Dodaj do ulubionych

Wrześniowe mamy

13.02.04, 13:20
Cześć. Czy są tam jakieś mamy, które też mają termin na wrzesień? Ja mam na
11.09. Możemy podzielić się podobnymi doświadczeniami. Proszę, piszcie co tam
u Was!
U mnie na razie OK, chociaż mam mdłości i inne przyjemności, ale cieszę się
na myśl, że będę podwójnie mamą (jedno już mam).
Pozdrowienia
T.
Obserwuj wątek
    • patrischa Re: Wrześniowe mamy 13.02.04, 13:46
      ja termin mam na 24 wrzesnia...a 22 moj mezczyzna ma im. mam nadzieje, ze
      daze wink
      • dziubulek111 Re: Wrześniowe mamy 13.02.04, 13:55
        My mamy 16 rocznicę ślubu (4-tą), więc też byłby ładny prezent! (poprzedni
        maluszek miał sie urodzić w imieniny mojego męża, ale przezent się spóźnił o
        trzy dni!)
        Dzięki za odpowiedź!
        Pozdrowienia
        T.
    • utka Re: Wrześniowe mamy 13.02.04, 14:04
      Hej, ja tez mam termin na 11 wrzesnia, a 4-ta rocznice slubu 30.
      Zajrzyj na forum "W oczekiwaniu" na watek "Wrzesien 2004" jest nas tam duuuuzo
      duuuzo wiecej.

z weekendowymi pozdrowkami
      • siria Re: Wrześniowe mamy 13.02.04, 14:51
        hmm a ja jeszcze nie znam daty, ale chyba raczej wrzesień niż początek
        października smile
        Moja pani doktor jest na razie na urlopie i termin pierwszej wizyty mam dopiero
        24 lutego. Wtedy się wszystko okaże smile
        Pozdrawiam.
    • kikibp Re: Wrześniowe mamy 13.02.04, 15:36
      cze ja mam termin na 16.09, od kilku tygodni mdłości i zapalenie gardła, nie
      mam ochoty na nic do jedzenia, bardziej jem z rozsądku niz innych powodów,
      ciągle jest mi niedobrze, na razie jestem na zwolnieniu ze względu na
      przezięgienie, ale aż strach pomyśleć jak sobie poradzę w pracy z tymi
      mdłościami, w czwartek idę do gina na usg mam nadzieję że będzie ok ale na
      razie tak kiepsko się czuję, że brak mi siły żeby się cieszyć, choć jestem
      bardzo szczęśliwa, pozdrawiam wszystkie mamy nie tylko wrześniowe
    • gosia.mama.wojtusia Re: Wrześniowe mamy 13.02.04, 15:40
      hej ja mam termin na poczatek wrzesnia,teraz to mój 11 tydzien ,wlasciwie od
      soboty 12,pozdrawiamy,zajrzyj do wrzesniowego wtaku w oczekiwaniu,tam jets nas
      duzo wiecej,podaję ci linka poniżej
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=9917329
    • peelka Re: Wrześniowe mamy 16.02.04, 18:47
      Hej wrześniowe mamy! Ja też mam termin na 11 września! Jak do tej pory nie wiem
      co to mdłości, natomiast pochłaniam ogromne ilosci jedzenia. Zawsze byłam
      bardzo szczupłą osobą z brakiem apetytu, a tu taka odmiana. Czy wam też juz
      zaczął zaokrąglać sie brzuszek. Mi tak i nie wiem czy to rośnie fasolka, czy po
      prostu od regularnego dobrego jedzenia?
      Trzymajcie sie ciepło.
      • bylinka Re: Wrześniowe mamy 16.02.04, 19:49
        Witajcie we wrzesniowym klubie. Ja mam termin na polowe wrzesnia. Podobnie jak
        Peelka czuje sie znakomicie, nie mam zadnych mdlosci, tylko wilczy apetyt i
        przykre wieczorne wzdecia. Na szczescie mam zachcianki na zdrowe jedzenie,
        owoce byle kwasne, kurczaki, no i na troche mniej zdrowe hamburgery z frytkami.
        Widzialyscie juz Wasze szczescia na USG? Ja dwa razy pod koniec 5 tygodnia,
        bylo juz serduszko i w 7 gdzie widac bylo dalszy postep. Teraz mam nastepne we
        czwartek. Mialam juz kontrolna wizyte u lekarza w 8 tygodniu i wyszlo
        bezobjawowe zapalenie drog moczowych, wiec jestem na antybiotyku.
        Trzymajcie sie wszystkie zdrowo i cieplo.
    • justyna.ada Re: Wrześniowe mamy 17.02.04, 09:50
      Tak, ja też jestem wrześniowa, termin na 14.09. To będzie moje trzecie dziecko,
      a mam już syna i córkę, ciekawe co tym razem?
    • peelka Re: Wrześniowe mamy 18.02.04, 19:27
      Bylinka, ja tez wybieram sie jutro na usg - to moje pierwsze, wiec jestem cala
      w emocjach. Nie moge doczekac sie widoku malensta! Niestety maz wyjezdza akurat
      w delegacje sad A jak wasze brzuszki, zaokraglaja sie juz???
      • bylinka Re: Wrześniowe mamy 18.02.04, 23:47
        Peelka, ten brzuszek sie zaokragla, ale pewnie z jedzenia, tak sie dzinsy w
        pasie robia za ciasne.

Powodzenia na USG. Napisz co widzialas, ja mam troche stracha, bo jestem
        kobieta po duzych przejsciach. No zobaczymy.
    • iwo_71 Re: Wrześniowe mamy 24.02.04, 18:11
      Czesc! Witam wszystkie Mamy Wrzesniowe, ja tez jestem wrzesniowa, z terminem na
      ok. 20 wrzesnia (jeszcze przed usg), z Warszawy. Proszę o wpisanie na listę!
      Dzięki temu forum znalazłam odpowiedź na nurtujące mnie od kilku dni
      wątpliwości, zdążyłam się już zapisać do ginekolożki, ale zdaje się że nie ja
      jedna mam problem z dziwnymi brązowymi plamkami. Trochę mnie to uspokoiło.
      Dziękuję! Napiszcie proszę ile przytyłyście, bo mi już dodało 3 kg, mimo że
      mądre książki piszą 1.2-2 kg w 1 trymestrze. Jak się mądrze w ciąży 'odchudzać'?
      Pozdrawiam
      Iwona
      • bylinka Re: Wrześniowe mamy 24.02.04, 22:05
        Peelka, jak USG?
        W zeszlym tygodniu byl poczatek 10 tygodnia i zobaczylismy fikajace, 4cm
        czlowieka, wiercil sie i machal lapkami i nozkami. Slyszelismy tez serduszko
        przez doplerowskie USG. Niesamowite, jak taki maly, przestraszony kroliczek.
        Iwo, ja przytylam ok 2kg i poszlo niestety w uda i biodra. Wszystkie dzinsy
        pija juz w pasie. Nie wolno sie w ciazy odchudzac. Jedz madrze, ale niemadrze
        sie odchudzac. Ja od poczatku apetyt mam wilczy.
        • peelka Re: Wrześniowe mamy 08.03.04, 19:36
          hej bylinka! witaj po dluzszej przerwie. usg to jednak niesamowite przezycie;
          moglabym spotykac sie w ten sposob z dzidziusiem codziennie smile malenstwo jest
          dobrze rozwiniete, bardzo ruchliwe (ukladalo sie w kazdej pozycji jakby
          wiedzialo, ze go ogladamy i chcialo wypasc jak najlepiej)i w koncu tak bardzo
          realne. W miedzyczasie niestety przeszlam stres zwiazany z krwawieniem, nagla
          wizyta u lekarza i kolejnym usg, ale jak na razie wszystko jest ok a dzidzia
          miala okazje pomachac mi jeszcze raz, troche szybciej niz to bylo planowane.
          Najwazniejsze to byc dobrej mysli. Co do jedzenia to wlasnie maz wola mnie na
          kolacje... Odzywaj sie. Pzdr
      • milenaj9 Re: Wrześniowe mamy 15.04.04, 17:48
        witam wrześniowe mamy,ja mam termin na 24.09,pozdrawiamsmile
    • cantoblanco Re: Wrześniowe mamy 04.03.04, 18:51
      Hej, mam termin na 26 września. Narazie wcale nie przytyłam, wręcz przeciwnie
      od początku ciąży straciłam dwa kilo. Moja pani ginekolog wcale się tym nie
      przejęła. Ale ja nie jestem pewna, czy to jest zupełnie ok. Wymiotowałam w
      sumie tylko 4 razy, staram się zdrowo odżywiać i nie jem na pewno mniej niż
      przed ciąża Co myślicie? Może ktoś wie coś więcej na ten temat. pozdrawiam. j.
      • cantoblanco Re: Wrześniowe mamy; do beatki74 05.03.04, 10:50
        To prawdopodobnie będziemy miały małe wagi...
        Moja ciąża też przebiega prawie bez problemów. najbardziej chyba dokucza mi
        senność. wieczorami dopada mnie ogromne zmęczenie, staram sie nie poddawac, ale
        czasem spie ponad 10 godzin. Skąd jesteś? Wiesz już gdzie chcesz rodzić?
        Widziałaś już swoją dzidzię na USG? Ja wybieram się w przyszłym tygodniu.
        • beatka74 Re: Wrześniowe mamy; do beatki74 05.03.04, 11:40
          hej!!
          mam nadzieje ze za duzo nie przytyje hehe, w pierszej ciazy przytylam 15 kilo
          mysle ze to tez nie jest duzo.
          Jestem ze swinoujscia-dalekooo nad morzem
          bylam pierwszy raz u lekarza w 8 tyg. ciazy liczac od zaplodnienia, widzialam
          bijace serduszko
          teraz ide w poniedzialek, mam nadzieje ze cos wiecej zobacze hehe
          pozdrowka
    • beatka74 Re: Wrześniowe mamy 05.03.04, 08:33
      hej
      ja tez mam termin na 26 wrzesniasmile)
      czuje sie ok, jem duzo owocow, w sumie we wszystko sie mieszcze, bo nic nie
      przytylam, tylko czasami wieczorkiem brzuch rozsadza, jak zjem jakas kapuste
      pekinskasmile)
      pozdrawiam wszystkie mamy
    • kama73 Re: Wrześniowe mamy 05.03.04, 17:03
      Witajcie wszystkie kobietki. Ja też mam termin wrześniowy, ok 17 września. To
      moja trzecia ciąża, ale mam jedno dziecko, chłopca 3,4 lata, druga ciąża
      niestety obumarła w 11 tc. Teraz skończył się 12 tydzień i w poniedziałek ide
      do lekarza. Już się boję na samą myśl, jaka wiadomość mnie tam czeka. Tak już
      chyba jest, jak się raz przeżyje poronienie, to potem trudno o tym nie myśleć.
      Takie to życie jest kruche. Ale koniec smutków mam nadzieję, że wszystkie
      dotrwamy do dni wrześniowych i będziemy się dzielnie wspierać. Ja już czuję
      ciasność w moich ubraniach. Ach trzeba się pilnować z tym jedzonkiem, a apetyt
      dopisuje.

Pozdrawiam Was wszystkie

Kama
    • tranik Re: Wrześniowe mamy 11.03.04, 11:39
      Moj termin to 17.09. Poki co czuje sie roznie, mam tylozgiecie macicy, ale z
      maluszkiem wszystko ok. Rosnie, macha raczkami i nozkami a do tego jest taki
      malutki. Cale 58 mm. Smieszne, ze czlowiek moze byc taki maly.
      Poki co przygotowuje moja 19 miesieczna coreczke na rodzenstwo i jak na razie
      podoba jej sie.
      Pozdr...TrAnik
      • bylinka A jak brzuszki? 11.03.04, 17:38
        No wlasnie, ja juz 13 tydzien i nic, nadal plasko, chociaz wyczuwam takie
        niewielkie zgrubienie powyzej wzgorka lonowego. Czy to to?
        Juz chce zeby cos sie tam zaokraglilo, zebym mogla sie uspokoic, ze male
        rosnie, chociaz USG w zeszlym tygodniu pokazalo silnie bijace serduszka, ja sie
        jednak nie moge wyluzowac, to moja 4 ciaza, po 2 poronieniach i pozamacicznej
        chyba juz tak zostanie dopoki bede trzymala male w ramionach.
        Biust sie tylko troche wypelnil, poza tym wcale nie czuje sie w ciazy, a Wy?
        • tranik Re: A jak brzuszki? 01.04.04, 11:39
          Mysle, ze dziasiaj Twoj brzuszek wyglada nieco inaczej.
          Moj wyglada....Zreszta w pierwszej ciazy tez przybieral pokazne rozmiary.
          Nie naleze do wysokich, wiec dosc smiesznie wygladalam z taka pila.
          Ponoc kobiety, u ktorych jak najdluzej ciaza jest malo widoczna maja latwiejsze
          porodysmile)
          Pozdr...TrAnik
    • maussa Re: Wrześniowe mamy 01.04.04, 12:11
      Ja mam termin na 14-go września,a 14-tego mamy 8-mą(!!!) rocznicę ślubu. Także
      nie mogę się doczekać kiedy to niewielkie wybrzuszenie stanie się widocznym
      atuem upragnionej ciąży. Pocieszyły mnie słowa ,które napisała Tranik dotyczące
      porodu przy póżno ujawniającym się brzuszku. Pozdrawiam
    • peanut2004 Re: Wrześniowe mamy 01.04.04, 12:19
      Czesc wrzesnioweczki!
      U mnie termin na 22 wrzesnia. Malenstwo w piatek na USG pokazalo sie z kazdej
      strony ( maly akrobata). Brzuniu juz coraz wiekszy, chociaz fakt,ze strasznie
      duzo mi sie przytylo, bo caly czas leze. Po wielu przejsciach niby wszystko
      Ok,ale niepokoja mnie bole brzucha i glowy. Jak u Was czy macie podobne
      problemy??
      Pozdrowionka Daga i 14tyg Peanut
      • kamczaj Re: Wrześniowe mamy 01.04.04, 21:10
        U MNIE BRZUSZEK CORAZ BARDZIEJ WIDOCZNY SPODNI JUZ NIE DOPINAM
        A CO DO BOLU GLOWY TO TEZ GO MIEWAM I TO DOSC CZESTO
        • bylinka Re: Wrześniowe mamy 01.04.04, 23:13
          Dzisiaj zaczynam 16 tydzien i czuje sie rewelacyjnie. Musialam w zeszlym
          tygodniu kupic swoje pierwsze ciazowe spodnie, takie z gumka w pasie, bo w
          pasie sie zdecydowanie pogrubilam, ale w nich jeszcze nic nie widac, wiec nadal
          sie ukrywam przed swiatem. Powiemy tesciom w swieta, a w pracy jeszcze
          poczekam, az juz nie bede mogla sie ukrywac. Jutro idziemy na USG.
          Poza tym czuje sie rewelacyjnie, wrocilam do cwiczen i to zdecydowanie
          poprawilo samopoczucie. Zaczelam z powrotem jezdzic na rowerze. Pewnie nie bede
          uskuteczniala 10km wycieczek jak to dawniej bywalo, ale lekarz pozwolil dopoki
          brzuch nie bedzie zawadzal. Na razie nie zawadza.
    • exilvia Re: Wrześniowe mamy 01.04.04, 23:52
      my dziś widzieliśmy naszego grubaska na usg smile) rozpycha się maluch! wędruje po brzuchu!
      a mój brzuszek widoczny tylko dla wtajemniczonych ( początek 16stego tygodnia ). spodnie ciągle przed-ciążowe, chociaż zaczynam się rozglądać za czymś ciążowym powoli.
      mdłości sporadycznie nadal miewam... apetyt trochę większy, ale jeszcze nie wróciłam do wagi sprzed ciązy nawet sad spadły najpierw 3 kilo a teraz wrócił 1. bóle głowy męczą i ciągłe zmęczenie, senność, szybkie męczenie się.
      lekarz mówi "ładna ciąża" = a to najważniejsze!
      • beatka74 Re: Wrześniowe mamy 02.04.04, 09:40
        hej!
        tez chcialabym zobaczyc na usg dzidziusia, u mnie 14 tydz.
        ale najpredzej na usg polowkowe chyba, moj gin tylko raz zrobil mi usg w 8 tyg.
        aby potwierdzic ciaze.
        tak piszecie o tych rowerach ze chyba tez sie skusze i pojezdze troche z corka:-
        )
        aha, bierzecie witaminy w tabletkach? ja kwas foliowy no i dzisiaj wzielam
        falvit, tak mysle ze co drugi dzien bede brala
        a jak u was?
        • blizniaczek1 Re: Wrześniowe mamy 02.04.04, 13:56
          Ja codziennie łykam feminatal, zawiera już w sobie kwas foliowy i dodatkowo
          jod. Cenowo też nie najgorszy. Jejku jak mnie ostatnio często głowa boli sad
          Nie wiem czy to w związku z ciążą czy wiosną.
          Pozdrowionka
          E+16 tygodiówek/ka
          • setorika Re: Wrześniowe mamy 02.04.04, 15:36
            ja mam termin na 19 września wg USG, a na 22 wg wyliczen gin. W spodnie mjuz
            nie wchodze, i tez mam takie z gumką. Ostatnio nie czuje juz ruchów, ale mmam
            nadzieję ze wszystko bedzie ok.
            Dzis ambitnie będe ćwiczyc na orbitreku i w końcu bede miała czas na obejrzenie
            kasety Jane Fonda z ćwiczeniami. Czuje sie troche ociezala. sad((
            • bylinka Re: Wrześniowe mamy 02.04.04, 19:44
              Ja biore Prenatal vitamins, poza tym wpycham w siebie ogromne ilosci warzyw i
              bogatych w zelazo produktow. Bylismy dzisiaj na USG, poczatek 16 tygodnia.
              Dzidzius rano jest straszny spioszek, najpierw siedzial i nie chcial sie
              ruszyc, musialam pojsc do toalety i troche sie pogimnastykowac. Obudzil sie na
              troche, ale wdziekow nie chcial pokazac, jednak pani doktor powiedziala, ze ma
              duze podejrzenia, ze to chlopczyk, ale nie byla pewna, bo ciagle sie zaslanial
              i jeszcze mial pomiedzy tym pepowine. Mialam wykonana amniopunkcje, wiec
              dowiemy sie na 100% za 2 tygodnie kiedy przyjda wyniki. Poza tym zostal
              pomierzony ze wszystkich stron, bylo widac wszystkie komory serduszka, obie
              polkule mozgowe, nerki, kosc udowa i ramieniowa, paluszki u rak i nog,
              kregoslup. Pani doktor powiedziala, ze wszystko wyglada w normie.
              • kamczaj Re: Wrześniowe mamy 04.04.04, 12:25
                do setorika te cwiczenia na kasecie to specjalnie dla kobiet w ciazy?
                • gosia.mama.wojtusia Re: Wrześniowe mamy 15.04.04, 19:10
                  dlaczego nie przyłączycie się do duzego wrzesniowego wątku emamusiesmiletam jets
                  nas duzo wiecej,chcemy urzadzić jakies spotkanie ciezarówek dla
                  wrocławianek,moze wsród was też sa mamusie z Wrocławia???pozdrawiam cieplutko
                • beatka74 Re: Wrześniowe mamy 16.04.04, 12:06
                  hej dziewczyny, jak samopoczucie?
                  pieknie na dworzu. wybralam sie nawet na wycieczke rowerowa, polecam, jeszcze
                  brzuch nie przeszkadza, chwilke mozna pojezdzicsmile)
                  mam do was pytanko, czy macie tez bole w okolicach pachwin( chyba tak to sie
                  nazywa) mam na mysli okolice krocza
                  mnie strasznie boli, jakby mnie ktos poobijal.
                  moze to od spacerow i stania?
                  pozdrawiam cieplutko znad morza
                  • carolline1 Re: Wrześniowe mamy 16.04.04, 13:39
                    hey! ja mam termin na 7 wrzesnia!! ostatnio zaczelam czuc ruchy bobaska.. to
                    jest niesamowite! 20.04 mam usg i licze ze bedzie juz wiadomo jaka plec! smile
                  • carolline1 Re: Wrześniowe mamy 16.04.04, 13:40
                    a apropos twojego bolu w okolicy krocza.... to moze masz go od jazdy na
                    rowerze?? ja takich bolow nie zauwazylam u siebie! pozdrawiam
    • beatka74 Re: Wrześniowe mamy 16.04.04, 14:39
      hej
      to nie do rowerusmile)
      mam to od miesiaca gdzies, a na rowerze na razie bylam razsmile)
      ide pod koniec miesiaca do gina to sie zapytam....
      pozdrowka
    • exilvia Hej, Wrześniowe mamy 21.04.04, 11:42
      jestem obecnie w ostatnim dniu 18stego tygodnia (ach, to liczenie!)... czuje sie o niebo lepiej niz jeszcze 2 tygodnie temu! mdlosci chwytaja mnie juz tylko baaardzo sporadycznie. brzuszek zaczyna byc widoczny, ale najbardziej jednak dla mnie wink i dla moich ubrańsmile --> noszę teraz luźniejsze sukienki.. ale co najważniejsze i o czym myślę bez przerwy, ale o czym też trudno mówić/pisać, to to, że jakieś dwa dni temu poczułam ruchy i stukania mojego dziecka!!! przewertowałam książki i znalazłam, że zaczynają w tym okresie twarnieć kosteczki. dziecko też słyszy już odgłosy z zewnatrz, bo jako pierwsze twarnieją kosteczki w uchu! ten trymestr jest podobno najlepszym trymestrem, więc cieszmy się smile))

a co u Was słychać?

podrawiam!
      • malusia83 Re: Hej, Wrześniowe mamy 28.04.04, 17:42
        No ja dokładnie tydzien temu tez poczułam małego (jak zapewnia lekarz) synkasmile
        brzuszek juz okraglutki i wszystko gra tylko cora czesciej mysle o tym wrzesniu
        i...musze przyznac ze troche a nawet bardzo sie bojesmileGorzej tylko z ubraniami
        bo juz z wszystkich wyrastam powoli, a nawet szybciej niz powolismile
        • carolline1 Re: Hej, Wrześniowe mamy 28.04.04, 17:51
          ja tez juz czuje dosyc mocne kopniaczki malucha(pelne 20 tyg)!! nawet
          zastanawiam sie czy bobas nie jest zbyt ruchliwy... tylko wciaz nie znam plci,
          tydzien temu jeszcze nie bylo widac, ale 5 maja usg 3d i mam nadzieje wiedziec
          juz jakiego stworka nosze w brzuszku! smile w ubranka sie jeszcze w miare mieszcze
          bo raczej wszystkie spodnie to mialam biodrowki, ale tez juz kupilam kilka par
          spodni i spodnic.. wszystkie na gumke lub sznurek zeby rosnacy brzuszek mial
          miejsce! no i w koncu zaczyna byc widac ze jestm w ciazy co mnie bardzo cieszy
          bo juz nie moglam sie tego doczekac! pozdrawiam
          • malusia83 Re: Hej, Wrześniowe mamy 28.04.04, 20:47
            kiedys myslalam ze bedzzie mi wstyd chodzic z takim "brzuszyskiem", ale teraz
            tak jak carolline, nie moge sie doczekac kiedy bedzie juz ładny ogragły
            i.....widoczny przede wszystkimsmile
    • maaszka Re: Wrześniowe mamy 28.04.04, 21:52
      Hej wrześniowe mamuśki! Ja też z wami chcę. Mam termin na 26 a 16 mam 4
      rocznicę ślubu, więc może się zgrać.
      U mnie już też widać brzuszek i to chyba wcale nie mały. Zresztą wydaje mi się
      ze już pod koniec drugiego miesiąca było widać. Najlepiej czuję się w
      leciutkiej sukience ciążowej na szelkach (bardzo podobała się mężowi, wiec
      kupiłam), ale na razie chodzę w niej tylko w domusmile Chyba brak mi odwagi na
      wyjście w niej na ulicę. To jest bardzo dziwne, bo cieszę się z mojego brzuszka
      a mimo to...
      A wy, czy wasze dotychcasowe stroje są wygodne? Pozdrawiam Was wszystkie gorąco!
      I na jutro zapraszam na spacerki - będzie piękna pogoda!
      • exilvia Re: Wrześniowe mamy 28.04.04, 22:04
        ja już przestałam się katować spodniami sprzed ciąży... chociaż jeszcze w nie wchodzę, to już nie są takie wygodne. na razie chodzę w 'tradycyjnych' ogrodniczkach - sukienkach i spodniach smile

carolline1 - moje bejbi też bardzo mocno kopie.. jak na swoje 13 czy 15 cm! nie wiem, co będize dalej. na razie to takie puknięcia, ktore nie bolą.. ale za kilka tygodni!

dziewczyny - a jak zamierzacie rodzić, myślałyście już o tym? "naturalnie", z zzo czy przez cesarkę?
        • mimik5 Re: Wrześniowe mamy 29.04.04, 09:24
          JA JESTEM W 20 TYG. , MAM TERMIN NA 16 WRZESNIA. PRZYBYLO MI JUZ 5 KILO. TO
          MOJA 2 CIAZA, PIERWSZA MIALAM CESARKE I CHCIALABYM MIEC DRUGA, ALE LEKARZ
          POWIEDZIAL ZE NIE KONIECZNIE TAK BEDZIE. W ZADNE RZECZY SPRZED CIAZY SIE JUZ
          NIE MIESZCZE, ALE KUPILAM FAJNE DRESIKI TAKZE JEST OKI. A CO DO KOPNIAKOW TO SA
          I TO BARDZO MOCNE I BARDZO CZESTO. POZDRAWIAM. MAGDA

preg.fertilityfriend.com/pregticker/4b023/images/obrazek.gif

• exilvia Re: Wrześniowe mamy 29.04.04, 13:01
            kurcze.. a ja ciągle jestem na minus dwóch kg sad w ogóle nie przytyłam przez ostatni miesiąc. wydaje mi się, że macica się znacznie powiększyła.. a jednak waga tego nie odzwierciedla. dziś idę na wizytę więc może lekarz mi powie, dlaczego tak się dzieje.
          • lena.j Re: Wrześniowe mamy 30.04.04, 09:20
            Hej! Ja podobnie jak Magda, Mimik5 mam termin na 16 września. Czyli o tydzień
            wcześniej niż miało być początkowo. W ubiegłym tygodniu byliśmy na USG i byo
            wyraźnie widać, że to chłopak. Zdaje się przewaga małych wrześnowych mężczyzn
            na forum jest coraz większa. Nasz mały mężczyzna będzie miał na imię Jakub.
            Przez ostatnie 4 tygodnie przybyły mi 2kg. Wcześniej -2,5 i +1, więc w sumie
            0,5 kilo więcej niż przed ciążą. Mój brzuszek rano się chowa, ale wieczorem
            jest spory. W jeansach przestałam chodzić, bo trochę jednak uciskają brzuch.
            Kupiłam sobie super spodnie Reeboka. Są bardzo wygodne i nie wyglądają jak
            dresy. Kosztują 160 zł, a to w porównaniu z cenami ubrań ciążowych niewiele.
            Polecam. Wczoraj kupiliśmy wózek. Czy zastanawiacie się już nad szkołą rodzenia?
            pozdrawiam. joanna
        • gosia.mama.wojtusia Re: Wrześniowe mamy 30.04.04, 06:34
          hej,ja mam termin na 8 września i też spodziewam się chłopczyka,już
          drugiego,jeden już biega po domkusmileco do imion to będzie chyba
          Michałek,pierwszy synuś ma na imię Wojtuśsmilepozdrawiam Was cieplutko
          zajrzyjcie do wrzesniowego watku"w oczekiwaniu",jets nas tam duuuuuzo wiecej i
          też same chłopaki w brzuszkachsmilepodaje linka
    • exilvia Re: Wrześniowe mamy 29.04.04, 20:38
      chciałam się pochwalić, że bedę miała SYNKA! smile)) dziś się dowiedziałam (koniec 19.tygodnia) smile) no i mamy problem z imieniem! jakoś więcej pomysłów miałam na imię dla dziewczynki. ale baaaardzo się cieszę, bo podejrzewałam, że to będzie CHŁOPCZYK! smile)) oj, trudno będzie wychować! smile))
    • monim10 Re: Wrześniowe mamy 29.04.04, 22:25
      hej!
      ja też mam termin wrześniowy 23 wiemy już że ten szkrab co tak kopie ma tez
      wyraźną "trzecią nóżkę" czyli będzie przewaga facetów w naszej rodzince teraz
      dopadła mnie grypa no i męczymy się już tydzień
      pozdrawiamy
      • gosia.mama.wojtusia Re: Wrześniowe mamy 30.04.04, 06:35
        hej,ja mam termin na 8 września i też spodziewam się chłopczyka,już
        drugiego,jeden już biega po domkusmileco do imion to będzie chyba
        Michałek,pierwszy synuś ma na imię Wojtuśsmilepozdrawiam Was cieplutko
        zajrzyjcie do wrzesniowego watku"w oczekiwaniu",jets nas tam duuuuuzo wiecej i
        też same chłopaki w brzuszkachsmilepodaje linka
    • mimik5 Re: Wrześniowe mamy 30.04.04, 19:59
      OJEJ PRAWIE WSZYSTKIE JUZ WIECIE CO BEDZIE, A JA DOPIERO 14 MAJA IDE NA USG.
      CIEKAWE CZY BEDZIE WIDAC?! SZALEJE TERAZ NA PUNKCIE TRUSKAWEK. A TAK W OGOLE TO
      DZIDZIUS ULOZYL SIE MIEDNICOWO, MOZE KTORAS Z WAS WIE CZY JEST SZANSA ZEBY SIE
      ODWROCIL????

preg.fertilityfriend.com/pregticker/4b023/images/obrazek.gif
      • milenaj9 Re: Wrześniowe mamy 01.05.04, 17:38
        hej,jestem w 19t.c i za tydzien ide na usg,mam nadzieje,ze uda sie zobaczyc
        płeć i że wszystko bedzie o.k.Może któraś mogłaby mi wyjaśnić czym różni się 3d
        od normalnego usg,pozdrawiamsmile
        • malusia83 Re: Wrześniowe mamy 01.05.04, 20:21
          USG 3D umożliwia ogladanie nie tylko przekrojów ciała dziecka, ale takze
          powierzchni jego ciała.Moze miec pewne znaczenie przy ocenie wad wrodzonych.Ale
          na razie nie jest az taki popularny w Polsce,tzn. nie wszedzie jeszcze jestsmile

pozdrawiamsmile
          Ada i 21 tyg. Juleksmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka