nastka24 20.01.04, 07:59 Czy ktoś mi może powiedzieć, co oznacza wynik mojego badania progesteronu. Badanie zostało zrobione w 23 d.c. Poziom progesteronu=36.2. Co to oznacza? Proszę pomóżcie mi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tupelo Re: wynik badań progesteronu 20.01.04, 15:49 A w jakich to jednostkach? Norma dla fazy lutealnej (czyli odpowiadajacej Twojemu d.c.) to 1,1-21 ng/ml lub 3,5-67 nmol/l. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka24 Re: wynik badań progesteronu 20.01.04, 19:20 wynik został przeprowadzony w jednostkach ng/ml, czyli przekracza normę ale co to oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś
renee5 Re: wynik badań progesteronu 20.01.04, 21:22 Czy na Twoim wyniku badan jest podany zakres norm?Czasem sa rozne zaleznie od laboratorium np.dla fazy poowulacyjnej 6.5-32.2ng/mL.Najprawdpodobniej Twoj wynik wskazuje po prostu na wystapienie owulacji w tym cyklu(i z takich powodow jest najczesciej robiony).Dla twojej wiadomosci:przyczny podwyzszonego progesteronu to np. ciaza czy pewne nowotwory,ale nie mysle zeby to Ciebie dotyczylo.Poza tym wyniki nieprawidlowe nalezy ze 2 razy jeszcze powtorzyc zanim mozna cos powiedziec.Najlepsza opinie uzyskasz od swojego lekarza,ktory o Tobie wiecej wie.Pozdr.R Odpowiedz Link Zgłoś