sympatyczna7 19.01.04, 22:20 Prosze napiszcie jak to jest z tym badaniem. Jak odczytywac wyniki? Czy jest taka mozliwosc, zeby miec wynik tego samego dnia? I czy trzeba robic badanie dwa razy? Acha no i skad pobiera sie krew? Kinga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magda_poland Re: beta HCG 20.01.04, 22:18 Krew pobiera się, jak przy zwykłej morfologii. Nie musisz być na czczo. Termin wyniku zależy od przychodni. Ja znalazłam taką, w której był na następny dzień. W niektótych robią na CITO- za dodatkową opłatą. Miałam robione takie badanie 3 razy w odstępie tygodnia, żeby sprawdzić, czy hormon dobrze rośnie. A normy zwykle podane są na wyniku. A jakbyś ich nie miała, napisz, to podam. Odpowiedz Link Zgłoś
morsk2 Re: beta HCG 20.01.04, 22:31 Musisz zrobić badanie 2 razy w odstępie 48 godz., bo najistotniejsze jest to czy wynik się zwiększy. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa_kat Re: beta HCG 21.01.04, 10:31 banie na beta HCG pozwala na dokładne określenie czy jesteś w ciąży oraz stopniu jej zaawansowanie, jest to badanie które jest przeprowadzane na początku ciąży w odstępachok.tygodniowych. Badania przeważnie są robione w zależności od przychodniu w ciągu 1 dnia. Na tym badaniu nie trzeba być naczczo a badanie może być przeprowadzone popołudniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kosa_kat Re: beta HCG 21.01.04, 10:33 Badanie na beta HCG pozwala na dokładne określenie czy jesteś w ciąży oraz stopniu jej zawansowanie, jest to badanie które jest przeprowadzane na początku ciąży w odstępach ok.tygodniowych. Badania przeważnie są robione w zależności od przychodni w ciągu 1 dnia. Na tym badaniu nie trzeba być naczczo a badanie może być przeprowadzone popołudniem. testy ciążowe także są oparte na wykryciu HCG m moczu. Odpowiedz Link Zgłoś