gato.domestico 27.11.09, 19:22 dziewczyny Zawsze miałam cerę mieszną a teraz w ciąży jest idealna...dosłownie.To samo z paznokcami mocne, nie łamią się Czy takie cuda dzieją się przez całą ciąże? czy w trakcie może się zmienić )? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dariamama Re: cera w ciąży 27.11.09, 20:07 heheheh....skoro tak masz, to tylko pozazdrościć......ja miałam tak samo idealna cera, paznokcie jak po wyjściu od kosmetyczki, włosy jak od fryzjera...... cud malina i jeszcze troche......no i urodził się synek.....teraz jestem w ciąży po raz drugi i mam na odwrót....włosy do bani, paznokcie jak by po nich przejechała jakaś piła stępiona..........a na buzi mam nóstwo plam.....czyżby teraz miała być córeczka.....jeśli tak, to ja to jestem w stanie znieść......podobno synekdodaje uroku mamie, a córka jej odbiera..... Odpowiedz Link Zgłoś
ognista998 Re: cera w ciąży 27.11.09, 20:27 ja teraz jestem w 9 tygodniu. początkowo miałam cerę idealną, a teraz mi się psuje. za to włosy i paznokcie mam idealne. włosy w ogóle mi się nie przetłuszczają a czerwona farba w ogóle się nie spłukuje. ale zauważyłam że i włosy i paznokcie ZNACZNIE wolniej mi rosną Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: cera w ciąży 27.11.09, 20:39 moze sie zmienic. ja bylam urocza pierwszy trymestr teraz troche mniej Odpowiedz Link Zgłoś
justynagl Re: cera w ciąży 27.11.09, 22:42 A ja mam takie doswiadczenie będąc w czwartej ciąży: włosy na głowie w czasie ciąży o.k.- po ciąży KATASTROFA,na nogach w czasie ciąży przestają prawie rosnąc,paznokcie- bez zmian przed i po, kilka dodatkowych zmian na skorze pozostaje i mnostwo pieprzykow i malutkich krostek (jak brodawki). Ale na szczęscie u każdej kobiety jest inaczej więc życzę żebys była najpiękniejszą mamusią przed i po porodzie( i tak dla swojego dziecka taka będziesz ).pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: cera w ciąży 28.11.09, 22:02 W moim wypadku całą ciążę i kilka m-cy po. Odpowiedz Link Zgłoś
fvmm-ka Re: cera w ciąży 28.11.09, 22:13 w pierwszej ciąży cera idealna,włosy i pzanokcie. W drugiej niestety narazie na odwrót. Zaznacze ze z pierwszej ciazy wyszła córcia Odpowiedz Link Zgłoś
agxa1 Re: cera w ciąży 29.11.09, 09:48 wg mnie to sa kompletne bzdur ...to przewidywanie plci na podst.cery czy ksztaltu brzucha Odpowiedz Link Zgłoś
miska_malcova Re: cera w ciąży 29.11.09, 10:30 agxa1 napisała: > wg mnie to sa kompletne bzdur ...to przewidywanie plci na podst.cery > czy ksztaltu brzucha dla mnie też Jakieś zabobony. W ciąży mam piękną cerę, jak nigdy bez pryszcza, wągra, zmarszczki normalnie jakby się wygładziły, tylko szpecą mnie przebarwienia, ale walczę z nimi Odpowiedz Link Zgłoś
spragnienie Re: cera w ciąży 29.11.09, 18:44 Z cera nie mialam wielkich problemow, wiec w ciazy bez zmian... W lato pojawilo sie wiecej piegow, ale nie moglam narzekac... Wlosy boskie!!! Nie wypadaja wcale!!!!!! Az boje sie pomyslec co moze byc po porodzie... Paznokcie w porzadku... Ogolnie wygladam ladnie, choc brzuchol wielki i jakos tak ciezko na sercu... Slysze mnostwo komplementow... Nie wiem czy wynikaja one z ludzkiej zyczliwosci czy sa spowodowane czyms innym... Nie wnikam! Fajnie byc ciezarowka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
batutka Re: cera w ciąży 30.11.09, 00:06 zarowno w pierwszej, jak i drugiej ciazy mialam super cere, bez zadnych krostek, zaskornikow, nie przetluszczala mi sie (co bylo przed ciazami) teraz - rok po drugiej ciazy, to wszystko o dziwo utrzymuje sie (choc jest odrobine gorzej, ale mimo wszystko takiej cery jak w ciazach i po nich nie mialam dawno) Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: cera w ciąży 30.11.09, 00:58 To ja jestem jakimś niechlubnym wyjątkiem - włosy tłuste jakby kto olejem polewał, ale rosną jak głupie - nóg nie nadążam golić, na głowie widać wielkie odrosty, więc nawet mogę zmierzyć Paznokcie też rosną jak szalone. Na twarzy paskudztwa (a przed ciążą nie miałam z tym problemów), głębokie i bolesne. Fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: cera w ciąży 30.11.09, 13:12 Poza przelomem 3 i 4 miesiaca cere mam taka jak zawsze, czyli ladna. Nigdy jakos specjalnie na to nie narzekalam. Moze tylko...mam wrazenie, ze skora sie nie poci, nie tlusci. Ani wlosy ani buzia. Wlosow moge nie myc tydzien, jak mala dziewczynka. Odpowiedz Link Zgłoś