Dodaj do ulubionych

Jestem wciąż głodna

11.02.04, 13:54
Już godzinę po jedzeniu znów chce mi się jeść. Doradźcie co takiego podjadać,
żeby stłumić to bezustanne ssanie w żołądku.
Martwię się,że w szybkim tempie poważnie przytyję, a na to jest jeszcze sporo
czasu, jako że jestem dopiero w 8 tyg. smile
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • patrischa Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 14:10
      nie przejmuj sie...ja juz sie z tym pogodzilam...tez jestem w 8 tc. od OM i
      tez ciagle mi sie chce jesc...zjadam wtedy jabuszko albo banana lub
      jogurt...taka kolej rzeczy w ciazy i nie mozemy sie glodzic...zreszta jak
      jestem glodna to wtedy mnie mdlic zaczyna...a byl taki jeden dzien ze caly
      maialam wstret do jedzenia i wymiotowalam caly dzien...uwiez lepiej byc ciagle
      glodnym niz cierpiec tak jak ja wtedy tamtego dnia...pozdrawiam
      • asochac1 Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 14:14
        ja tez! 7tc, glod zabijam jablkami, kiszona kapusta i surówkami smile a i tak
        zarobilam juz dwa kilo... W poprzedniej ciazy utylam 20 kg ale potem 18 z tego
        zgubilam wiec w sume sie nie martwie.
    • omn3 Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 14:29
      Ja jadlam od momentu jak sie dowiedzialam ze zostane mama.Jadlam i jadlam i
      jadlam.I przed porodem bylam 27 kg do przodusmile)))))))))))Teraz jem malosmileA
      wage mam z przed ciazy.Nigdy w zyciu tyle nie jadlam jak w ciazy,a slodycze---
      kochalam je.Teraz nie jem i omijam szafke z nimismile)))Powodzenia
      • siria Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 14:36
        mnie by wystraczyło to 'książkowe' 13 kg wink Założyłam się z mężem, że nie będę
        ważyć więcej od niego smile)))
        • omn3 Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 14:42
          Powodzenia zycze z calego serca.Ja tez zakladalam ze do 15 kg a tu prosze az
          do 27 doszlosmile))))))))).Ale ja przesadzalam z jedzeniem.Moje kolezanki
          przytyly tak jak ty chcesz.
        • sanna99 Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 14:55
          hej - ja jestem w 39 tyg i mam to "ksiazkowe" 13 kg do przodu. A na poczatku
          tez jadłam i jadłam i jadłam - w sumie w ciagu 4 pierwszych miesiecy6
          przytyłam najwiecej. Potem apetyt mi spadł - bo wczesniej to było zagłuszanie
          mdłosci. Pomimo tego, ze od poczatku jem wiecej niz normalnie nie tyłam szybko
          bo nie jadłam słodyczy - ciast, ciasteczek, czekolady... Pozwalałam sobie za
          to na makaron, ziemniaczki, nalesniki ktorych normalnie unikam.
          Takze nie martw sie i jedz poki masz apetyt. Z czasem, z coraz wiekszym
          brzuchem uciskajacym załądek, takie uczty juz nie sa mozliwe.
          Pozdrawiam,
      • patrischa Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 14:53
        a masz zdjecie z ciazy...bo 27 kg to rzeczywiscie b. duzo...
        • omn3 Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 15:01
          A mamsmile))))Ja przed ciaza wazylam malo(jak na swoj wzrost)Moja waga przed
          porodem to 76 kg.Juz ci pokazuje zdjecie

moj brzuszeksmile)
          • patrischa Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 15:13
            no to rzeczywiscie brzuszek mialas spory...a masz rozstepy...pislas ze
            wrocials do wagi sprzed ciazy...jakie kremy stosowalas?cwiczylas?pozdrawiam
            • omn3 Re: Jestem wciąż głodna--patrischa 12.02.04, 09:26
              patrischa stosowalam kremy przerozne pomoglo-
              • patrischa Re: Jestem wciąż głodna--patrischa 12.02.04, 11:32
                dzieki bardzo za rady...przydadza sie..Pozdrawiam
                Pati
    • josik1 Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 16:23
      Witam!
      Ja jestem w 27 tyg. i przytylam 1.5 kg, ale zaczynalam z duza waga to sie
      ograniczam przez ciaze. Nie zebym glodowala ale calkowicie odrzucilam slodycze.
      Ostatnio mam zgage tak wiec malo moge jesc bo jak juz cos zjem to zwracam.
      Nie ma co sie przejmwoac waga grunt zeby dziecko bylo zdrowe, ale tez nie ma co
      przesadzac bo jak wiemy dziecko wazy 3-4 kg, iles tam ważą wody i lozysko a
      reszta to niestety zostaje w nas sad
      Pozdrawiam
      Aska 27 tyd.
    • aniutek75 Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 16:57
      Ja przez 12 tygodni nie miałam w ogóle apetytu, wymioty, mdłości, a teraz od
      tygodnia spokój i mam wreszcie apetyt, ale też czuję głód, szczególnie
      wieczorem, przytyłam 1,5 kg, mam nadzieję przez całą ciążę utyć 10-12kg,
      najgorsze jest to,że mam ciąglę ochote na słodycze, a przed ciążą ich w ogóle
      nie jadłam.
      Pozdrawiam.
      • melka12 Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 17:08
        Cześć, ja się martwie z innego powodu. Przez pierwsze 8 tygodni miałam starszny
        apetyt taki własnie odkurzacz jak nie zjadłam to mnie mdliło. Starałam sie nie
        jeść słodyczy i bardzo tuczących rzeczy i ... schudłam 2 kg. Teraz jestem w
        13tyg i nie przytyłam ani grama chociaż bardzo bym już chciała dla dobra
        dziecka. Jak na złość apetyt mam teraz normalny. Mam straszne zachcianki na
        kapuste kiszoną i ogórki po których z kolei zaraz mam biegunkę więc od tego
        raczej nie przytyję. Ksiązkowo to terz powinnam tyć juz 0,5 kg na tydzień w
        drugim trymestrze i mam nadzieję że tak będzie. Nie chciałabym oczywiscie utyć
        za wiele ale w tym tempie to nie wiem czy wogóle wyrobię 12 kg.
    • aniutek75 Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 17:12
      Droga Melko, moja kuzynka do końca 4 mca nie przytyła ani grama, miała okropne
      mdłości, trafiła do szpitala na kroplówki, a potem zaczęła przybierać ii do
      końca ciąży utyła 15 kg, urodziła śliczną Niunię ponad 3kg, moja przyjaciólka
      schudła do 5 m-ca 6 kg a do końa ciąży potem utyła 18kg.Myslę,że nie masz co
      sie martwić.
    • ala011 Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 17:22
      Ja mam tak samo,to znaczy ze dziecko potrzebuje.Ja jej czesto a malo.Jestem w
      18 tyg.i nie przytylam za bardzo.
      Pozdrawiam
    • cortez1 Re: Jestem wciąż głodna 11.02.04, 20:04
      moja żona jest w ciąży a mnie się ciągle chce jeść. cały czas coś bym podjadał.
      jakeiś ciasteczka, czekoladki itp. smile
      czy to jest normalne?
    • korzyna1 Re: Jestem wciąż głodna 12.02.04, 12:42
      Droga Sirio. Ja też ciągle jestem głodna, tyle że może po 2 godzinach. W pracy
      zjadam rano ok. 8 śniadanie, a potem własciwie ciągle coś - na dziś przyniosłam
      sobie nawet marchewki, żeby coś chrupać. Natomiast apetyt nieco mi słabnie
      wieczorkiem. Jestem w 13 tygodniu i jak na razie przytyłam około 2 kg.
      Panicznie boję się przytyć więcj niż książkowe 12-15, ale że zawsze miałam
      tendencje do tycia, to biorę to pod uwagę. Jak tylko uporam się z karmieniem,
      zamierzam ostro wziąć sie za siebie. No i od marca zaczynam basen - może uda
      sie ze 2 razy w tygodniu. Chciałabym też ćwiczyć w domu, ale nie mam motywacji.
      A wy ćwiczycie w domu? Ja kiedyś chodziłam 2 lata na aerobik,ale teraz lekarz
      mi odradził.
      Przed zajsciem w ciążę ważyłam ok. 60kg. Jak myślicie, ile mi przybędzie i ile
      zostanie po ciąży?
      Pozdrowionka dla wszystkich.
      • siria Re: Jestem wciąż głodna 12.02.04, 13:28
        Od dziś podwójne śniadanie do pracy smile)
        Co do brania się za siebie - jetsem strasznym leniem i do tego nie umiejącym
        pływać smile Więc obawiam się że zrzucanie pozostałości po ciąży opierać się
        bedzie li i jedynie na spacerach i wędrowaniu po schodach na czwarte pietro
        (bez windy), jak się doda to tego utrudnienie w postaci wózka, to powinno
        zadziałać smile Taką mam przynajmniej nadzieję... big_grin
        Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka