Gość: Martyna IP: *.chello.pl 27.01.10, 13:19 Czy czop sluzowy odchodzi tylko w calosci za jednym razem czy moze odrywac sie po kawalku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: Czop sluzowy IP: *.toya.net.pl 27.01.10, 18:59 Witam, może i w całości i po kawałku. Jeśli jest w całości i zabarwiony krwią, to możesz urodzic za dzień lub dwa. Jeśli natomiast jest jak korek galarety i jest go troche, to przewidywany termin porodu za 2 tygodnie. U mnie była opcja druga Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: Czop sluzowy 27.01.10, 20:01 Mnie pierwszy kawałek odszedł na poczatku 36 tyg (miałam juz rozwarcie na 1,5-2 cm) i tak co tydzień po kawałku, a na 3 dni przed porodem odszedł w całosci. Urosziłam w 38 tyg+3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martyna Re: Czop sluzowy IP: *.chello.pl 28.01.10, 14:18 Obecnie jestem w polowie 34 tygodnia i wydaje mi sie ze jakas czesc mi odeszla ale nie jestem pewna czy to na pewno TO, w koncu nigdy tego nie widzialam. Przezroczysty kawalek "galarety" - to sie zgadza ale nie wiem czy nie pomylilam tego ze zwyklymi uplawami ciążowymi. Jednak konsystencja byla nieco inna... ale czy 34t.c. to nie za wczesnie?? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny.agnieszka Re: Czop sluzowy 29.01.10, 16:32 A ja mam takie glopie pytanie. jestem mloda i niedoswiaczona przyszla mama i zastanawiam sie, czy trzeba powiadomic lekarza o tym, ze czop zaczal odchodzic, wogole nic na ten temat nie wiem. Mam nadzieje ze to nie boli, jestem w 31 tyg a taka zielona jestem w tej kwesti... Odpowiedz Link Zgłoś
bulikinia Re: Czop sluzowy 29.01.10, 18:42 Z tego co ja wiem, nie trzeba. Niektóre kobiety wiele tygodni chodzą bez, niektórym odchodzi we fragmentach tak, że tego nie zauważają. Ja nie powiadamiałam, a jak wczoraj byłam na wizycie i powiedziałam "a właśnie, czop mi odszedł" to lekarz powiedział, no to w porządku, nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
red-truskawa Re: czarny. agnieszka 30.01.10, 00:01 Odejscie czopa nie boli czy to w fragmentach czy w całosci, czasem czuje się rozwieranie szyjki macicy (takie kłucie w pochwie) któremu moze towarzyszyc odchodzienie czopa. A to ze jestes 'zielona"- wszystkie sa zielone w tym temacie dopóki czop im nie odejdzie, a niektóre nawet po porodzie sa "zielone" bo go nie zauwazyły lub im nie odszedł Odpowiedz Link Zgłoś