brzydkiekaczatko-is-me 02.02.10, 19:41 Co możecie powidzieć na temat formowanek tetro? Czy są chłonne wystarczająco? Czy wygodnie z tymi wiązaniami? Czy nie są zbyt pufiaste, szczególnie przy noworodku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asiunia_87 Re: Tetro 02.02.10, 20:02 Witam, mojemu synkowi zakładam na dzień Tetro. Ma pół roczku i używam ich od jakiegoś tygodnia. Chłonności nabierają po około 8 praniach. Te pieluszki są raczej mało chłonne, bo są przeznaczone do treningu nocnikowego, ale ja ich używam, bo się ładnie i zgrabnie układają na pupce i z cienkim otulaczem nie tworzą "odwłoka" i nie krępują ruchów. Nie wiem, jak wygląda sprawa z noworodkiem. Moim zdaniem chyba wydajniejsza i ekonomiczniejsza będzie tetra, bo Tetro trochę kosztują, a przy noworodku musiałabyś ich mieć sporo... ja mam 15 szt. a codziennie praktycznie schodzi mi około 10 i muszę prać. A przy noworodku zużycie będzie większe. Odpowiedz Link Zgłoś
uccello1 Re: Tetro 02.02.10, 23:37 Ja mam jedną tetro na 1,5 jest fajnie dopasowana. Rzeczywiście chłonność przeciętna raczej jak na formowankę. Noworodek siusia często ale niewiele więc pewnie jest skuteczniejsza niż przy moim sikaczu. Odpowiedz Link Zgłoś
alohaa Re: Tetro 05.02.10, 08:34 Jak dla mnie tetro to bardzo fajna pieluszka. Na noworodku nie wiem jak leży, ale na starszych dzieciach leży zgrabnie. Chłonność jak na pieluszkę dzienną jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
brzydkiekaczatko-is-me Re: Tetro 09.02.10, 21:13 Dzięki za rady. Zakupiłam 4 (skusił mnie wygląd ). Jeszcze nie zdążyłam dobrze przetestować, ale faktycznie są zgrabne, myślę, że na noworodka też będą OK,. Odpowiedz Link Zgłoś