ty używasz tetrę ???

Tak, w dzień, bardzo lubię. Na razie wciąż 65 g Disany, ale potem przejdę na setkę IV.
    • alohaa Re: Problem z chłonnością pieluch 02.11.09, 10:58
      odtłuścić można najpierw namaczając w wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.
      Ja potem te pieluchy wrzucałam w samej wodzie do prali o na najwyższą
      temperaturę. Jeśli to nie pomoże, to po prostu dziecko sika bardzo dużo i
      niewiele się z tym da zrobić. Ja mojego roczniaka wciąż w nocy przewijam, bo
      pieluchy z podwójnymi wkładami nie dają rady (tzn. sama pielucha może by i
      wytrzymałą taką ilość wody, ale polarki od strony pupy w pewnym momencie
      wilgotnieją i wtedy już mu zmieniam).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka