llella 12.02.04, 10:13 Poradźcie czy mam powody do obawy. Wszyscy mówią o epidemii grypy. Ja się nie szczepiłam przed ciążą, a teraz obawiam się o maleństwo. A może mżna się jednak zaszczepić w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelka1313 Re: ciąża a grypa 12.02.04, 12:09 Wszędzie gdzie czytałam takie szczepienia sa zakazane w ciąży. Nie ma sie co martwić na zapas zawsze można na ten okres wziąć zwolnienie lekarskie. Zreszta ciąża ma to do siebie, że czasem i bez większych epidemii można się rozchorowac (2 tygodnie w łóżku i dwa antybiotyki w 24 tyg.) więc nie ma się co martwić na zapas a każde nawet małe przeziębienie lepiej przeleżeć. Odpowiedz Link Zgłoś
llella Re: ciąża a grypa 12.02.04, 14:05 Dzięki za ciepłe słowa, mam nadzieję, ze ta epidemia nas nie dotknie, ale to są tylko życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tupelo Re: ciąża a grypa 12.02.04, 15:39 W ciazy nie mozna sie szczepic. Nie martw sie, dlaczego mialaby Cie grypa zlapac? Przeciez co roku mamy epidemie i nie wszyscy choruja. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
llella Re: ciąża a grypa 13.02.04, 11:32 W zeszłym roku zaszczepiłam sięprzeciw grypie, ale stwierdziłam, ze to mi nie pomogło, więc w tym roku zrezygnowałam, a teraz troszki żałuję, a moje obawy pojawiły się kilka dni temu, od kiedy mój mąż chodzi, kicha i kaszle.A w pracy teżjest nie lepiej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś