Dodaj do ulubionych

Kosmetyki dla mamy

16.04.10, 12:36
Witam!

Jakie kosmetyki do pielęgnacji ciała brałyście / bierzecie do szpitala? Tak się zastanawiam czy po porodzie nie powinno używać się kosmetyków jakiegoś szczególnego typu - np. delikatniejszych, nieperfumowanych, neutralnych? Może znacie jakieś godne polecenia żele pod prysznic, balsamy do ciała, antyperspiranty, płyny do higieny intymnej? Bo ostatnio nic mi nie służy, więc chętnie rozważę inne, nowe opcje. Proszę o porady, bo przede mną pakowanie torby, gdyż termin zbliża się wielkimi korkami smile
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Kosmetyki dla mamy 16.04.10, 12:48
      takie jakich zwykle uzywalas i Ci sluzyly.
    • bella120 Re: Kosmetyki dla mamy 16.04.10, 14:48
      Ja do szpitala nie biore żadnych nowości tylko sprawdzone kosmetki
      bo boje się że dostane uczulenia jakiejs wysypki i z tego powodu
      bede np. musiala przestac karmic.
      • bezak25 Re: Kosmetyki dla mamy 16.04.10, 15:08
        a czemu neutralnych, delikatniejszych?? że niby dziecku zaszkodzisz jak będziesz
        ładnie pachnieć?? Jak piszą dziewczyny, takich jak używałaś do tej pory i Ci
        służyły i się Tobie podobały.
        • marysiasss Re: Kosmetyki dla mamy 16.04.10, 15:28
          Ehh... Znajoma powiedziała, że np. antyperspirant powinnam zmienić na taki
          bezzapachowy żeby dziecka zapachem nie drażnić i stąd pojawiły się moje
          wątpliwości co do stosowanych kosmetyków. W takim razie pozostanę przy
          dotychczasowych smile Dzięki za pomoc!
    • sadzia87 Re: Kosmetyki dla mamy 16.04.10, 20:21
      Ja czytałam że podobno dlatego że dziecko poznaje po zapachu swoją mamę, to
      lepiej zrezygnować ż mocno perfumowanych, zapachowych kosmetyków typu balsamy,
      dezodoranty itd. W sumie nie wiem, zaczęłam się teraz właśnie zasdtanawiać- do
      tej pory używam głównie juz parę lat wyłącznie oliwki dla dzieci i jakiegoś żelu
      pod prysznic. Ale do szpitala i po porodzie teraz mam dylemat dzięki temu postowi..
    • mamma_mijaa Re: Kosmetyki dla mamy 17.04.10, 13:11
      ja tam zabieram balsam do ciała delikatny. tez czytałam, że dziecko
      poznaje mamę po zapachu, więc trzeba pachnieć naturalnie smile poza tym
      ostre zapachy mogą wywoływać alergie.. a przecież będę maleństwo
      tuliła do siebie, karmiła piersią...
      uważam, i mniej tym lepiej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka